5 zlatih pravil za otroški rojstni dan v stanovanju

Če vam misel na to, da boste priredili rojstno dnevno zabavo za svoje otroke v svojem stanovanju povzroča bitje srca, niste sami. Številni starši vidijo pred seboj sliko, kako bodo otroci tekli naokoli, umazali preprogo in zlomili ali poškodovali drago pohištvo. Ni nujno, da zabava poteka tako. 

Lahko načrtujete varno in zabavno rojstno dnevno zabavo tudi v zelo majhnih stanovanjih.
Kako? Preprosto sledite 5 preprostim pravilom:

1. Naj bo preprosto.

Pripravite si okvirni program zabave. Npr.: zabavne igre, animacija animatorja, prigrizek, torta, darila in poslavljanje.
Če se boste te preizkušene formule držali, boste videli zabavo, smeh in srečo na obrazih otrok in tudi odraslih.

2. Naj bo privlačno.

Čas beži, ko se zabavamo. Imejte možnost za narekovanje tempa zabave s tem, da načrtujete več dejavnosti, kot mislite, da je potrebnih. Dobro pravilo je, da imate pripravljeno dejavnost za vsakih 10-15 minut zabave.  Po približno 30-45 minutah iger, otrokom lahko pripravite presenečenje in najamete animatorja, ki bo poskrbel za nadaljnjo animacijo otrok.  Vi pa se ta čas lahko sprostite se in uživate. Nimate idej za otroške igre? Poglejte si 12 iger za otroški rojstni dan.

 

animacija-na-domu

 

3. Naj bo zabava strukturirana.

Pred zabavo se pogovorite o pričakovanju in željah slavljenca/ke.  Vsem otrokom že na začetku postavite pravila. Zaprite in zaklenite vrata sob, kamor ne želite, da otroci in starši vstopijo. Odstranite predmete, ki se lahko razbijejo ali poškodujejo (ogledala, vaze, …). Območje zabave definirajte tako, da v prostore obesite balone in okraske.

4. Naj bo dolžina zabave primerna starosti otroka.

Če imate malčka ali predšolskega otroka, je 60 do 90 minutna zabava idealna.
Če je vaš otrok starejši, si prizadevajte, da zabava traja od 2 do 3 ur.

5. Naj bo zabava obvladljiva.

Razumemo pritisk, ki ga morda čutite s tem, da želite povabiti cel razred svojega otroka ali imeti veliko zabavo, a resnica je, da… to ni potrebno!
Načrtujte zabavo, ki jo lahko obvladujete. Na ta način boste imeli možnost, da se sprostite in uživate v  rojstnem dnevu vašega otroka.
Med spoznavanjem, nadzorovanjem, serviranjem hrane in rezanjem torte morate najti nekaj časa, da vpijete vso zabavo, smeh in veselje.
Zakaj? Ker si to zaslužite.

Če boste sledili tem 5 zlatim pravilom, sem prepričana, da bodo številne skrbi in strahovi izginili, kot čarovnija!

 

Če želite otroški rojstni dan praznovati doma, želite pa pomoč pri animaciji z veseljem pridemo do vas in pripravimo zabavo za vašega otroka po celi Sloveniji.

Pokličite nas na 040 415 211 ali nam pišite na tanja@rubirudi.com.

 

Slika: en.paperblog.com

Ni komentarjev

Dodaj odgovor

Vnesite podatke za nadaljevanje branja...
Organiziraj nepozaben otroški rojstni dan
Prenesite BREZPLAČEN vodič, kako organizirati rojstni dan, ki se ga bo vaš otrok še dolgo spominjal. Samo kliknite "like" in vnesite vaše podatke.
Ne skrbite. Tudi mi sovražimo SPAM, zato vaših podatkov ne bomo delili z nikomer!
Prijavi se na e-novice in obveščen boš o aktualnih, večinoma brezplačnih dogodkih, za otroke
Ne skrbi. Tudi mi sovražimo SPAM, zato tvojih podatkov ne bomo delili z nikomer!