Poletno varstvo za otroke z jahanjem konj v Ljubljani

Med poletnimi počitnicami za vaše šolske otroke pripravljamo zanesljivo in nepozabno varstvo z jahanjem.

Imeli bomo pester program, dneve bomo preživljali v naravi in se naučili veliko novega.

 

Tanja-slika

Sem Tanja Pogačnik, mama 5 letnega sina.

Po izobrazbi vzgojiteljica predšolskih otrok, s statusom varuha otrok na domu. Že od leta 2009 sem varovala otroke v lastnem varstvu otrok, na različnih prireditvah, delavnicah in rojstnih dnevih.

Do sedaj se je nabralo že več kot 450 dogodkov.

 

 

Skupaj z vzgojiteljico Zalo in voditeljico konjev Nadjo bomo poskrbele, da bodo vaši otroci imeli nepozabno doživetje na svežem zraku.

zala

 

 

 

 

 

 

 

 

Da se bomo imeli zelo kreativno in pestro se lahko prepričate že iz množice naših idej, ki so jih objavili različni mediji – http://rubirudi.com/v-medijih

 

Zakaj se bo vaš otrok imel odlično pri nas?

  • Preživljali bomo čas na prostem, spoznavali konje in jih seveda jahali.
  • Imeli bomo veliko zabave, druženje s sovrstniki, glasbene delavnice in kreativne urice.
  • Udejstvovali se bomo v športnih aktivnosti, odšli na izlet v bližnji gozd in hrib.
  • Izvajali bomo različne nore eksperimente, spoznavali španski jezik in se učili žongliranja.
  • Imeli še druge aktivnost, ki naj zaenkrat ostanejo skrivnost.

Program poletnega varstva otrok

Vsak dan se bo odvijal v ustaljenem ritmu, da otroci ohranijo šolsko disciplino. Znotraj programa pa bomo imeli zelo kreativen in bogat urnik ter tudi čas za prosto igro.

 

P1350040

 

Dnevni urnik počitniškega varstva

7.30 – 8.00 – prihod otrok, prosta igra
8.30 – 9.00 – zajtrk na kmetiji
9.00 – 10.00 – aktivnosti (gibalne igre, glasbene delavnice, ustvarjalnice, izlet)
10.00 – 12.30 – jahanje konja, nega konj, igre
12.30 – 13.00 – kosilo v gostilni Košir, prosta igra
13.30 – 15.00 - aktivnosti (gibalne igre, glasbene in ustvarjalne delavnice, izlet)
15.30  - popoldanska malica
do 16.30 prosta igra

 

Možnosti varstva

* 5 dnevni

* dnevno varstvo z jahanjem (obiščete nas lahko le en dan ali več dni)

 

Starost otrok

V varstvo sprejemamo šolske otroke stare od 6. let do starosti  cca. 10. let.

Termini

Počitniško varstvo  bo potekalo v dveh terminih od 7.30 do 16.30 in sicer:

1. termin:  od 3.  do 7.7.2017  

2. termin od 31.7. do 4.8.2017 

3. termin od 7.8. – 11.8.2017 

4. termin od 21.8. – 25.8.2017 

Lokacija

Poletno varstvo bo potekalo na Kmetiji Česenj na Brodu v Ljubljani

Naslov: Marinovševa cesta 4, 1000 Ljubljana.

Cena

Cena varstva za 5 dni znaša 130€/otroka. V kolikor bo iz iste družine prijavljenih več otrok je cena za dodatnega otroka 110€.

Cena dnevnega varstva  znaša 32€/dan.

 

Prijave in rezervacije

Za vprašanja in prijave nas kontaktirajte na 040 415 211 ali tanja@rubirudi.com.

Prijave sprejemamo samo do zapolnitve prostih mest. 

 

Nekaj mnenj o počitniškem varstvu: 

Brina pravi, da je bilo luštno. Pride še za kak dan v avgustu, zagotovo.

Jerneja

***

Najlepsa hvala za fotografije- res ste poceli ogromno zanimivih aktivnosti…Nea se je imela lepo in komaj caka, da bo lahko zopet prišla. Hvala vam za popestritev njenih pocitnic. Lp, Sasa

***

Moram vam povedati, da je bilo to vaše počitniško varstvo zanjo očitno res srečno doživetje, saj je vsak dan komaj čakala da, bo naslednji dan, ko bo zopet lahko odšla k vam.

Tjaša

***

Najlepša hvala tako za varstvo kot za slike, Lukas je bil zelo zadovoljen in bi se z veseljem še enkrat udeležil, če bi bil v času novega termina doma.

Mirjam

***

Inti je bila navdušena in je vsako jutro (razen dneva, ko je bil napovedan izlet na Šmarno goro), komaj čakala, da pride. Mislim, da vam to pove vse.

Špela

***
Hvala vam in vsem sodelujočim za čudovite spomine in vso skrb:)

Tatjana

***

Hvala vam za super organizacijo, Žiga je zelo užival in prepričan sem, da si bo še zaželel obiska ob naslednjih počitnicah.

Uroš

***

Mislim, da je Nea tokrat se bolj uzivala…pravi, da se je tokrat se bolj ujela s puncami.

Sasa

***

Katarina je prišla nazaj zeeeelo zadovoljna. Hvala vam za to enkratno izkušnjo.

Ana

***

Hvala vam, Zali in Nadji za skrbno in prelepo doživetje – Romini je bilo zelo všeč vse kar ste počeli:)

Tatjana

 

 

KAJ VSE SMO POČELI na kmetiji?

Počitniško varstvo v naravi z jahanjem

 

Kaj vse smo počeli v julijskem počitniškem varstvu:

Pravkar smo zaključili s prvim tednom počitniškega varstva na kmetiji Česenj. Tam domujeta konja Inga in Oliveti, družbo pa so jima delali otroci med 6. in 10. letom starosti, ki so ob vsakodnevnih jahalnih uricah pomagali tudi pri njuni negi in se obenem naučili primernega vedenja ob konjih. Vas zanima kaj vse smo počeli? 

Vsak dan smo določili enega ali več oskrbnikov, tako da so prišli na vrsto prav vsi otroci, tudi tisti, ki so se nam pridružili le za dan ali dva.

jahanje konja otroci

Seveda pa smo vsak dan poskrbeli za različne dodatne aktivnosti, tako zabavne kot poučne, tako športne kot ustvarjalne. Zato noben dan ni bil enak prejšnjemu, hkrati pa se je za vsakogar našlo kaj zanimivega.

Prvi dan smo se po kratkem spoznavanju ob zabavnih igrah podali na kratek ogled kmetije, kjer bomo preživeli največ časa. Že zjutraj smo iz grede nabrali sveže kumare, ki smo si jih na pobudo otrok privoščili kar za zajtrk, ob kruhu z maslom in sirom. Na sprehodu po kmetiji smo na travniku postavili sončno uro, ki smo jo nato ves teden opazovali in s kamni označevali časovne intervale.

 

 

 

Oglede rastlinjaka, ustvarjanje

 

nabiranje zelenjavi na kmetiji

20170707_104128

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V senci drevesne krošnje smo izdelali travnate možičke in jih napojili z vodo, da bodo semena v naslednjih dneh vzklila v možičkove lase.

Po jahalnih uricah in zasluženem kosilu smo se s kopalkami in brisačami odpravili na potep ob toku reke Save in po slabi uri hoda prišli do vodnega izvira, kjer so nekoč gospodinje prale perilo, danes pa se tam v vročih poletnih dneh lahko ohladimo v lepo oskrbovanem bazenčku in se napijemo sveže izvirske vode iz štirne. In seveda smo oboje storili tudi mi. Pot tja in nazaj pa smo si krajšali s klepetom, besednimi igrami in ugankami, petjem in igro z žogicami, nazobali pa smo se tudi malin in robid, ki jih ob poti ne manjka.

 

Osvežitev v naravnem bazenu, igra ob reki

plavanje v bazenu

poletno varstvo ob vodi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naslednji dan smo po zajtrku na ustvarjalni delavnici izdelovali ribice iz slamic, po jahanju pa smo imeli špansko jezikovno delavnico.

Ob ritmični spremljavi s ploskanjem smo se najprej naučili pozdraviti in se predstaviti v novem jeziku, nato pa je vsak na kartončku izvlekel eno špansko besedo, povezano z “našo” kmetijo. Sam ali ob pomoči ostalih je najprej poskušal ugotoviti njen pomen, nato pa je na nov kartonček narisal še risbico, ki je novo besedo ponazorila. Tako smo izdelali svojo jezikovno igro ‘spomin’, ki nam bo kajpak služila za zabavno utrjevanje spomina na nove besede.

 

Nega konj, hranjenje kokoši

nega in jahanje konja

20170707_085934

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na poti na kosilo smo se ustavili v trgovinici, kjer družina Česenj prodaja sezonske pridelke, domača jajca, čaje, sokove in izdelke iz industrijske konoplje, ki jih na kmetiji pridelajo sami. Nekaj smo jih lahko tudi poskusili!

Popoldanski čas pa smo namenili izdelavi žogic za žongliranje, učenju spretnosti z njimi in prosti igri.

 

Izdelava žogic za žongliranje, prosta igra na igrišču

ucenja zongliranja

20170704_112500

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V sredo smo dan začeli ob domačem zajtrku, ki smo ga tokrat poiskali v kokšnjaku. Čeprav smo morali na dovoljšne število jajčk za vsakega od nas malo počakati, se je potrpežljivost izplačala, saj so sveža jajčka mnogo okusnejša od tistih iz trgovine. Po krepkem zajtrku pa nas je čakalo prijetno presenečenje.

Na kmetiji sta nas ob spremstvu nekaj članov Kinološkega društva Šmarna Gora obiskala Aja in Igi, simpatična psa s prav posebnim poslanstvom. Sta namreč izurjena pripadnika reševalne sekcije, v njune sposobnosti pa smo se lahko prepričali kar na lastne oči. Po spoznavanju varnostne opreme reševalcev s psi in njihovega dela smo namreč izvedli pravo iskalno akcijo, v kateri sta morala Igi in Aja poiskati nikogar drugega kot otroke, ki so se poskrili po kmetiji.

Obisk domače trgovinice, postavljanje sončne ure

20170704_092640

soncna ura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ker pa je medtem postajalo že pošteno vroče, smo dan nadaljevali z vodnimi igrami in vodno drčo, ki je poleg zabave tudi odlična osvežitev.

Pred odhodom na kosilo smo se posušili in odigrali partijo ‘spomina’ v dveh ekipah. Nekateri so si svoje besede, predvsem tiste lažje, že zapomnili na pamet, prav nikomur pa spomin ni delal težav ob igranju ‘spomina’.

Po sprehodu s kosila smo imeli še kratko skupno vadbo spretnosti podajanja z žonglerskimi žogicami ob ritmičnem izgovarjanju besedila, nato pa so otroci ali vadili naprej ali pa so se prosto igrali do odhoda domov.

V četrtek smo po zajtrku izdelovali ropotulje. Za polnilo smo uporabili razne naravne materiale – riž, zdrob, kamenčke, lesene drobce – , otroci pa so med njimi poljubno izbirali, primerjali zvoke in različne količine, nato pa jih še ustvarjalno okrasili in pobarvali. Po tej bolj umirjeni dejavnosti pa smo dan nadaljevali z dinamičnimi vodnimi igrami.

 

Vodne igre, vodni poligon

vodne igre

vodne igre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poleg raznih iger z vodnimi balončki smo pripravili tudi spretnostni poligon za štafetne igre z vodo, ki smo jih seveda zaključili z vodno drčo.

Po kosilu pa smo se na obisk društva odpravili kar sami, tokrat k Prostovoljnemu gasilskemu društvu Tacen. V gasilskem domu, ki se nahaja na drugi strani Save, le kakih 15 min od kmetije, nas je pričakal eden od izkušenejših gasilcev ter nam razkazal opremo in delovna vozila. Ob tem je povedal nemalozanimivosti o njihovem delu, požarih in drugih nesrečah, mladinski sekciji in gasilskih tekmovanjih.

Obisk gasilcev in reševalcev s psi

obisk gasilcev

obisk resevalcev

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na poti nazaj smo se za popoldansko malico ustavili v naši ‘družabni jedilnici’, kjer je tudi v vročini prijetno hladno, in nato kar tam pripravili barvasti vodni ksilofon z glasbenimi ugankami. Kozarce smo nato odnesli s seboj na prosto, kjer so otroci nadaljevali z igranjem na vodni ksilofon. Ker pa je ta le eden, smo za skupno muziciranje dodali tudi ropotulje, ki smo jih dopoldne izdelali sami, nato pa še triangel in palčke.

 

Igranje družabnih iger, učenje španskih besed

pocitnisko varstvo ljubljana

ucenje spanskega jezika

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V petek, naš zadnji dan, so bila v skupini sama dekleta. Po zajtrku smo se odpravile na krajši sprehod ob Savi. Poleg obiranja malin smo si ogledovale različne kamnine, ki jih najdemo ob rečnem bregu, saj nekateri kamni v sebi skrivajo pravo kristalno bogastvo. Nekaj večjih kamnov smo odnesle s seboj in jih na kmetiji v senci drevesne krošnje pobarvale z vodenkami. Vsaka od deklet je izdelala tudi svoja napisa z imeni obeh konjev, saj si ju otroci pogosto težko zapomnijo.

 

Po ustvarjalni urici in jahanju, pa smo se lotile prav posebne naloge. Česnjevi so za nas pripravili nekaj sveže nabrane zelenjave, dekleta pa so se pod budnim očesom pridno lotila pranja in rezanja zelenjave za juho in solato.

 

Priprava kosila iz domače zelenjave

domaca zelenjava

 

 

 

 

 

 

 

 

Čeprav zelenjavna juha ni požela ravno bajnega navdušenja, je bil lonec na koncu prazen, nobena od deklet pa ni ostala lačna.

Sploh, ker smo se po kosilu odpravile na sprehod čez polje, ne kar tako, ampak na okusen sladoled. V prihodnje pa bomo verjetno razmislili o kakšnem res slastnem receptu…

Z otroki v varstvu smo preživeli zelo aktiven teden v naravi, kjer ni manjkalo niti zabave in ustvarjalnosti niti povsem praktičnega nabiranja novih izkušenj in znanj. Otroci so domov odnesli vse izdelke, ki so jih ustvarili na vsakodnevnih delavnicah, pa najsi bodo za okras, spomin ali nadaljno samostojno uporabo.

A najpomembnejše so ravno nove izkušnje s sovrstniki in v naravi, saj te obogatijo otroka za vse življenje.

 

Na željo in pobudo staršev, smo razpisali termine za varstvo tudi v prvem in drugem tednu avgusta.

Otroke vabimo k vpisu, da se nam pridružijo pri novih dogodivščinah na kmetiji.

 

Prijave so odprte za tedensko varstvo, lahko pa se nam pridružite tudi po dnevih.

od  21.-25.8.2017

Prijave in rezervacije

Za vprašanja in prijave nas kontaktirajte na 040 415 211 ali tanja@rubirudi.com.

Prijave sprejemamo samo do zapolnitve prostih mest!

 

Kolaž utrinkov iz počitniškega varstva

Pocitnisko varstvo - julij 2017

 

 

 

Comments are closed.
Vnesite podatke za nadaljevanje branja...
Organiziraj nepozaben otroški rojstni dan
Prenesite BREZPLAČEN vodič, kako organizirati rojstni dan, ki se ga bo vaš otrok še dolgo spominjal. Samo kliknite "like" in vnesite vaše podatke.
Ne skrbite. Tudi mi sovražimo SPAM, zato vaših podatkov ne bomo delili z nikomer!
Prijavi se na e-novice in obveščen boš o aktualnih, večinoma brezplačnih dogodkih, za otroke
Ne skrbi. Tudi mi sovražimo SPAM, zato tvojih podatkov ne bomo delili z nikomer!