10 tematsko najbolj priljubljenih motivov za poslikavo obraza

You are currently viewing 10 tematsko najbolj priljubljenih motivov za poslikavo obraza

Poslikava obraza ali facepainting po angleško je v zadnjih nekaj letih postala vedno bolj priljubljena pri otrocih in tudi starših. Vedno več staršev se odloča, da svoj dogodek, piknik ali praznovanje dodatno popestri še s poslikavo.

Sama vsa ta leta izvajam poslikavo glede na želje otrok. Torej brez predlog, ki bi omejile otroško domišljijo kaj vse je mogoče. Saj ne rečem predloge so super za okvirno orientacijo,  v kolikor gre za velike dogodke, kjer je prisotno večje število otrok. Na manjših dogodkih in zasebnih praznovanjih pa puščam otrokom možnost, da se sami odločijo kaj bi želeli. Nekateri otroci točno vedo kaj si želijo imeti narisani, drugi pa me vprašajo: “Kaj pa imam vse na voljo?”

10 tematsko najbolj priljubljenih motivov za poslikavo obraza

Motivi za poslikavo obraza so lahko zelo različni in se ponavadi izbirajo glede na dogodek, temo, osebnost, interese in želje otrok. Tudi starost! Mlajši otrok mi pokaže le najbljubšo barvo ali bleščice.

Nekateri najpogostejši motivi za poslikavo obraza so:

Živalski motivi: Poslikave živalskih obrazov so zelo priljubljene in tudi najbolj pogosto zaželjene. Med najpogostejšimi motivi so: samorog, tiger, mačka, metulj, psiček, pajek, kača, morski pes, ptiči in drugi.

macka

 

Fantazijski motivi: Fantazijske poslikave obraza vključujejo motive kot so: vile, zmaji, morske deklice, čarovnice, superjunaki in drugi.

Cvetlični motivi: Cvetlične poslikave obraza so priljubljene pri deklicah in ženskah. Motivi vključujejo rože, metulje, kristale, cvetlične vzorce.

poslikava obraza

Zgodovinski motivi: Zgodovinski motivi vključujejo portrete zgodovinskih osebnosti kot so: princese, vitezi, kraljične, pirati in drugi.

Simbolični motivi: Simbolične poslikave obraza vključujejo različne simbole kot so: srca, zvezde, lune.

Kultni motivi: Poslikave obraza se lahko izdelujejo v skladu s popularnimi kultnimi liki, kot so Disneyjevi junaki, trenutno aktualni liki iz risank (ledeno kraljestvo, iskanje izgubljenega zmaja, …)

Športni motivi: Športni motivi vključujejo različno športno opremo in druge motive, ki so povezani s športom.

Praznični motivi: Poslikave obraza se lahko izdelujejo v skladu s praznovanjem različnih praznikov kot so: božič, velika noč, pust, halloween in drugi.

poslikava obraza

Geometrijski motivi: Geometrijske poslikave obraza vključujejo različne oblike kot so: krogi, trikotniki, kvadrati, zvezde.

Abstraktni motivi: Abstraktne poslikave obraza vključujejo: različne vzorce, črte, barve in oblike.

 

Kateri pa so najljubši motivi vaših otrok? Si izberejo vedno enak motiv ali se to spreminja?

 

V kolikor bi želeli popestritev dogodka ali praznovanja s poslikavo obraza nas pokličite na 040 415 211 ali na tanja@rubirudi.com.

 

Dodaj odgovor