Domači milni mehurčki iz reciklirane plastenke

Domači milni mehurčki iz reciklirane plastenke

Otroci se navdušujejo nad milnimi mehurčki. Škoda le, ko mešanice tako hitro zmanjka ali pa se po nesreči polije. Ste vedeli, da je možno pihati mehurčke tudi z odsluženo plastenko? Za poletni čas imamo super rešitev iz le dveh sestavin tekočega detergenta in vode. Predšolskim otrokom je včasih pretežko pihati skozi  kupljene palice pri mehurčkih. Poskusite kako zabavno je pihanje s plastenko, saj boste dobili vse vrste in velikosti mehurčkov.

 

Potrebovali boste:

odsluženo plastenko
vodo
tekočino za pomivanje posode
plastično posodo

 

domaci-milni-mehurcki

Priprava:

V plastično posodo dodajte približno 1/4 vode na 1 jedilno žlico tekočine za pomivanje. Prepričajte se, da ima posoda ravno dno in da je v premeru večja od plastenke, ki jo boste uporabljali. Zmešajte skupaj, vendar ne preveč, ker bi lahko povzročilo preveč mehurčkov in oteževalo  pihanje.

 

domaci-milni-mehurcki-prasek

 

Plastenko na polovici odrežite in zadržite del, kjer je gornji del z zamaškom. Pritisnite usta na »ustnik« plastenke ter potopite v pripravljeno mešanico za mehurčke in pihnite skozi luknjo, ki ste jo ustvarili. Za več zabave lahko okrasite svojo plastenko po lastnem okusu.

 

milni-mehurcki-domaci

Dodaj odgovor