Otroci že odštevajo zadnje dneve do začetka počitnic, kaj pa vi?

Čez poletje poteka veliko taborov, ki so namenjeni izključno otrokom. Indijanski tabor, ki ga prirejamo že več let pa je namenjen druženju in preživljanju aktivnega časa v naravi za celotno družino. Na tak način se družina lahko (ponovno) poveže in poglobi svoj odnos. 

Da bodo počitnice aktivne, kreativne in hkrati tudi vzgojne vas vabimo na že 16. indijanski tabor, ki bo tudi letos potekal v objemu neokrnjene narave, ki nas z elementi zemlje, vode, ognja, in zraka nagovarja na nivoju fizičnega, čustvenega in miselnega doživljanja, ter nas popelje v našo notranjost, kjer lahko doživimo mir in povezanost s seboj.

 

267

Odmik od vsakodnevne rutine, šotorjenje ob čisti gorski reki, preživljanje večerov ob ognju, petju in zabavi, športne aktivnosti, poleg tega pa obilica zanimivih gostov s pomočjo katerih spoznavamo mnoge nove ročne spretnosti, znanja in izkušnje, se vsako leto izkažejo za najboljše pomočnike pri doseganju sproščenosti in ustvarjalnosti udeležencev tabora.

Naš duh izjemno vpliva na stopnjo uspešnosti ciljev, ki si jih zastavimo zato ga je treba krepiti in mu omogočiti vsaj osnovno podporo in pozornost.

Duhovnost, ki je prisotna na taboru je tako močna spodbuda novim korakom in življenjskim odločitvam, ki čakajo na nas. Tabor je primeren tudi za družine z otroki saj slednji skozi igro, spontanost, red in disciplino, ki vladajo v taboru spoznavajo in znova zaživijo srčne vrednote, ki jim lahko postanejo zveste spremljevalke v življenju.

Uživali bomo sveže pripravljeno, energetsko polno vegetarijansko hrano. Spanje v indijanskih šotorih in družabni večeri ob tabornem ognju.

Zanimivi gosti

Na delavnicah nas bodo obiskali različni gostje z znanji in izkušnjami  iz različnih področij, kot so osebna rast, duhovna rast, samo-motivacija, premagovanje strahu, borilne veščine, astrologija, terapevtstvo in druga uporabna znanja.

 

06-17-Indijanski-tabor-program-2016-3-1

 

Namen tabora

Pozornost bomo namenili pozitivnemu mišljenju, odnosu, ter spoštovanju do sočloveka in narave. Animatorji bomo poskrbeli za aktivno preživljanje časa, medsebojno sodelovanje in učenje otrok, medtem ko boste starši vključeni na programih in delavnicah za osebno in duhovno rast. 

 

tabor-za-otroke-indijanski

Aktivnosti za otroke

Otroci bodo lahko uživali v sproščenemu preživljanju in povezovanju z naravo, stran od mestnega vrveža, televizije in računalnikov. Spoznavali se bodo z vrstniki, se naučili novih aktivnosti, ustvarjali in preživljali čas v krogu družine. Varstvo in aktivnosti so namenjene otrokom od 3. let dalje. Za aktivnosti otrok bodo poskrbeli člani v taboru in animatorji podjetja Rubi in Rudi.

 

delavnice-za-otroke-na-prostem

Indijanska savna

Indijanska savna je najstarejši obred o materi Zemlji, stara je toliko kot indijanska ljudstva. Še vedno je ohranjena v prvobitni obliki. Savna je prostor očiščevanja, zdravljenja, skromnosti in odpuščanja, prostor, kjer se znova povežemo s stvarstvom. (na sliki savna ob igrišču)

 

indijanska savna

 

VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA

Prijavite se lahko na tel. št. 041 381 563 Helena ali helena.pekosak@gmail.com

 

IZJAVE UDELEŽENCEV

“Tabora sem se udeležil že trikrat in vsako leto spoznam o sebi nekaj novega daje mi občutek velike družine, ki jo povezuje ljubezen ta močna vez mi hkrati predstavlja varnost in mir.” – Tomaž

“Tabor je izredno živahen, ker se ves čas dogajajo aktivnosti, ki jih v vsakdanjem življenju ne delamo (npr. izdelava bobnov, preživetje v naravi, nabiranje zdravilnih rastlin, najrazličnejše igre,…). Udeleženci se na začetku ne poznamo, a po par dneh skupnega bivanja, postanemo kot ena namazana ekipa, dihamo in delamo skupaj, povezuje nas prijateljstvo in ljubezen. Posebno poglavje tabora so otroci, ki se brez izjeme popolnoma sprostijo in v resnici pokažejo svojo radoživo naravo. K vsemu temu pomagajo tudi živali, ki popestrijo tabor (konji, psi, činčila,…). Prelepi so večeri, ob tabornem ognju, sproščenem pogovoru, glasbi, petju in plesu.” – Roman

“Moj prvi Indijanski tabor je zame čisto nasprotje običajne dnevne rutine v katero nas sili sodobni svet. Odklop v idilični naravi je nekaj posebnega. Še danes se spomnim trenutka, ko smo si ob tabornem ognju obdanem z indijanskimi šotori pripravili prenočišče. Spomnim se kako ležem vznak in pogledam v nebo. Odpre se mi nebo posejano z nešteto sijočimi zvezdami, vdihnem gorski zrak in zaprem oči. Po taboru se razleže rezget konj, takoj za tem zalaja pes. Iz gozda ki nas obdaja veje tih nočni mir, šumenje bližnje reke nas ziblje v spanec. Zdrznem se in se zavem, da je moj najljubši roman iz otroških let postal resničnost. Sem v zgodbi o indijanskem poglavarju Vinetouju in sem srečen.”Gašper

“Če ti povem, – da spiš ob OGNJU – takrat so čarobne tvoje sanje, – se vržeš v VODO, ki ti odnese vse tvoje staro sranje, – prisluhneš VETRU, ki preda ti starodavno znanje, – in se prepustiš NARAVI, da spravi te v blaženo stanje…A verjameš, da si po taboru kot prerojen? Jaz sem vedno...” – Tanja

“Indijanski tabor je bil zame in za mojega sina res super izkušnja, saj sva končno imela nekaj časa, da sva počela stvari skupaj, brez obremenjujočih mislih vsakdana. Po koncu tabora sem si želel, da bi pridobljeni občutek miru trajal še dolgo časa.”Štefan

 

LOKACIJA IN TERMIN

Tabor bo potekal v Potočah pri Preddvoru od 3.7.-9.7.2016

CENA TABORA:

7 dnevni tabor vključuje:  bivanje, prehrano, delavnice in vse aktivnosti …. 450€ (razen indijanske savne, katere cena je 40€) . Otroci 300€, do 3 leta BREZPLAČNO. Tabora se lahko udeležite tudi za krajše obdobje (1 dan ali nekaj dni). Cena na dan je 80€.

OPREMA

S seboj prinesite spalno vrečo, podlogo, športna oblačila, kopalke, pohodne čevlje, toplejša oblačila (za večere)  in odprtost, ter dobro voljo. Za indijansko savno prinesite tudi brisačo in/ali rjuho.

OKVIRNI PROGRAM TABORA

6.00 – 7.30 jutranja telovadba 8.00  zajtrk 9.15 – 11.00 delavnica 11.15-13.00 delavnica 13.00 kosilo 14.00-17.00 delavnica 18.30 večerja 20.00-22.00 večerni program

VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA

Prijavite se lahko na tel. št. 041 381 563 Helena ali helena.pekosak@gmail.com

***

Nekaj utrinkov iz lansko letnega tabora lahko najdete v fb albumu Rubi in Rudi.