Za vaše šolarje, v času poletnih počitnic 2023, pripravljamo zanesljivo, poučno in predvsem nepozabno počitniško varstvo otrok.

Za hiter pregled, kako uživajo otroci v varstvu si poglejte spodnji video…

Dneve poletnega varstva bomo preživeli v naravnem okolju hipodroma, kjer bomo jahali konje.

rojstni dan jahanje lesce

 

animator varstvo otrok ljubljanaPozdravljeni!

Sem Tanja Pogačnik Fartek, mama 11. letnega sina iz Radovljice. Po izobrazbi vzgojiteljica predšolskih otrok, s statusom varuha otrok.

Že od leta 2009 varujem otroke v lastnem varstvu otrok ter organiziram program in aktivnosti za otroke na različnih prireditvah, delavnicah in rojstnih dnevih.

Do sedaj smo organizirali že več kot 2.000 dogodkov.

Skupaj z našimi animatorji smo pripravili pester dopoldanski program na hipodromu ob konjih, kjer bomo predvsem kreativni in igrivi.

V tekočem tednu se bomo spoznali  s konji  in poskrbeli, da bodo vaši otroci imeli nepozabno doživetje na svežem zraku.

 

***

 

Da se bomo imeli zelo kreativno in pestro se lahko prepričate že iz množice naših idej, ki so jih objavili različni mediji –http://rubirudi.com/v-medijih

Naši animatorji v varstvu otrok

Za varstvo otrok bomo skrbeli animatorji z več letnimi izkušnjami in pedagoškim znanjem. Vsi naši animatorji imajo pedagoško izobrazbo in izkušnje pri delu z otroki.

Sem Rebeka, stara 20 let. Študiram na pedagoški fakulteti-predšolsko vzgojo. Svoj prosti čas najraje preživim v družbi konj, ki jih imamo doma. Ker pa imam zelo rada otroke in delo z njimi, sem ustanovila Konjeniško društvo Sky, kjer otroke učim jahati, organiziram rojstnodnevna praznovanja.  Občasno delam tudi kot študentka v vrtcu Naklo. Rada sem v naravi ali pa ustvarjam skupaj z mlajšo sestrico.

 

 

 

 

 

 

Pohiti, prosta mesta so omejena…

 

 

KLIKNI ZA REZERVACIJO TERMINA

 

Zakaj vpisati otroka v Rubi in Rudi počitniško varstvo?

 • Del dneva bomo namenili igri in kreativnosti
 • Dan bomo preživljali na prostem na hipodromu Lesce, kjer bomo spoznavali konje in jih seveda jahali ter bližnji okolici
 • Imeli bomo veliko zabave, druženje s sovrstniki, kreativne, športne igre
 • Vodne urice za ohladitev v poletni vročini nas čakajo v kampu Šobec
 • Udejstvovali se bomo v športnih aktivnosti, odšli na izlet v bližnji gozd ali hrib.
 • Izvajali bomo različne eksperimente, spoznavali naravo in okolje v katerem živimo skozi igro in se učili novih tehnik kreativnosti.
 • Imeli še druge aktivnosti..

 

varstvo lesce konji

varstvo zunaj

Lokacija

Poletno varstvo bo potekalo:

 • na hipodromu Lesce, Alpska cesta 109, Lesce
 • V primeru slabega vremena pa imamo zagotovljen notranji prostor.

Varstvo je tako zagotovljeno v vsakem vremenu.

Program počitniškega varstva otrok

Vsak dan se bo odvijal po ustaljenem ritmu, da otroci ohranijo šolsko disciplino. Znotraj programa pa bomo imeli bogat urnik ter tudi čas za prosto igro in druženje otrok.

Dnevni urnik počitniškega varstva

 • 7.30 – 8.00 – prihod otrok, prosta igra v naravi
 • 8.30 – 9.00 – zajtrk
 • 9.00 – 12.00 – aktivnosti v naravi, jahanje konja, nega konj, igre na prostem, kreativnost, obiski
 • 12.00 – 13.00 – kosilo nam dostavlja kuhar po naših željah, prosta igra
 • 13.00 – popoldanske aktivnosti  (gibalne igre, delavnice, ustvarjanje, sprehod, obisk igral, kopanje)
 • 15.00  – popoldanska malica
 • do 16.30 – prosta igra

Klikni za videoposnetek jahanja

 

Nekaj utrinkov iz počitniškega varstva v sliki:

pocitnisko varstvo otrok vižmarje

Starost otrok

V varstvo sprejemamo šolske otroke stare od 6.let  do starosti  cca. 11. let oz. otroke, ki se septembra vpisujejo v 1. razred.

Možnosti varstva otrok

 • 5 – dnevno *
 • 3 – dnevno
 • 2 – dnevno

* oskrbniki konj – Otroci, ki so v našem varstvu vseh 5 dni so tudi oskrbniki konj in pomočniki animatorja en dan v tednu.  Oskrbniki poleg jahanja skrbijo za konja, pomagajo pri negi, krtačenju, hranjenju, čiščenju boksa, pomagajo jahaču.

Cena

Cena 5. dnevnega varstva znaša 180€, drugi otrok iz iste družine 150€, tretji otrok iz iste družine 130€.

Cena 3. dnevnega varstva  znaša 130€.

Cena 2. dnevnega varstva za znaša 105€.

Cena vključuje: celotni program, dopoldanske aktivnosti, oskrba in dnevno jahanje konja, popoldanske aktivnosti na kmetiji, kreativni material, zajtrk, kosilo, popoldansko malico.

Termini za leto 2023 so odprti!

1. termin od 31.7. do  4.8. 2023 – ni več prostih mest

2. termin od od 7.8. do 11.8.2023 – ni več prostih mest

Rezervacija termina

Termin vam rezerviramo po plačilu akontacije 50 EUR. Znesek se vam bo odštel od končnega zneska za varstvo. V primeru, da se otrok varstva ne udeleži, se akontacija ne vrača. Teden dni pred pričetkom varstva vam pošljemo še podrobna navodila in račun za preostali znesek.

Za izvedbo varstva mora biti v posamezen termin vpisanih minimalno 10 otrok za celotedensko varstvo, v nasprotnem primeru vas predčasno obvestimo.

Za vprašanja nas kontaktirajte na 040 415 211 ali tanja@rubirudi.com.

Rezervacije sprejemamo samo do zapolnitve prostih mest preko spodnjega obrazca:


Mnenja staršev o počitniškem varstvu: 

Nikolina je bila letos že drugič in naslednje leto pride spet, ker ji je vse kar se dogaja na varstvu zelo všeč….in tudi midva z možem se strinjava z njo. Nimava nobene kritike, aktivnosti imate veliko, predvsem pa odtehta hlev s konjema, ki lepo zaokrožita celoto vaše ponudbe. Poleg igralnice, proste igre in delavnic, otroci lahko čofotajo, jahajo in so skrbniki. Letos, ker je že dovolj velika, je lahko bila skrbnica in to ji je veliko pomenilo in je bila ponosna nase. Hvala vam za vse in se ponovno srečamo naslednje leto!
Lepo vas pozdravljamo Nikolina, Gregor in Katja!

Hvala za fotografije. Res jih je veliko. Že iz njih se vidi, da so otroci uživali. Pa še v pomoč bodo, da slišimo še kakšno dogodivščino, ki je do sedaj še nismo. Za naši deklici sem prepričana, da sta se imeli odlično. To pa vem zato, ker se nad niti eno stvarjo nista pritožili. To se sicer sliši malo čudno, ampak v resnici pove veliko, ker sicer zelo hitro povesta, kaj ju moti in jima ni v veselje.
Očitno je bilo ravno prav vsega. Prava uravnoteženost med vodenimi aktivnostmi in prosto igro.Ravno prav velika skupina, raznolikost aktivnosti, vključevanje živali in skrbi zanje, občutka, da se ne samo igrajo, ampak tudi kaj koristnega postorijo. Vsak dan sta z navdušenjem pripovedovali, kaj so počele. Nikoli nista izgledali izmučeni, naveličani ali nejevoljni. Vsak dan pa dovolj utrujeni, da sta zvečer do pol devetih že zaspali.  Majda

***

Najlepša hvala za varstvo, ki bo Pii ostal v lepem spominu!  Tjaša

***

Mi se vam in vašim sodelavcem zahvaljujemo za nadvse prijetno in zabavno počitniško otroško varstvo ter seveda za poslane slike! Le te prikazujejo vesele obraze zadovoljnih otrok in polno dogodivščin :-).

***

Za vaše počitniško varstvo smo izvedeli od družine Š. in vsekakor moram priznati, da čeprav ste od nas nekoliko oddaljeni, je bila izbira varstva prava! Naša Tesa je pri vas uživala ves teden, saj je bil prav vsak dan nekaj posebnega! Jana

***

Hvala za res dobro, kvalitetno varstvo, Kiara je bila zelo zadovoljna in drugo leto se upam, da spet srečamo. Kristina

***

Hello Tanja, thank you very much for the pictures, my girls really enjoyed the time spent with you. Renata

***

Hvala za super varstvo in fotografije, vidim, da so otroci zelo uživali. V kolikor tudi čez leto organizirate kakšne aktivnosti, me prosim o njih obvestite. Tina S.

***

Najlepša hvala za poslane utrinke in seveda obenem hvala za prijetno varstvo,
Vanja je bila navdušena. Tako da se ob kateri drugi priložnosti sigurno še srečamo. – Damjana U.

***

Hvala za slikce. Hčerki sta povedali, da je bilo varstvo zelo kul. :))  Tina M.

***

Najprej bi se vam rada zahvalila za izpeljavo programa, Zara je domov prihajala utrujena in navdušena. Hvala za prijetno izkušnjo.  Mateja G.

***

Najlepša hvala za posnetke. Andrej in Daniel sta se imela izvrstno in bi rada šla v varstvo še kak teden. Urška

***

Brina pravi, da je bilo luštno. Pride še za kak dan v avgustu, zagotovo. Jerneja

***

Najlepsa hvala za fotografije- res ste poceli ogromno zanimivih aktivnosti…Nea se je imela lepo in komaj caka, da bo lahko zopet prišla. Hvala vam za popestritev njenih pocitnic. Saša

***

Moram vam povedati, da je bilo to vaše počitniško varstvo zanjo očitno res srečno doživetje, saj je vsak dan komaj čakala da, bo naslednji dan, ko bo zopet lahko odšla k vam. Tjaša

***

Najlepša hvala tako za varstvo kot za slike, Lukas je bil zelo zadovoljen in bi se z veseljem še enkrat udeležil, če bi bil v času novega termina doma. Mirjam

***

Inti je bila navdušena in je vsako jutro (razen dneva, ko je bil napovedan izlet na Šmarno goro), komaj čakala, da pride. Mislim, da vam to pove vse. Špela

Hči Stella je bila zelo zadovoljna. Šla bi še naslednje leto;) Gloria

***

Hvala vam in vsem sodelujočim za čudovite spomine in vso skrb:) Tatjana

Kaj vse smo počeli v preteklih počitniških varstvih?

Vsak dan smo določili enega ali več oskrbnikov, tako da so prišli na vrsto prav vsi otroci, tudi tisti, ki so se nam pridružili le za dan ali dva. Seveda pa smo vsak dan poskrbeli za različne dodatne aktivnosti, tako zabavne kot poučne, tako športne kot ustvarjalne.

Zato noben dan ni bil enak prejšnjemu, hkrati pa se je za vsakogar našlo kaj zanimivega. Prvi dan smo se po kratkem spoznavanju ob zabavnih igrah podali na kratek ogled kmetije, kjer bomo preživeli največ časa.

Že zjutraj smo iz grede nabrali sveže kumare, ki smo si jih na pobudo otrok privoščili kar za zajtrk, ob kruhu z maslom in sirom. Na sprehodu po kmetiji smo na travniku postavili sončno uro, ki smo jo nato ves teden opazovali in s kamni označevali časovne intervale.

Ogled rastlinjaka, ustvarjanje

nabiranje zelenjavi na kmetiji

20170707_104128

V senci drevesne krošnje smo izdelali travnate možičke in jih napojili z vodo, da bodo semena v naslednjih dneh vzklila v možičkove lase. Po jahalnih uricah in zasluženem kosilu smo se s kopalkami in brisačami odpravili na potep ob toku reke Save.

Po slabi uri hoda smo prišli do vodnega izvira, kjer so nekoč gospodinje prale perilo, danes pa se tam v vročih poletnih dneh lahko ohladimo v lepo oskrbovanem bazenčku in se napijemo sveže izvirske vode iz štirne.

In seveda smo oboje storili tudi mi. Pot tja in nazaj pa smo si krajšali s klepetom, besednimi igrami in ugankami, petjem in igro z žogicami, nazobali pa smo se tudi malin in robid, ki jih ob poti ne manjka.

Osvežitev v naravnem bazenu, igra ob reki

Naslednji dan smo po zajtrku na ustvarjalni delavnici izdelovali ribice iz slamic, po jahanju pa smo imeli špansko jezikovno delavnico. Ob ritmični spremljavi s ploskanjem smo se najprej naučili pozdraviti in se predstaviti v novem jeziku, nato pa je vsak na kartončku izvlekel eno špansko besedo, povezano z “našo” kmetijo.

Sam ali ob pomoči ostalih je najprej poskušal ugotoviti njen pomen, nato pa je na nov kartonček narisal še risbico, ki je novo besedo ponazorila. Tako smo izdelali svojo jezikovno igro ‘spomin’, ki nam bo kajpak služila za zabavno utrjevanje spomina na nove besede.

Nega konj, hranjenje kokoši

nega in jahanje konja

20170707_085934

Na poti na kosilo smo se ustavili v trgovinici, kjer družina Česenj prodaja sezonske pridelke, domača jajca, čaje, sokove in izdelke iz industrijske konoplje, ki jih na kmetiji pridelajo sami.

Nekaj smo jih lahko tudi poskusili! Popoldanski čas pa smo namenili izdelavi žogic za žongliranje, učenju spretnosti z njimi in prosti igri.

Izdelava žogic za žongliranje, prosta igra na igrišču

ucenja zongliranja

20170704_112500

V sredo smo dan začeli ob domačem zajtrku, ki smo ga tokrat poiskali v kokšnjaku. Čeprav smo morali na dovoljšne število jajčk za vsakega od nas malo počakati, se je potrpežljivost izplačala, saj so sveža jajčka mnogo okusnejša od tistih iz trgovine. Po krepkem zajtrku pa nas je čakalo prijetno presenečenje.

Na kmetiji sta nas ob spremstvu nekaj članov Kinološkega društva Šmarna Gora obiskala Aja in Igi, simpatična psa s prav posebnim poslanstvom. Sta namreč izurjena pripadnika reševalne sekcije, v njune sposobnosti pa smo se lahko prepričali kar na lastne oči.

Po spoznavanju varnostne opreme reševalcev s psi in njihovega dela smo namreč izvedli pravo iskalno akcijo, v kateri sta morala Igi in Aja poiskati nikogar drugega kot otroke, ki so se poskrili po kmetiji.

Obisk domače trgovinice, postavljanje sončne ure

Ker pa je medtem postajalo že pošteno vroče, smo dan nadaljevali z vodnimi igrami in vodno drčo, ki je poleg zabave tudi odlična osvežitev. Pred odhodom na kosilo smo se posušili in odigrali partijo ‘spomina’ v dveh ekipah. Nekateri so si svoje besede, predvsem tiste lažje, že zapomnili na pamet, prav nikomur pa spomin ni delal težav ob igranju ‘spomina’.

Po sprehodu s kosila smo imeli še kratko skupno vadbo spretnosti podajanja z žonglerskimi žogicami ob ritmičnem izgovarjanju besedila, nato pa so otroci ali vadili naprej ali pa so se prosto igrali do odhoda domov. V četrtek smo po zajtrku izdelovali ropotulje.

Za polnilo smo uporabili razne naravne materiale – riž, zdrob, kamenčke, lesene drobce – , otroci pa so med njimi poljubno izbirali, primerjali zvoke in različne količine, nato pa jih še ustvarjalno okrasili in pobarvali. Po tej bolj umirjeni dejavnosti pa smo dan nadaljevali z dinamičnimi vodnimi igrami.

Vodne igre, vodni poligon

vodne igre

vodne igre

Poleg raznih iger z vodnimi balončki smo pripravili tudi spretnostni poligon za štafetne igre z vodo, ki smo jih seveda zaključili z vodno drčo. Po kosilu pa smo se na obisk društva odpravili kar sami, tokrat k Prostovoljnemu gasilskemu društvu Tacen.

V gasilskem domu, ki se nahaja na drugi strani Save, le kakih 15 min od kmetije, nas je pričakal eden od izkušenejših gasilcev ter nam razkazal opremo in delovna vozila. Ob tem je povedal nemalo zanimivosti o njihovem delu, požarih in drugih nesrečah, mladinski sekciji in gasilskih tekmovanjih.

Obisk gasilcev in reševalcev s psi

obisk gasilcev

obisk resevalcev

Na poti nazaj smo se za popoldansko malico ustavili v naši ‘družabni jedilnici’, kjer je tudi v vročini prijetno hladno, in nato kar tam pripravili barvasti vodni ksilofon z glasbenimi ugankami. Kozarce smo nato odnesli s seboj na prosto, kjer so otroci nadaljevali z igranjem na vodni ksilofon.

Ker pa je ta le eden, smo za skupno muziciranje dodali tudi ropotulje, ki smo jih dopoldne izdelali sami, nato pa še triangel in palčke.

Igranje družabnih iger, učenje španskih besed

V petek, naš zadnji dan, so bila v skupini sama dekleta. Po zajtrku smo se odpravile na krajši sprehod ob Savi. Poleg obiranja malin smo si ogledovale različne kamnine, ki jih najdemo ob rečnem bregu, saj nekateri kamni v sebi skrivajo pravo kristalno bogastvo.

Nekaj večjih kamnov smo odnesle s seboj in jih na kmetiji v senci drevesne krošnje pobarvale z vodenkami.

Vsaka od deklet je izdelala tudi svoja napisa z imeni obeh konjev, saj si ju otroci pogosto težko zapomnijo. Po ustvarjalni urici in jahanju, pa smo se lotile prav posebne naloge. Česnjevi so za nas pripravili nekaj sveže nabrane zelenjave, dekleta pa so se pod budnim očesom pridno lotila pranja in rezanja zelenjave za juho in solato.

Priprava kosila iz domače zelenjave

Čeprav zelenjavna juha ni požela ravno bajnega navdušenja, je bil lonec na koncu prazen, nobena od deklet pa ni ostala lačna. Sploh, ker smo se po kosilu odpravile na sprehod čez polje, ne kar tako, ampak na okusen sladoled. V prihodnje pa bomo verjetno razmislili o kakšnem res slastnem receptu.

Z otroki v varstvu smo preživeli zelo aktiven teden v naravi, kjer ni manjkalo niti zabave in ustvarjalnosti niti povsem praktičnega nabiranja novih izkušenj in znanj. Otroci so domov odnesli vse izdelke, ki so jih ustvarili na vsakodnevnih delavnicah, pa najsi bodo za okras, spomin ali nadaljno samostojno uporabo.

A najpomembnejše so ravno nove izkušnje s sovrstniki in v naravi, saj te obogatijo otroka za vse življenje.

Kolaž utrinkov iz počitniškega varstva

Pocitnisko varstvo - julij 2017

Rezervacija termina

Za vprašanja nas kontaktirajte na 040 415 211 ali tanja@rubirudi.com.

KLIKNI ZA REZERVACIJO TERMINA

Prijave sprejemamo samo do zapolnitve prostih mest!