Najboljše igre za rojstni dan za otroke

You are currently viewing Najboljše igre za rojstni dan za otroke

Pred vami je 18 izbranih iger, ki jih lahko uporabite na otroškem rojstnem dnevu, da boste izpadli kot profesionalni animatorji.

Nimate ideje kako pripraviti zabavo za vašega otroka? Kako poskrbeti, da se bo otrokom nekaj tudi dogajalo in ne bo le kaotičnega divjanja naokrog? Berite dalje…

1. Štafete »nad-pod«

Nore štafete »nad-pod« je skupinsko delo, ki obeta veliko zabave in krepi koordinacijo! Otroci se postavijo v vrsto. Prvemu otroku v vrsti dajte srednje veliko žogo. Žogo preko svoje glave poda naslednjemu otroku, ki stoji za njim. Ko naslednji otrok v roke dobi žogo, jo mora pod svojimi nogami podati naprej. Ta vzorec »nad-pod« se nadaljuje, dokler žoga ni podana od začetka do konca vrste.

podajanje žoge igre rojstni dan

 

2. Ugani kaj se skriva

Za manjše prostore bo ta igra zelo primerna. V platneno vrečko spravite različne predmete: ključe, plišasto igračo, žogico,..otrok z zaprtimi očmi tipa v vrečko in ostalim otrokom govori: je mehko, ima ušesa,..ostali pa ugibajo kaj ima otrok v rokah.

3. Mali umetniki

Otroci radi rišejo in ustvarjajo in, to je še stokrat boljše in bolj razburljivo, ko jim pustite, da ustvarijo umetnino v velikosti cele sobe! Tla in/ali stene pokrijte z belim papirjem. Otrokom razdelite voščenke, stopite nazaj in dovolite, da gre njihova domišljija prosto pot.

Druga možnost je, da povabljeni gostje skupaj ustvarijo slike ali izdelke za slavljenca/ko.

4. Gumitvist

Poznate to zabavno igro? Dobra, stara igra skakanja. Lahko skače en otrok ali več otrok na enkrat. Lahko pripravite tudi malo tekmovanje.

gumitvist za rojstni dan

 

5. Skrivamo predmet

Igra skrivamo predmet je prav tako primerna za različne starostne skupine ter zunanje ali notranje prostore. Skupaj z otroci poiščite predmet, ki bi ga skrili. Tisti otrok, ki je skril predmet umerja ostale otroke: vroče (zelo blizu), mrzlo (zelo daleč) in podobnimi namigi.

6. Zabava z mehurčkastim papirjem

Poznate zaščitno folijo, ki poči, ko jo stisneš? Ta igra bo »malo bolj«glasna, a vse to se bo zdelo vredno, ko boste na obrazih otrok videli veselje in  hihitanje. Mehurčkasti papir nalepite na tla in pustite, da otroci po svojih željah skačejo in plešejo po tleh!

 

 

 

 

7. Metanje žogic v kozarčke

Je igra, ki je prav tako zabavna! Igra se podobno kot pikado, a ne predstavlja kakršne koli nevarnosti! Plastične posodice postavite v krog. Otroci se postavijo v vrsto. Otroku, ki je prvi v vrsti v roko dajte tri ping pong žogice. Vsak otrok vrže in poskuša zadeti kozarčke. Če so večji otroci kozarčke lahko točkujete s točkami napisanimi na lončku. Prav vsak otrok je zmagovalec,  tudi, če lončke zgreši!

 

ping pong igra rojstni dan

8. Metanje skozi gugalnico iz gume

To je odlično, če boste zabavo priredili zunaj na svojem vrtu. Z drevesa kot gugalnico obesite gumo. Otroci naj med seboj tekmujejo, kdo lahko skozi gumo dlje vrže nogometno žogo.

9 .Križci in krožci

9 tetra kartonov od mleka razporedite tako, da tvorijo 3×3 vrste. Tri žoge za košarko vrzite tako, da se diagonalno, navpično ali vodoravno postavijo v vrsto. Tisti, ki to stori, zmaga!

Druga verzija brez žog: na asfalt narišite  mrežo s kredami, otroci pa s kredami rišejo križce in krožce.

10. Ples z mehurčki

Mehurčki so pravo leteče “čudo” ko odraščamo. V nas izzovejo veselje, radovednost in izvabijo nasmeh, tako otrocih kot odraslih, ki opazujemo otroke, ki se igrajo z njimi.

ples-z-mehurcki-rojstni-dan

11. Podaj zavit paket

Vzemite darilo, ki je primerno za starost otrok in ga zavijte v 7-10 plasti papirja za zavijanje. Zavrtite glasbo, otroci pa naj si v krogu podajajo paketek. Ko se glasba vstavi naj oseba, ki ima paket v roki, odstrani eno plast papirja. Postopek ponovite, dokler ni odvita zadnja plast. Tisti, ki jo odvije, obdrži nagrado!

12. Limbo ples

Otroci se postavijo v vrsto, vi pa zavrtite glasbo limbo ali katero drugo zabavno otroško. Palico držite vzporedno s tlemi. Otroci se sprehodijo pod palico, tako, da hrbet ukrivijo nazaj. Ko vsi prečkajo palico, jo spustite za nekaj centimetrov nižje. Če se otrok pri prečkanju palice dotakne, izpade iz igre. Tisti, ki ostane zadnji, zmaga limbo!

otroski-rojstni-dan-na prostem

 

 

 

Načrtujete četrto rojstno dnevno zabavo za svojega otroka? Skrivnost animacije štiriletnih otrok na rojstno dnevni zabavi je, da načrtujete dejavnosti (več kot mislite, da je potrebnih) z veliko fizičnih aktivnosti. 4-letniki radi tečejo, skačejo, plešejo in se zabavajo!

Nadaljujte z branjem, če vas zanima katere so odlične igre za rojstno dnevne zabave za 4. rojstno dnevno zabavo vašega otroka.

6 iger, ki jih lahko pripravite za zabavo štiri letnikov

13. Parada rojstno dnevne zabave

Vaš 4-letnik bo ob tej rojstno dnevni igri kipel od veselja! Na tla postavite nekaj posod, ponev, pokrovk in lesenih kuhalnic. Otroke vprašajte, če so bili kadar koli prej na paradi. Razložite, da boste za praznovanje ustvarili rojstno dnevno parado. Naj si otroci izberejo svoj najljubši »instrument.« Ko ima vsak otrok v rokah svoj instrument, vzpostavite signal za ‘začetek’ in ‘konec.’ Otroci naj najprej vadijo z igranjem. Kakšne zvoke ustvarjajo in kako jih naredijo? Kdo lahko svoje instrumente uporablja za mehke zvoke? Kdo za glasne zvoke? Kdo vas lahko posnema? Naj se otroci nato postavijo za vami s svojimi instrumenti in se pridružijo paradi rojstno dnevne zabave!

14. Na smeškota nalepi brke

Je igra, v kateri bodo 4-letniki uživali, saj gre za domačo različico slavne igre »Na osla prilepi repek.« Pred zabavo uporabite barvo ali flomastre, da na velik kos papirja narišete velik krog. Narišite oči, nos in usta. S črnega papirja nato izrežite brke in na njihovo zadnjo stan nalepite lepilni trak. Med zabavo naj otroci na nos smeškota poskušajo z zavezanimi očmi izmenično nalepiti brke. Če brke nalepijo na pravo mesto (in tudi, če ne) naj prejmejo nagrado!

15. Dirka v krompirjevih vrečah

Najdite dve krompirjevi vreči v različnih barvah (na primer eno rdečo in eno zeleno). Otroci naj v turškem sedu sedijo v krogu. Enemu otroku dajte rdečo vrečo, nasproti sedečemu pa drugo vrečo. Kako hitro si lahko otroci vreči podajo v krogu? Lahko vreči dohitita druga drugo? Katera vreča gre lahko hitreje?

16. Torba ugibanja

Motno torbo napolnite s predmeti, ki so otrokom poznani (s plastično vilico, kocko, gumijasto kroglo, gumijasto račko, plišastim medvedom, itd.). V torbi naj bo vsaj tolikšna količina predmetov, kot je otrok na zabavi. Otroci sežejo v torbo in brez gledanja ugibajo, kateri predmet bodo izvlekli iz torbe.

17. Izjemno smešen ples z zamrzovanjem

4-letni otroci so znani po svojih plesih in to je odličen način, kako se s tem lahko zabavajo! Ustvarite mešanico živahnih otroških pesmi. Pojasnite, da so pravila igre takšna, da se morajo vsi premikati, ko glasba teče. Ko se glasba zaustavi, se morajo vsi ustaviti. Povadite gibanje in ‘zamrzovanje.’ Nato prižgite glasbo in začnite s plesanjem!

18. Hokey Poky

Postavite se v krog in prižgite pesem Hokey Pokey. Vaši gibi naj se ujemajo z besedilom pesmi in se zabavajte! Konec koncev je to tisto »kar si resnično želite!«

Ogled videa Hokey poky ples

Slika: letthechildrenplay.net

Katera pa je vaša najljubša igra za otroški rojstni dan?

Verjamem, da boste med navedenimi igrami našli primerne igre za vašega slavljenca/ko in povabljene goste. Če imate v rokavu kakšno igro, ki bo jo želeli deliti z ostalimi starši, pa jo kar vpišite v komentar pod besedilo.

***

Če pa potrebujete pomoč pri pripravi otroške rojstno dnevne zabave z veseljem pridemo do vas in pripravimo animacijski program na vašem domu ali na naših lokacijah v Ljubljani.

Dodaj odgovor