Kako svoje otroke vključiti v načrtovanje rojstno dnevne zabave?

Kako svoje otroke vključiti v načrtovanje rojstno dnevne zabave?

Rojstno dnevno zabavo za svojega otroka lahko načrtujete sami,  a s tem boste zamudili vso zabavo! Načrtovanje rojstnodnevne zabave s svojim otrokom,  pa otroku daje občutek lastništva, odpre priložnosti za trenutke učenja in pričakovanja za dan zabave.

Preberite si 10 preprostih načinov, kako svoje otroke vključiti v načrtovanje rojstno dnevne zabave

1. Izbiranje teme:

Kakšno vrsto zabave si vaš otrok želi imeti? Ali ga navdušujejo junaki, ali je bolj športni tip, mogoče bolj kreativni? Bi imel piratsko zabavo? Princeskino zabavo? Zabavo na temo ledenega kraljestva? Sami pomislite o več idejah za zabavo in nato še svojega otroka vprašajte za mnenje.

 2. Nakupovanje pripomočkov za zabavo:

Da se izognete prekomernemu zapravljanju  ustvarite seznam stvari, ki jih morate kupiti. Nato otroku dodelite posebno odgovornost, kot je »Ti si odgovoren za to, da bova kupila balone.« Nasmejite jih lahko s tem, da se v trgovini pretvarjate, da ste pozabili na to kaj ste prišli kupovati. Prav tako jih vključite, da vam pomagajo izbrati želeni prigrizek in pijačo.

3. Ustvarjanje seznama za goste:

Zabaven način za učenje črk in črkovanje je, da otroka prosite, naj izgovori ali zapiše imena oseb, ki jih želi povabiti na svojo zabavo.

 

4. Izbiranje iger in dejavnosti:

Popularne igre za zabavo vključujejo oslu pripni rep, telefončki in glasbeni stoli. Vaš otrok ima morda najljubšo igro  s katero se s prijatelji zabava na uri telovadbe ali med odmori. Ko se zabavate čas hitro beži, zato se prepričajte, da imate pripravljenih več dejavnosti, kot mislite, da je potrebnih.

5. Pisanje vabil:

Svojim vabilom lahko dodate  osebno noto  s tem, da bo otrok sam zapisal svoje ime in narisal risbico. Potrebujete idejo za unikatno darilo? Kliknite na 7 idej za vabila za rojstni dan!

vabilo-rojstni-dan-otrok-slika

 

6.Pošiljanje vabil za zabavo:

Lepljenje nalepk na kuverte je morda dolgočasno, a lahko postane zabavno, če postopek spremenite v igro. Povabila razdelite na dva kupčka (eden za vas in eden za otroka) in tekmujta, kdo lahko prvi nalepi vse znamke. Nato jih skupaj z otrokom odnesita na pošto.

7. Izbiranje animatorja za rojstno dnevno zabavo:

Vam primankuje časa za pripravo, ali pa preprosto nimate idej kako pripraviti program? Vas skrbi kako animirati skupino otrok? Poiščite animatorja, ki bo poskrbel za program in zabavo, vi pa lahko v miru uredite vse ostalo. Če praznujete v vašem domačem okolju, z veseljem pridejo naši animatorji v vaš domači kraj. 

8. Okraševanje:

Naj je otrokov dan še posebej pomemben s tem, da ustvarite ritual skupnega okraševanja njegove sobe.  Okraske lahko kupite ali pa jih skupaj pripravita kar sama.

dekoracija-rojstni-dan

9. Izdelovanje daril na zabavi:

Barvanje majic je preprosta in zabavna dejavnost, ki jo z otrokom lahko počneta skupaj. Prav tako je odlično darilo, ki ga lahko podarite svojim gostom!

Še več idej za darila za otroke malo drugače najdete tukaj. 

10. Peka torte:

Koliko vam bo otrok lahko v pomoč, je  odvisno od starosti otroka. Verjemite pa, da pri peki radi pomagajo tudi najmlajši!  S pripravo torte krepite ročne spretnosti,  besedišče in  domišljijo medtem ko pečete.  Učenje še nikoli ni bilo tako okusno!

Iščete kreativne ideje za torto? Kliknite na 10 kreativnih idej za torto. 

otroski-rojstni-dan-torta-kaca

 

 

 

 

 

 

 

 

Vidite, kako zabavno je lahko skupno načrtovanje rojstnodnevne zabave?

Uživajte in se zabavajte!

 

Če potrebujete pomoč pri organizaciji otroškega rojstnega dne nas pokličite na 040 415 211 (Tanja) ali nam pišite na tanja@rubirudi.com, z veseljem vam pomagamo pri animaciji otrok.

 

Dodaj odgovor