7. nasvetov kako organizirati 1. rojstni dan

7. nasvetov kako organizirati 1. rojstni dan

Vaš otrok je star 1 leto in čas je za zabavo! Kako se lotiti organizacije praznovanja? Preberite si 7 nasvetov, ki vam bodo v pomoč pri pripravi zabavi. 

Upoštevati morate veliko dejavnikov – nepredvidljivo razpoloženje in urnik malčka, prave teme zabave in prigrizke, nenazadnje tudi število gostov. Preberite nasvete za brezskrbno zabavo in predloge za tematsko obarvani prvi rojstni dan!

1. Pazite na uro.

Načrtujte zabavo, ki bo trajala uro ali uro in pol. Dojenčki imajo kratke trenutke pozornosti in hitro izgubijo interes in energijo. Načrtujte zabavo pozno zjutraj ali pozno popoldne – pred ali po spancu – ko otrok ni utrujen.

2. Le za najpomembnejše ljudi.

Seznam gostov skrčite na najbližje, saj boste s tem razbremenili otroka, hkrati pa tudi zmanjšali nepotrebne stroške.
3. Poskrbite za pomoč.

Razmislite o varuški ali o nekom iz družine, ki bi bil pripravljen pomagati pri organizaciji tega pomembnega dneva.
4. Otroci ljubijo balone.

Kljub temu pazite, iz katerega materiala so baloni narejeni, saj pri nekaterih obstaja tudi nevarnost zadušitve pri otrocih, mlajših od osmih let. Prav tako pokanje balonov otroke lahko prestraši.

prvi-rojstni-dan

 

 

 

 

 

 

5. Uredite prostor za igranje.

Večina otrok te starosti se še vedno plazi po vseh štirih, tako da prostor za igranje prilagodite z mehko podlago in igračami, ki so primerne za male goste. V bližino postavite stole, iz katerih jih boste starši lahko sproščeno opazovali.
6. Pazite na prigrizke.

Vprašajte vaše goste, če je kdo izmed otrok alergičen na določeno vrsto hrane. Prigrizki naj bodo preprosti, to so lahko graham krekerji ali narezano sadje, bolj »nevarne« prigrizke pa ponudite staršem.
7. Povabljeni otroci.

Če boste na zabavo vašega enoletnika povabili tudi starše in otroke, ki bodo starejši od 3.let je že smiselno, da razmislite o animaciji povabljenih otrok. Eno in dve letnikom program še ne bi bil zanimiv, je pa dobro, da poskrbite, da se bodo zabavali tudi ostali otroci, ki že lahko sodelujejo pri vodenem programu. Tukaj vam lahko priskočimo na pomoč tudi animatorji Rubi in Rudi.

 

In še en pomemben nasvet…

Ne paničarite.

Prvi rojstni dan ne pomeni, da morate najeti D.J.-ja in otroke peljati na vrtiljak. To pride v upoštev v zrelejših letih. Otroku ne bo pomembno, ali naredite zabavo stoletja ali zgolj praznujete v družinskem krogu. Dokler ste blizu in otrok čuti, da ga imajo ljudje okrog njega radi, je to vse, kar šteje.

 

Pokličite nas na 040 415 211 ali pišite na tanja@rubirudi.com, da se skupaj pogovorimo o vaših željah.

Dodaj odgovor