Kako uspešno organizirati otroški rojstni dan?

Kako uspešno organizirati otroški rojstni dan?

Veliko staršev postane vzemirjenih ko se približuje rojstni dan otroka. Pojavijo se vprašanja: Kje in kdaj bomo praznovali? Imamo primeren prostor ali raje najamemo dvorano? Kaj pa animacija otrok, koliko bo povabljenih?  Katero hrano pripraviti? itd.

Da bo poseben dan potekal po planu, smo pripravili glavne nasvete glede organizacije otroške zabave.

Izberite datum in uro

Če je dan rojstnega dne ravno v času vikenda je to odlično! Če ni tako, izberite dan, ki je najbljižji temu, saj ima večina povabljenih čas ravno takrat. Ura praznovanja je odvisna od tega kaj boste postregli, kosilo ali popoldanski prigrizek.

Znesek praznovanja

Pogovorite se s partnerjem in postavite mejno ceno praznovanja. Pomembno je, da vam je znesek sprejemljiv in, da se ga poskusite tudi držati. Z malo domišljije in kreativnosti je praznovanje lahko posebno tudi brez visokih stroškov.

Kraj praznovanja

Če imate na voljo primeren prostor, praznujete lahko kar doma. Če pa želite brezskrbno praznovanje, kjer drugi poskrbijo za vse potrebno se lahko obrnete na ponudnike praznovanj. Izbirate lahko med ponudniki hitre prehrane, animatorji na kopališčih, bowling centrih, …  Priporočamo naše prijatelje Rubi in Rudi za organizacijo otroškega praznovanja na kmetiji.
Druga možnost je najem dvorane, hale ali drugega primernega prostora.

hrana na otroškem rojstnem dnevuIzberite hrano in pijačo

Eden bolj pomembnih elementov zabave je hrana. Izbira hrane je seveda odvisna od tega kdaj boste postregli hrano.
Ali boste izbrali kosilo ali le prigrizek?
Poskrbite, da bodo gostje zadovoljni s postreženo hrano. Vprašajte se ali bi vi bili zadovoljni s postreženo hrano. Za otroke in starše imejte pripravljene ločene menije. Povprašajte starše otrok po morebitnih alergijah. Osvežilno pijačo pa lahko pripravite tudi sami doma (limonada, sok, čaj …).

Seznam povabljenih

Če imate omejen znesek zabave, vam bo seznam pomagal, da se držite števila povabljenih gostov.
Glede na število gostov boste lahko pripravili potreben pribor, hrano in pijačo. Poleg števila odraslih je dobro vedeti tudi seznam povabljenih otrok.

Izberite temo

Če je otrok starejši ga vključite v priprave praznovanja. V pomoč vam bodo vprašanja: Kdo ali kaj je najljubši karakter vašega otroka? Kje je njegov najljubši kraj? Pravljična dežela? Ima rad živali, igrice…? Kaj je otrokov hobi, talent, šport? To je otrokov dan, če bo obarvan tematsko bo še bolj razburljiv. Tudi gostje lahko pridejo v maskah.

Napišite program

V svoj program lahko vključite povabljene goste, družino, otroke, da sodelujo pri oblikovanju programa. Vsak lahko prispeva določeno znanje in ga pokaže drugim naprej (petje, igranje, družabne igre …). Podjetja, ki organizirajo praznovanja že imajo organiziran program.
Preprost program bi izgledal takole:
Spoznavanje, ogrevalne igre, sprostilne igre, malica, maskota (če je na voljo) ali plesna točka, petje pesmi vse najboljše, pihanje svečk, torta, odpiranje daril, zahvala.

Če vam primanjkuje idej oz. bi želeli, da animacijo vodi nekdo z izkušnjami, prepustite animiranje animatorjem, vi pa poskrbite za ostali del praznovanja. Priporočamo naše prijatelje Rubi in Rudi za organizacijo animacije na domu.

zunanje igrePripravite igre in majhne nagrade

Otroci bodo navdušeno sodelovali, če bodo dobili za nagrado tudi manjše darilo. Prav tako tudi odrasli. To so lahko sladkarije ali manjša pozornost.

 

Pošljite vabila

Vabilo lahko izdelate sami ročno ali elektronsko in pošljete staršem vsaj 2 tedna prej, lahko tudi več. Če so vabila še v izdelavi je dobro, da obvestite povabljene po telefonu, osebno, emailu, facebooku ali sms-u o terminu praznovanja, da bodo dovolj zgodaj obveščeni.

 Torta

Vsako praznovanje se zaključi s pihanjem svečk na torti. Če ste kreativni jo lahko spečete sami, bolj tematske oblike prepustite slaščičarjem ali pa najdete drugo alternativo torti.

baloniOkrasitev

Ponekod podjetja, ki nudijo storitev praznovanj že vključujejo dekoracijo v ceno. Če praznujete doma, lahko sami pripravite okrasitev prostora za malo denarja. Potrebujete nekaj balonov in barvni papir. Trgovine in papirnice pa nudijo različno ponudbo dodatkov za okrasitev prostora.

Fotografiranje

V želji po nepozabnih spominih se lahko odločite za najem fotografa. Če pa ste na tesnem z denarjem poprosite prijatelja, ki rad fotografira ali pa za fotoaparat poprimite kar sami.

In še zadnji nasvet – zabavajte se! Sprostite se in uživajte! Vaš otrok praznuje, praznujte z njim!

Želim vam čudovito organizacijo praznovanja!

Če pa bi želeli organizacijo prepustiti v roke animatorjem z izkušnjami oziroma si želite drugačno praznovanje si oglejte ponudbo na www.rubirudi.com.

Dodaj odgovor