Kako motivirati otroke, da preživijo več časa v naravi in manj za zasloni?

So vaši otroci rajši pred TV ekranom, tablico ali mobilnim telefonom kot v naravi? Imate šoloobveznega otroka, ki večino dneva presedi v šoli, za domačimi nalogami, za računalnikom, na kavču ipd?

Vaš otrok nima želje, da bi vsaj kak popoldan preživel v naravi? (več …)

Nadaljujte z branjem Kako motivirati otroke, da preživijo več časa v naravi in manj za zasloni?

25 idej za adventni koledar

Kupljeni adventni koledarji ponavadi vsebujejo male čokoladice ali sladka presenečenja. Otrokom so sicer zelo zanimiva, nam staršem pa ne preveč. Še posebno ne v decembru, ko so sladkarije na voljo na vsakem koraku!

Če za vaše malčke iščete alternativo adventnemu koledarju, izdelanim iz čokolade in sladkarij, potem je ta članek za vas! Zbrali smo 25 uporabnih idej za zabavne in premišljeno izdelane adventne koledarje, ki bodo všeč tako otrokom kot družinam nasploh – sestavite pa jih lahko povsem sami in si tako za letošnji božič ustvarite povsem unikaten adventni koledar. (več …)

Nadaljujte z branjem 25 idej za adventni koledar

Je moj otrok razvajen?

Pred kratkim me je čisto vsakdanji dogodek doma pripeljal do vprašanja: “Ali vzgajam razvajenega otroka?”
Razvajenost otrok zna biti za koga občutljiva tema, saj je tanka linija kaj je za nekoga razvajenost. Za enega starša, če govorimo pri otrocih, je to, da se otrok vrže na tla sredi trgovine in kriči, dokler mu mama ne kupi igračo. Za drugega je vztrajen jok in trma, da nekaj doseže. Za tretjega pa so meje veliko višje. 

(več …)

Nadaljujte z branjem Je moj otrok razvajen?

25 idej kje praznovati rojstni dan

Se približuje otroški rojstni dan vi pa razmišljate kje bi praznovali?

Dobra zabava je zagotovo odvisna tudi od primernega prostora! Ni vsako stanovanje dovolj prostorno ali primerno za razigrane otroke.

Otroci potrebujejo svoj prostor tako za igro kot tudi pogostitev s pijačo, hrano in torto.  Več prostora je boljše je! (več …)

Nadaljujte z branjem 25 idej kje praznovati rojstni dan

Konec zapisov

Konec zapisov