Kako izbrati najboljše poletno varstvo za vašega otroka?

Poletje in poletna varstva so že pred vrati in otroci so že prav počitniško razigrani. Tudi starši se gotovo že veselite dopusta, ki ga boste brezskrbno preživeli z njimi.

Težava nastane, ko bo potrebno vsaj za nekaj časa poiskati najboljše poletno varstvo. Vsi vemo, da za celotne počitnice enostavno ne bo dovolj dopusta in starih staršev.

 

(več …)

Nadaljujte z branjem Kako izbrati najboljše poletno varstvo za vašega otroka?

15 idej za koristno preživljanja časa z otroki

Otroci dneve preživljajo v vrtcu ali šoli, ko pa pridejo domov starši razmišljamo kako čim bolj koristno preživeti prosti čas. Poglejte si 15 idej, ki bodo ustvarile nepozabne spomine, hkrati pa za njih ne bomo zapravili gore denarja. (več …)

Nadaljujte z branjem 15 idej za koristno preživljanja časa z otroki

Varno navezani otroci

Zgodba o mladi družini se začne, ko se fant in dekle zaljubita in skozi čas nasvet prijoka malo dete, s tem pa nova odgovornost. Vsak starš si želi za svojega otroka le najboljše in, ko se nekdo znajde v tej vlogi prvič je lahko malce zbegano tem kaj je prav v vzgoji in kaj narobe. (več …)

Nadaljujte z branjem Varno navezani otroci

Prvič v vrtec

Vsak »prvič« je posebno pomemben in »prvič v vrtec« ni nikakršna izjema! Hočeš nočeš gre za stresen dogodek, prelomen v življenju otroka in celotne družine. Moj namen ni, da bi vzbujala strah mladim staršem, ki želijo obdržati otroka v varnem objemu svojega naročja. (več …)

Nadaljujte z branjem Prvič v vrtec

Pa ne že spet nova vzgojiteljica!

Poznaš občutek, ko se zaradi takih in drugačnih razlogov poslavlja otrokova vzgojiteljica in veš, da ga čaka nova uvajalna doba s povsem neznano osebo? Moja dva otroka sta skupaj do sedaj zamenjala zagotovo vsaj 10 vzgojiteljic… Vsakič sem del stresa preživljala tudi sama. Sprva sem menila, da je to povsem nepravično do mojih dveh srčkov, danes pa sem prepričana, da je velika prednost. (več …)

Nadaljujte z branjem Pa ne že spet nova vzgojiteljica!

Kako zaščititi otroka pred soncem in sončnimi opeklinami?

Bliža se toplo poletje z dolgimi dnevi in vedno krajšimi oblačili. Čas piknikov, igranja v peskovniku, čofotanja v bazenu, veselja na igralih in oddihu na morju. Da bo poletni čas prijeten in varen za celo družino, smo pripravili nekaj uporabnih nasvetov, ki bodo vas in vaše najmlajše zaščitili pred soncem in sončnimi opeklinami. (več …)

Nadaljujte z branjem Kako zaščititi otroka pred soncem in sončnimi opeklinami?

Potrebujem varuško! Kaj je dobro vedeti?

Pripravili smo nekaj nasvetov, ki jih je dobro vedeti preden najdete varuško za vašega otroka.  Tako boste lahko brez skrbi pustili otroka v ljubečem okolju izbranega varuha.

Najdite varuško, ki ji zaupate

Verjetno najpomembnejši dejavnik, ki bo odtehtal odločitev o izbiri kdo bo varuh vašega otroka. Pomembno je, (več …)

Nadaljujte z branjem Potrebujem varuško! Kaj je dobro vedeti?

10 vprašanj za intervju z varuško

Oddali ste povpraševanje za varuha otrok. Na vaš oglas pa se je javilo veliko število kandidatov, ki nudi varstvo. Kako izbrati najboljšega kandidata? Da boste našli najbolj primernega varuha, je dobro, da ste pripravljeni z vprašanji za razgovor.

1. Vprašajte kakšne izkušnje ima kandidat pri varovanju otrok? Ali ima izkušnje pri varovanju iste starostne skupine kot je vaš otrok?

Lahko povprašate po najboljših izkušnjah, ki so mu/ji ostale v spominu in tudi slabših izkušnjah pri varovanju otrok. (več …)

Nadaljujte z branjem 10 vprašanj za intervju z varuško

Cena varstva otrok

Glede na vrsto varstva, ki ga izberete, je cena varstva otrok lahko zelo različna. Večina staršev vas želi vedeti ceno za mesečno varstvo, ki pri ponudnikih giblje med 250 pa tudi do 700 EUR.

Seveda krajši kot je čas varovanja, dražja je urna postavka, zato so cene različne, v kolikor otroka vpišete v mesečno celodnevno, dnevno, popoldansko ali samo enodnevno varstvo. (več …)

Nadaljujte z branjem Cena varstva otrok

Konec zapisov

Konec zapisov