10 nasvetov kako najti zanesljivo poletno varstvo za otroke

You are currently viewing 10 nasvetov kako najti zanesljivo poletno varstvo za otroke

Iskanje zanesljivega poletnega varstva za šolske otroke je za nas starše velika in pomembna naloga. Poletne počitnice so dolge in treba je zagotoviti primerne aktivnosti med tem ko smo odsotni od doma oziroma v službi.

Želimo si zagotoviti, da bodo naši otroci v varnem, zabavnem in prijetnem okolju med poletnimi meseci.Kako to urediti?

Zbrala sem 10. koristnih nasvetov, ki ti bodo pomagali najti zanesljivo poletno varstvo za šolske otroke.

 

1.Načrtuj vnaprej: Pri iskanju poletnega varstva je ključno, da začneš iskati in načrtovati vnaprej. Mnoge dobre organizacije in programi se hitro zapolnijo, zato je pomembno, da se pravočasno prijaviš in rezerviraš mesto za svojega otroka. Torej ne čakaj do junija! Rezerviraj že v aprilu, da si zagotoviš mesta tam, kjer si želeliš, da je otrok vključen. Zgodnje prijave ponavadi zagotavljajo tudi nižje cene.

2.Preveri reference: Preveri reference pri različnih ponudnikih poletnega varstva. Preberi mnenja drugih staršev, ki so že uporabljali njihove storitve. To ti bo dalo vpogled v njihovo kakovost, varnostne standarde in zadovoljstvo staršev in otrok.

3.Koliko časa podjetje posluje: Ali podjetje ravno pričenja z storitvami poletnega varstva ali se s tem ukvarja že leta?Na trgu je mnogo ponudnikov, ki so v zadnjih letih le dodali ta del programa k obstoječi dejavnosti, ki je lahko čisto drugega kot varovanje in delo z otroki. Izberite ponudnike, ki svoje delo opravljajo že dlje časa in imajo dolgo trajne izkušnje z otroki.

4.Kako velike so skupine: Koliko odraslih oseb je vključenih v dnevno varstvo? Koliko otrok je v skupini? Pomembno je, da imajo učitelji dovolj časa in pozornosti za vsakega otroka ter da se otroci počutijo sprejeti, varni in podprti.

počitniško varstvo aktivnosti otroci

5. Raziskuj fleksibilnost in dodatne storitve: Preveri ali ponujajo fleksibilne urnike, ki se prilagajajo tvojim potrebam. Mogoče prej začenjaš službo, ali pa se voziš na drug konec domov in na delo.

6. Preveri usposobljenost osebja: Vprašaj o usposobljenosti oseb, ki bodo skrbeli za otroke. Preveri, ali imajo ustrezne izobrazbene certifikate ali licence.  Naprimer: pri šoli plavanja, plezanju, učenju tujih jezikov. Prav tako se prepričaj, ali imajo zaposleni izkušnje pri delu z otroki.

7. Preuči program aktivnosti: Pomembno je, da preučiš program dejavnosti, ki jih ponuja poletno varstvo. Preveri, ali so dejavnosti primerne za starost otrok in ali spodbujajo razvoj njihovih interesov in spretnosti. Raznolikost programov bo otroku omogočila raznoliko in zabavno poletno izkušnjo.Če ima otrok rad živali, poiščite izkušnjo varstva na tem področju. Ne vpisujte ga na golf ali veslanje, če si tega ne želi.

jahanje konja varstvo

8. Postavite si vprašanja in nanj odgovorite: Ali je program fizično (pre)naporen za mojega otroka?Ali je otrok starostno zrel za ta program? Ali se res želi vključiti v npr. učenje angleščine tudi poleti? Ali se otroku lahko zagotovi določena dieta ali dodatni spremljevalec (atizem, diabetes, itd.), če je to potrebno?

9. Pogovori se s starši otrok, ki so že obiskovali varstvo: Če imaš možnost pridobi informacije iz prve roke tako, da se pogovoriš s starši otrok, ki so že obiskovali določeno poletno varstvo. Vprašaj jih o njihovih izkušnjah, varnosti, odnosu zaposlenih do otrok in kakšen je bil splošni vtis njihovega otroka.

10. Preveri varnostne ukrepe: Vprašaj o varnosti, ki jih izvajajo v poletnem varstvu. Preveri, ali imajo ustrezne varnostne ukrepe, kot so nadzor ob vhodu in izhodu, izvajanje popisa otrok, morebitne alergije otroka, v primeru plavanja, kako je poskrbljeno za neplavalce, kakšno opremo potrebuje otrok za aktivne športe (kolesarjenje, jahanje, plezanje..).

Konec  koncev pa  zaupaj svojemu instinktu. Če imaš dober občutek glede določenega poletnega varstva in meniš, da bo ustrezno poskrbelo za tvojega otroka, se odloči za to možnost.

Najti zanesljivo poletno varstvo za šolske otroke zahteva nekaj raziskav in preverjanja. Sledi zgornjim desetim koristnim nasvetom in verjamem, da boš našla primerno varstvo za otroka v času počitnic. Ne pozabi, da je kakovostno varstvo ključno za mirnost staršev in srečno poletje otrok.

 

Če potrebuješ poletno varstvo v Ljubljani Brod ali poletno varstvo v Lescah pa klikni na izbrani kraj za več informacij.

Dodaj odgovor