4 nasveti bontona pri vabilu za rojstni dan

4 nasveti bontona pri vabilu za rojstni dan

Torej, rojstnodnevna zabava vašega otroka je pred vrati in otrok vam je povedal, koga želi povabiti na svojo zabavo. A še preden boste izročili ali odposlali vabila, imejte v mislih, da lahko vabila povzročijo polno težav. Da bi se izognili solzam in žalostnim obrazom, si preberite štiri najboljše nasvete  s katerimi ne boste prekršili bontona.

 

Vabila na rojstnodnevno zabavo: bonton, ki ga je potrebno upoštevati pri izdelavi vabil

1.Nasvet: Gostom dajte dovolj časa za pripravo

Ne glede na to ali vabila izdelujete sami ali jih naročate preko spleta, se najprej prepričajte, da bodo vsi gostje – in njihovi starši – imeli dovolj časa za pripravo. To je še posebej ključno za rojstnodnevne zabave, na katerih so otroci ativno vključeni, npr. tematske zabave, kostumi… Starši drugih otrok potrebujejo čas, da si takrat rezervirajo čas ali prestavijo svoje nujnejše opravke, če je to potrebno. Če boste vabila izročili zgolj en dan pred zabavo, se hitro lahko dogodi, da večina otrok ne bo prišla – predvsem zato, ker imajo starši že dogovorjene obveznosti, otroci pa izven šolske dejavnosti.

Vabila izročite vsaj dva tedna pred zabavo, najkasneje en teden pred praznovanjem. Starši bodo tako imeli več kot dovolj časa za organizacijo urnika in tudi sami ste si s tem zagotovili manjše tveganje, da kdo od otrok ne prišel na zabavo.

2. Nasvet: Kako izročiti vabila

Rojstnodnevne zabave so za otroke intenzivno družabni dogodki. Zato biti edini otrok v razredu, ki ni dobil povabila, pomeni enako kot da bi dobil zaušnico. Vedno imejte to v mislih, ko vi ali vaš otrok izroča vabila na zabavo. Vabil ne izročajte v šoli ali vrtcu, razen če želite povabiti celoten razred. Če jih bo otrok razdelil le določenim osebam, se posvetujte z učiteljem ali vzgojiteljem, da vabilo posredujemo le določenim staršem otrok. Prav tako se pred tem posvetujte s šolo ali učiteljem, če glede tega obstajajo kakšna posebna pravila, ki jim morate slediti.

Najbolje bo, če vabila izročite osebno ali pa če vaš otrok povabi gosta na obisk in mu takrat izroči vabilo. Kljub temu je tudi pošiljanje vabil po pošti ali e-pošti povsem varna izbira.

vabilo-rozica

 

3. Nasvet: Vabilo na papirju ali prek e-pošte?

Sami se morate odločiti, kaj vam je lažje – vabila napisati ali natiskati in jih izročiti osebno ali jih poslati preko e-pošte – upoštevajte to, da mogoče nimate vseh e-mail naslovov vaših gostov. Tudi vabila so tako raznolika, da jih je prav zabavno ustvarjati – tako ročno kot preko e-pošte, zato se je še toliko težje odločiti. Možno je naročiti tudi številna že-narejena vabila preko tiskarjev ali jih preprosto kupiti v trgovini, vaš otrok pa jih le še izpolni. Si želi vaš otrok sam ustvariti vabilo? Za vas smo pripravili 7 idej za vabila za rojstni dan za otroke. 

Če želite biti ekološki in nočete zavreči papirja, izberite pošiljanje preko e-pošte. Kljub temu vedite, da nekatere mame še vedno raje vidijo vabilo v fizični obliki, ki ga lahko kot opomnik prilepijo na hladilnik.

4. Nasvet: Povratno sporočilo

Za organizacijo rojstnodnevne zabave si vedno zagotovite dovolj časa, tako da imate poleg vabil čas tudi za pripravo hrane, dekoracije in programa – zato je najbolje, da na vaša vabila vključite t.i. »RVSP« ali »odgovor do določenega datuma« naj bo postavljen nekaj dni pred dogodkom. Če boste vedeli, koliko otrok se bo udeležilo zabave, boste vnaprej vedeli, koliko hrane, stolov, idr. morate pripraviti. Za vsak primer imejte vedno v mislih, da morda en ali dva otroka, katerih starši so povsem pozabili potrditi prihod, vseeno prideta na zabavo.

Če otrok ne poznate dobro, je staršem pametno predhodno postaviti vprašanje, če ima kdo posebne prehranjevalne potrebe ali alergije. Tako, boste znali zagotoviti primeren prigrizek in na koncu tudi torto za vse goste.

Tako, ne bo neprijetnosti, da otrok edini ostane brez koščka torte, ker ni bilo dogovorjeno, da ne sme jesti oreščkov, glutena ali mlečnih izdelkov. V tem primeru lahko prosite tudi starše otroke, če prinesejo en kos torte posebej ali le to priskrbite vi sami.

 

Pri Rubi in Rudi poskrbimo tudi za vaše vabilo. Vabilo pripravimo v e-obliki in vam ga posredujemo na email.

 

Dodaj odgovor