5 idej za rojstno dnevno zabavo za otroke med 3-5 leti

5 idej za rojstno dnevno zabavo za otroke med 3-5 leti

Vaš mali junak/junakinja slavi svoj 3. rojstni dan, vi pa se sprašujete kako pripraviti nepozabno zabavo? Brez skrbi, z nekaj napotki boste lahko pripravili super zabavo za vašega malčka!

Predšolski otroci se lahko izredno zabavajo, saj že hodijo, govorijo in razumejo zabavo rojstnega dneva, zato jih je izredno prijetno opazovati. Svet fantazije se je otrokom te starosti odprl, zato so lahko zabave zelo domiselne in raznolike.

 

Ideje rojstno dnevnih tematik  za 3 – 5 let stare otroke:

Pripravite kotiček za ustvarjanje

Otroci lahko slikajo in barvajo, potem pa se prestavijo do naslednje mize, kjer lahko pripravite nadaljevalno igro, kot je igra s peno ali miza s plastelinom.

Glasba je njihova stvar

Spodbujajte jih, naj na svoji zabavi plešejo in pojejo. Pripravite si CD s pesmicami, ki jih otroci poznajo že iz vrtca.

Koncept maškarade

Je za majhne otroke zelo zabaven, še posebej, če imajo priložnost, da si izdelajo svojo masko (ki bo majhne prstke zaposlila za daljši čas zabave). Poskusite s tiskanjem in pustite, da se sprostijo s barvami, lepilom in bleščicami.

izdelava-pustnih-mask

 

Teme pravljic

Idejo rojstno dnevne zabave svojega otroka osredotočite na njegovo glavno pravljico ali pravljični lik. Tema zabave je lahko tradicionalna, kot je »Sneguljčica« ali »Robin Hood« ali po vaši “domači” priredbi.

Abecedna ABC zabava

Ker se bodo otroci učili črke svojega imena, je to lahko zelo zabavno. Če je A za avtobus ali Z za zebro, bo večina otrok črko prepoznala; predvsem pa začetnico svojega imena. Lahko ustvarite črko za vsakega gosta in zabavo zaključite z rojstno dnevno torto, ki je izdelana v prvi črki imena vašega otroka.

 

Še več idej za praznovanje rojstnega dne najdete tudi tukaj:

12 iger za otroški rojstni dan 

Zabavne igre za 4. letnike 

 

Na vašem domu ali v naših prostorih na večih lokacijah po Ljubljani/Škofji Loki organiziramo praznovanja za vas in vašega otroka.

Pokličite na 040 415 211 ali nam pišite na tanja@rubirudi.com

Dodaj odgovor