10 najbolj zabavnih iger z baloni

10 najbolj zabavnih iger z baloni

Baloni so cenovno ugodni in nudijo neskončno možnosti za zabaven način igre. Posebno na praznovanju rojstnega dne nikakor ne smejo manjkati. Za vas smo pripravili  10 najboljših iger, ki bodo navdušile tako otroke, kot tudi odrasle.

10 NAJBOLJŠIH IGER Z BALONI

 

1.ZAŠČITI SVOJ BALON

Vsakemu otroku podajte balon zavezan na približno meter dolgi vrvici, ki si ga zavežejo okrog zapestja ali gležnja. Cilj igre je zaščititi svoj balon, medtem ko poskušaš razbiti ostale balone, zmagovalec pa je zadnji, ki ostane z balonom.

2. BALONSKA DIRKA

Označite štartno in ciljno črto. Otroci med kolena postavijo balon in dirkajo do ciljne črte, ne da bi balon spustili ali počili. Če imate večjo skupino otrok in omejen prostor, lahko dirke opravite kot štafete.  V kolikor imate možnost praznovati na prostem je to najboljša opcija. Zmagovalca lahko nagradite z manjšim darilcem.

 

 

3. V ZRAKU

To je odlična igra za igranje na praznovanju ob zabavni glasbi. Igro se lahko igrate tudi v notranjih prostorih, poskrbite le za čim bolj “prazen” prostor, kjer bo dovolj prostora za nemoteno gibanje. Cilj igre je, da balon otrok čim dlje zadrži v zraku ne da bi padel na tla.

4. POK PRESENEČENJA ​

Prazne balone napolnite z dobrotami, kot so majhni bonboni, lizike, figurice. Med glasbo in plesom baloni letijo po zraku, ko padejo na tla, otrok skoči na njega, da poči. Tisti balon, ki ga poči, vsebino balona lahko vzame.

5. PODAJ NAPREJ

Otroke razdelite v enakomerne skupine in jih postavite v vrsto drugega za drugim. Naprimer, če imate 10 otrok naredite dve skupini, ki si stojita vzporedno. Prvi član ekipe poda balon v prvi igri med nogami, v drugi igri pa čez glavo do naslednjega otroka, dokler ne pride do zadnjega v vrsti. Zmagovalna ekipa je prva, ki opravi obe naloge do zadnjega otroka v vrsti.

6. OKRASI SI BALON

Napihnite balone in pripravite barvne markerje, barve, kolaž in nalepke. Otroci naj bo svoji domišljiji ustvarijo obraze, narišejo živali ali preprosto okrasijo balon, da bo bolj prazničen.

7. ZGODBA Z BALONOM

Na balon napišite različne besede, vrzite ga v zrak in preberite najbližjo besedo. S to besedo ustvarite začetek zgodbe. Balon predajte naslednjemu igralcu, ki naslednji doda besedo, ki mu je najbližja. To se nadaljuje, dokler vsi ne dodajo besede.Vedno pa se ponovi predhodnje besede.

8. IGRE AKTIVNOSTI 

Na listke napišite aktivnosti in jih vstavite v balone. Med igro otroci skačejo po balonih, tisti balon, ki ga otrok poči, naredi aktivnost napisano na listku.

9. HOKEJ Z BALONI 

Napihnite balon in iz kartonskih škatel ustvarite dva gola. Iz kartona pripravite hokejsko palico (lahko uporabite karton od papirja za zavijanje), naredite zarezo in vstavite manjši štirikotni karton. Dobite izgled “lopate”.

 

10. USTVARJANJE Z BALONI

Zaščite prostor kjer se bo ustvarjalo, nato pa pripravite različne barve in nekaj belih listov papirja. Vzemite balon, ga potopite v barvo in rišite, ustvarjajte oblike in se zabavajte.

 

Igre z baloni so lahko tako zelo zabavne, dobite jih v vsaki živilski trgovini, cena je ugodna, otroci pa uživajo v igranju z njimi! Imate tudi vi kakšno zanimivo igro z baloni? Napišite jo v komentar, z veseljem jo dodamo.

Dodaj odgovor