Ninja tematski rojstni dan

Ninja tematski rojstni dan

Ima vaš otrok rad ninje? Pri iskanju iger za tematsko ninja zabavo vam z veseljem priskočimo na pomoč!

Za pravo ninja zabavo potrebujete: ninja vabila, dekoracijo in ninja igre ter aktivnostmi s katerimi bo vaša zabava dobila pravi pomen.

Zabavo lahko začnete tako, da vsak otrok dobi svoj začetni (bel) pas. Z vsako opravljeno nalogo pa otroci nadgradijo svoje sposobnosti in pridobijo pas naslednje barve.

Barve si sledijo takole: bela, rumena, zelena, modra, rdeča in nato črna, ki pomeni status ninja mojstra.

 

poslikava-obrazov-otrok-300x200

 

Poglejte si 5. predlog za tematske ninja igre!

 

Igra z meči

Potrebujete:

– meč za vsako ninjo (iz stiroporja, kartona ali balonov v obliki meča)
– paket balonov

Balone napolnite z zrakom. Vsak otrok potrebuje meč in balon. Po znaku za začetek igre morajo z ninja mečem otroci svoj balon v zraku obdržati čim dlje. Zmagovalec je tisti, ki balon najdlje zadrži v zraku. Po igri vsak otrok dobi novo barvo pasu.

 

ninja igreBarvanje z nogami

Potrebujete:

– večji papir
– čopiči
– barva
– podlaga za zaščito
– voda

Papir zrežite v trakove.  Otroci naj sezujejo čevlje in nogavice.

Vsak izmed otrok naj med prste na nogi položi čopič in na list papirja s čopičem napiše svoje ime. Če je ime razločno napisano, pridobijo naslednjo barvo pasu.

 

Ninja zvezde

Potebujete:

– zvezde iz barvnega papirja cca.10 za vsako ninjo druge barve
– vedro z vodo
– uro s štoparico

Starejši otroci lahko iz papirja izdelajo svoje ninja zvezde, za mlajše pa jih vi že prej pripravite iz navadnega papirja.

Pripravite vedro in štoparico nastavljeno na 1 minuto. Vsak otrok stoji dober meter od vedra in poizkuša v vedro zmetati čim več ninja zvezd.

Tista ninja, ki ji uspe v vedro spraviti največ zvezd zmaga. Če pride do izenačenja, se igra nadaljuje med izenačenimi igralci, dokler en izmed njih ne zmaga. Po končani igri vsi napredujejo po »ninja lestvici« za nov pas.

 

papirnate zvezdice

 

 

Zadeni balon

Potrebujete:

– helijeve napihnjene balone
– lepilni trak

Za vsakega otroka boste potrebovali balon na vrvici napolnjen s helijem. Balone pritrdite na tla z lepilnim trakom cca., pol metra narazen. Na vsak balon narišete ninja obraz z masko. Naloga je, da otroci poizkušajo z nogo zadeti balon, pri tem pa morajo vsakič zakričati »Hai-Ya!«, ali pa se njihov poizkus ne šteje.

 

Izdelava ninja maske

Da bodo ninje dobili svojo masko si poglejte tukaj, kako jo izdelate. Vzemiti si osnovo predlogo in jo pobarvajte po svojih željah.

Sedaj so vsi otroci bližje temu, da postanejo ninja mojstri.

 

Za animacijo in organizacijo programa za vaš rojstni dan pa nas pokličite na 040 415 211 ali pišite na tanja@rubirudi.com. 

 

Vir slike: walmart.ca, minieco.co.uk

Dodaj odgovor