Izdelajte si svojo pinjato

Izdelajte si svojo pinjato

Ste že slišali za pinjato? Mogoče ni dobro poznana v Sloveniji, vendar je zelo popularna v tujini. Predvsem Španija, Mehika in tudi Amerika obožuje praznovanja rojstnih dni s pinjato. Če praznujete doma in iščete namige za popestritev praznovanja, je lahko tu odlična ideja.

Izdelajte svojo lastno pinjato

Izdelava pinjate se lahko izkaže za zelo zabaven projekt, ki ga lahko izvedete skupaj z vašimi otroki. Otroci obožujejo barvanje, dekoriranje in polnjenje pinjate z različnimi sladkarijami, tako da lahko uživajo še preden pride čas za zabavo in ‘odpiranje’ pinjate.

 

otroski-rojstni-dan-pinjata

 

Potrebujete:

dva balona
časopisni papir
lepilo za papir
beli papir
lepilni trak (selotejp)
barve
čopiče

Postopek:

Napihnite dva balona – večjega za trup in manjšega za glavo. Privežite ju skupaj in z nekaj selotejpa pritrdite skupaj glavo in trup.

Za izdelavo repa, ušes, kljuna – ali kateregakoli drugega manjšega dela vaše živalice – uporabite lepenko, izrežite obliko in jo s selotejpom pritrdite na balon.

Časopisni papir natrgajte na delčke. Stisnite lepilo za papir v manjšo posodo in ga zmešajte z vodo, dokler ni tekoč kot barva.

Nanesite lepilo na balon, najbolje kar s čopičem, nato pa pritrdite delčke časopisnega papirja na balon. Delajte postopoma, eno plast naenkrat, naredite približno štiri plasti.

Zadnja plast naj bo natrgan bel papir, saj ga boste tako kasneje lažje pobarvali.

Pinjato postavite na stran za dan ali dva, da se posuši, nato pa jo pobarvajte.

Ko se barva posuši, z ‘olfa’ nožem zarežite 6 cm loputo na vrhu pinate (balon bo ob tem seveda počil) in jo napolnite s sladkarijami.

Loputo zalepite s selotejpom, privežite pinjato na drevo ali vrv in pustite, da se otroci ob tem neizmerno zabavajo.

 

Še več idej za otroški rojstni dan najdete tukaj. 

 

Vir slika: resistanceandacceptance.wordpress.com

Dodaj odgovor