Tematski rojstni dan: konji, moj mali poni in samorogi

Tematski rojstni dan: konji, moj mali poni in samorogi

Konji so čudovita bitja, ki jih občudujejo tako otroci kot odrasli. Kako pa pripraviti tematsko zabavo na temo konjev, ponijev in samorogov? Za vas smo pripravili nekaj idej, ki vam bodo v pomoč pri pripravi temtaske zabave!

 

 

IGRA Z MAVRIČNIMI BONBONI

Potrebujete:

1 vrečko manjših barvnih bonbonov (kot so m&m)
slamic kolikor je otrok
štiri krožnike

m&m igra z bonboni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dva krožnika napolnite z bonboni (pol vrečke v vsako) in jih položite na eno stran prostora, prazna krožnika pa cca. 2 metra stran od teh dveh posod.

Igralce razdelite v dve ekipi in dajte vsakemu igralcu po eno slamico.

Na začetku prvi igralec svoje ekipe uporabi slamico tako, da skozi slamico povleče zrak in s tem bonbon pridrži na koncu slamice. Na ta način mora bonbon prenesti na drug konec prostora v prazen krožnik. Bonbona se sme dotikati le s slamico. Ko se vrne, se dotakne naslednjega igralca svoje ekipe, ki lahko nadaljuje z igro – izbrati mora bonbon iste barve, kar se ponavlja z naslednjimi igralci, dokler na krožniku ni nobenega bonbona te barve. Nato ponovno pričnejo od začetka z naslednjo barvo bonbonov.

 

 

moj mali poniPRITRDI REP NA PINKIE

Potrebujete:

Sliko ponija Pinkie
Preveza za oči
Narisani deli telesa (griva, rep, …)

Natisnite sliko ponija Pinkie  in jo nalepite na steno.

Igralci z zavezanimi očmi poizkušajo na Pinkie prilepiti različne dele telesa (ušesa, rep, grivo..itd). na pravo mesto na sliki.

 

 

 

NAREDIMO SAMOROGOV ROG

Potrebujete:

trši papir ali barvni karton
luknjač
barvice ali flomastre
lepilo
bleščice
vrvico

 

samorogov rog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iz tršega papirja ali kartona že prej pripravite stožce ter jih z luknjačem preluknajte na vsaki strani, tako da boste skozi obe luknjici potegnili vrvico.

Vsak izmed otrok naj dobi po en stožec in nekaj lepila. Otroci si nato sami z barvicami ali flomastri porišejo svoj rog po želji. Da bo rog še lepši in bolj svetleč naj uporabijo tudi bleščice. Pustite, da se izdelki posušijo in se vmes igrajte druge igrice. Ko se rogovi posušijo, si jih otroci lahko pritrdijo na svojo glavo.

 

Za še več tematskih idej in iger za rojstni dan si poglejte tukaj. 

 

Vir slike: mylittlepony.hasbro.com, teambuildinggamesforkids.com, asubtlerevelry.com

Dodaj odgovor