Tematski rojstni dan: gusarji in pirati

Tematski rojstni dan: gusarji in pirati

Si vaš otrok želi praznovati kot čisto pravi gusar? Potrebujete ideje za piratske družabne igre, ki bodo popestrile rojstnodnevno zabavo? Prišli ste na pravo mesto.

 Za gusarje pripravite pravo opremo

– preveza za oči
– gusarska rutka
– meč

Vse stvari lahko kupite, ali pa jih izdelate kar sami. Potrebujete temno blago, škarje, in karton ter barve za meč.

Namesto preveze iz blaga gusarjam prevezo lahko tudi narišete.

poslikava gusar

 

 

 

 

 

 

 

 

Iskanje skritega zaklada

– škatla/skrinja
– zaklad
– naloge do zaklada
– zemljevid
– nagrade

Iskanje skritega zaklada se lahko odvija na prostem ali v notranjih prostorih. Predpogoj je, da prostor že vnaprej poznate, da lahko pripravite naloge, ki bodo otroke vodile do skritega zaklada. Če ne gre drugače je zaklad lahko skrit v enem prostoru, kjer so tudi ves čas otroci.

Najboljša opcija je, da se iskanje zaklada odvija na prostem, otroci pa ga morajo iskati z zemljevidom in odkopati z lopato. Težavnost nalog pripravite glede na starost in število otrok. Super je, če otroci kot skupina pri igrah sodelujejo. Naloge za skriti zaklad so lahko: uganke, poligone, igre z žogo, … Naloge si že prej pripravite, da se bodo smiselno povezovale in navezovale na naslednji namig, ki otroke vodi vedno bližje do zaklada.

Za nagrado v zaklad spravite različne sladkarije, kovance, male igračke, itd. Glejte le, da bo vsake stvari dovolj za vse otroke.

Iskanje zaklada na otroškem rojstnem dnevu

iskanje skritega zaklada

 

 

 

Vzemi zaklad

–  dve škatli/skrinji
– zaklad (žogice, cekini, igrače..)

V tej igri se pirati razdelijo v ekipe. Po en član vsake ekipe naenkrat bije bitko s časom tako, da poizkuša prenesti čim večjo vsebino zaklada v skrinjo svoje ekipe. Po tem, ko vsi pirati opravijo svoje delo, se igra zaključi. Ekipa, ki je prenesla največjo količino zaklada, je zmagala!

 

Ulovi dragulje

– palico, kljuko kapita Kljuke
– perlice, ogrlice

Za to igro boste potrebovali nekaj, kar bo predstavljalo kljuko. Lahko je to palica, lahko pa ste kreativni in jo naredite sami. Druga možnost je nakup plastičnih piratskih kljuk v trgovini z igračami.

Za zaklad je najbolje uporabiti plastične ogrlice in prstane (karkoli, kar otroci lahko nataknejo na svoje kljuke).

Otroci se razporedijo v dve ekipi. Vsaka ekipa ima svojega kapitana s kljuko, ki stoji na drugi strani. Ko mu otroci iz razdalje mečejo “zaklade”, torej ogrlice jih kapita poskuša s kljuko ujeti, ali vsaj potegniti na svojo stran. Tista ekipa, ki zbere največ zakladov je zmagovalna.

gusarske igre

 

 

 

 

 

Napad topov!

Potrebujete:

cca. 40 manjših plastičnih žogic ali doma narejenih iz papirja
Dve preprogi za ladjo/dve veliki škatli

Pirati se razdelijo v ekipe in zavzamejo mesto na ladji svoje ekipe. Vsaka ekipa dobi set topovskih krogel in na znak poizkušajo čim več topovskih krogel izstreliti proti ladji nasprotne ekipe. Igra poteka do naslednjega znaka za konec igre (lahko je to ura, piščalka).

Ekipa, ki ima manjše število topovskih krogel v svoji ladji, zmaga. Igrate lahko nekaj zaporednih krogov, nato pa nagradite vse igralce z manjšo nagrado.

 

Poglejte si še ostale tematske programa za otroški rojstni dan. 

Za vsa vprašanja, praznovanja in animacije smo na voljo na 040 415 211. 

Vir slike: Rubi in Rudi, blog.hwtm.com

Dodaj odgovor