Pravljična tematska zabava: vile in vilini

Pravljična tematska zabava: vile in vilini

Bi radi otroku pripravili pravljično tematsko zabavo, pa iščete ideje? Za vas smo pripravili nekaj simpatičnih iger. 

Skorajda vsak otrok je navdušen nad pravljicami. Prav tako se tudi nekateri odrasli še radi srečujemo s pravljičnim svetom in ga nikoli zares “ne prerastemo”. Če vaš otrok sanja o pravljični rojstnodnevni zabavi, vam bodo pravljične igre v pomoč pri pripravi pravljične zabave.

 

Poglejte si 7. pravljičnih predlogov za pravljično zabavo!

 

Lebdeči baloni

Medtem ko igra glasba, morajo vile ves čas zadržati balone v zraku. Ko se glasba ustavi, mora vsaka vila balon prijeti in ga držati v dlani. Tisti, ki igro vodi, pove eno izmed barv balonov. Tisti, ki ima balon te barve, prejme manjšo nagrado. Igra se nadaljuje vse dokler niso bile poklicane vse barve oz. dokler vsi ne prejmejo nagrade.

pravljicna vilaNaloga v balonu

Še večji izziv lahko predstavlja v balon skrita naloga. Tako mora vila počiti svoj balon in opraviti nalogo, da prejme nagrado.

Izzivi so lahko malce norčavi in zabavni:

– zapoj svojo najljubšo pesem v smešnem tonu ali naglasu.
– vrti se v krogu in ploskaj.
– hodi po vseh štirih tako, da imaš roke za hrbtom.

 

Prečkaj ribnik

Obliko listov lokvanja lahko naredite iz barvnega plakata. Preprosto izrežite obliko lokvanjevega lista in dodajte nekaj podrobnosti. Ribnik lahko predstavlja karkoli – moder prt ali igralna površina.

Vsaka ekipa, ki tekmuje v štafeti mora preko dveh velikanskih listov lokvanja prečkati »ribnik« in se vrniti nazaj.

Naloga je, da se nihče ne sme dotakniti tal. Skočiti je potrebno na prvi list in drugega potisniti predse, tako da je dovolj blizu za skok. To se ponavlja, dokler vsi ne pridejo na drugo stran »ribnika« in nazaj.

Prva ekipa, ki v celoti izvede štafeto zmaga.

 

Vilinska pot skozi gozd

Vilinska pot je odlična igra za praznovanje na prostem. Če praznujete pozimi ali nimate možnosti za praznovanje na prostem, vilinsko pot lahko pripravite tudi po stanovanju.

Male vile in vilini bodo uživali v vilinski poti skozi gozd, ki jih bo vodila do glavnega “zaklada” ali nagrade. Na poti postavite različne ovire: skakanje po vrhu mušnic, tek med votlim drevesom, iskanje izgubljenega čarobnega praha, pihanje mehurčkov in drugi zanimivi izzivi.

musnice pravljicna pot

 

Z malo domišljije in nekaj rekviziti lahko ustvarite izjemno zabavno igro z ovirami.

Nekaj zanimivih idej:

– Kupite trde plastične sklede in njihovo zunanjost pobarvajte kot mušnice. Postavite ovire tako, da morajo otroci uporabiti mušnice (sklede, obrnjene na glavo) kot odskočne deske do naslednje ovire.

– Otroci naj se ustavijo in pihnejo nekaj mehurčkov skozi obroč.

– Plezanje po votlem »hlodu« (lahko uporabite večjo škatlo ali otroški tunel).

– Vilinski ples.

– Skakanje po kupu blazin.

 

Odvijte zaklad

Medtem ko igra glasba, si vile med seboj podajajo zaklad, zavit v več plasti ‘vilinskega’ ovoja. Ko se glasba ustavi mora vila, ki takrat drži zaklad v rokah, odviti eno plast ovoja. Glasba igra naprej, igra pa se nadaljuje, dokler ena izmed vil ne odvije še zadnje plasti ovoja. Zaklad se razdeli med vse vile.

 

Čarobna palica

Male vile in vilini morajo loviti palčka in se ga dotakniti z njihovimi čarobnimi palicami. Ko se palčka dotaknejo, njegove noge ‘zamrznejo’, tega uroka pa se palček reši tako, da vilam meče žogice, sladkarije, itd.. Igra se nadaljuje, ko palčku zmanjka dobrot.

 

Pravljična pinjata

Potrebovali boste manjša darila, sladkarije in čarobne palice. Ko pinjato namestite na drevo ali visoko pod strop, jo vile s čarobnimi palicami poskušajo odpreti.

Kako si izdelati svojo pinjato poglejte tukaj. 

 

Iskanje rožic

Natisnite sliko različno pobarvanih vil za vsakega gosta in jih prilepite na kartico z njihovim imenom. Poleg tega naredite šest papirnatih rožic, ki se ujemajo z vsako barvo vil, ki jih imate. Rožice skrijte po igralni površini. Vsak igralec naj nato poišče vse rožice, ki pripadajo njegovi barvi vile.

 

Da se bodo vile in vilini počutili res čarobno poskrbite, da vsi otroci dobijo krila, bleščice, vilinska ušesa, itd. Če jih nimate na voljo doma, jih lahko iz kartona izdelate kar sami. Piko na i pa bo dodala še poslikava obraza.

 

Za pomoč pri organizaciji nepozabne zabave vam z veseljem pomagamo tudi mi.

Pišite nam na tanja@rubirudi.com ali nas pokličite na 040 415 211. 

 

Vir slike: ebay.co.uk, pgeveryday.com

Dodaj odgovor