Ali veste kako izbrati najboljši monitor za svojega otroka?

You are currently viewing Ali veste kako izbrati najboljši monitor za svojega otroka?

Ali veste kako izbrati najboljši monitor za svojega otroka? Preverite naše nasvete.

V povprečju več ur na dan gledamo v ekrane. Pri tem lahko imamo v mislih televizijske zaslone, ekrane na mobilnih napravah ali pa monitorje s katerimi dostopamo do vsebin na osebnem računalniku. Pri tem velja omeniti, da se otroci učijo od nas, zato tudi samo pogosto številne ure preživijo pred monitorji. Prav zaradi tega dejstva je izjemno pomembno, da pri izbiri monitorja sprejmemo pametno in informirano odločitev, saj ima slaba ali napačna izbira, lahko celo pogubne
posledice za zdravje naših otrok. Mar nimate svojih otrok najraje?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ko gre za nakup novega monitorja, ki ga bodo uporabljali tudi otroci, morate pred dokončno odločitvijo upoštevati več dejavnikov. V tem članku bomo razpravljali o ključnih značilnostih, na katere morate biti pozorni, ko iščete nov monitor.

Prva stvar, ki jo morate upoštevati, je velikost in ločljivost monitorja. Večji kot je monitor, dražji bo, zato upoštevajte velikost mize, kjer boste monitor uporabljali. Pri tem ne pozabiti, da morate z otrokom skupaj varno in odgovorno uporabljati računalnik, sicer se lahko hitro ujame v past spletnih goljufov. Monitor namestite na lokaciji, kjer boste imeli vsi dostop in vpogled do njega, ne nameščajte monitorja v otrokovo sobo.

Ločljivost monitorja je enako pomembna, kot njegova velikost saj določa, kako ostre in jasne bodo slike na zaslonu. Višja ločljivost pomeni ostrejšo sliko, a tudi višjo ceno. Svetujemo vam, da ne izberete večjega monitorja, kot ga zares potrebujete. Pri tem imamo v mislih, da izberete ločljivost in velikost, ki ustrezata vašim željam. Le zakaj bi kupovali in plačevali za nekaj, česar ne potrebujete.

Drugi pomembni dejavnik sta odzivni čas in čas osveževanja, ki ga ima monitor. Hitrost osveževanja določa, kolikokrat se slika na zaslonu osveži na sekundo, odzivni čas pa meri, kako hitro se lahko slikovne pike spremenijo iz ene barve v drugo. Višja stopnja osveževanja in nižji odzivni čas bosta povzročila bolj gladko in tekoče gibanje na zaslonu, kar je pomembno za ljubitelje video iger in za vse, ki gledajo veliko fotografij ali video vsebin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V kolikor boste uporabljali monitor za sprmeljanje risank in igranje iger, potem ste lahko prepričani, da bodo vaši otroci izjemno navdušeni, če bo čas  osveževanja in odzivni čas kar se da kratek. Tako bo igralniška izkušnja še bolj prijetna.

Pri izbiri monitorja ne smete pozabiti na povezljivost. Prepričajte se, da ima monitor potrebna vrata za povezavo z vašim računalnikom ali drugimi napravami. Najpogostejša vrata so HDMI, DisplayPort in VGA. Nekateri monitorji imajo tudi vrata USB, ki so lahko uporabna za povezovanje drugih naprav, kot so tipkovnica, miška ali zunanji trdi disk. Tudi na tem področju je naš nasvet, da nikakor ne gre pretiravati. Če veste, da boste monitor povezali le preko HDMI kabla, potem je povsem vseeno, ali ima vaš želeni monitor tudi druge vhode.

Upoštevajte ergonomijo monitorja, še posebej, če ga boste uporabljali dlje časa. Poiščite monitor z nastavljivim stojalom, ki omogoča nagibanje, obračanje in prilagajanje višine zaslona. Tako bo lahko tudi vaš otrok pri igranju iger ali pripravi seminarske naloge imel glavo v pravilnem položaju. Nekateri monitorji imajo tudi vrtljivo funkcijo, ki vam omogoča, da zasukate zaslon za 90 stopinj za pokončni pogled. Kljub temu pa za povprečnega uporabnika zadostuje, da ima monitor, ki je nastavljiv po višini, saj je sukanje monitorja zgolj skrajna rešitev v sili. Za igranje iger bo to namreč dovolj.

Na koncu upoštevajte tudi znamko in ceno monitorja. Nekatere znamke so znane po svojih visokokakovostnih monitorjih, druge pa so manj zanesljive. Upoštevajte tudi ceno, saj nekateri monitorji stanejo na tisoče evrov, medtem ko je druge mogoče dobiti tudi za manj kot 100 evrov.

Pri končni odločitvi upoštevajte svoj proračun in lastnosti, ki so za vas ter za vašo družino najpomembnejše. Običajno velja, da se več funkcij odraža v višji ceni, a temu ni venomer tako. Lahko najdete tudi ugodne monitorje, ki so izjemno kakovostni. Preverite ponudbo in se skupaj z otroci odločite za vaš novi monitor.

Skratka, izbira novega monitorja zahteva natančno preučitev več dejavnikov, vključno z velikostjo, ločljivostjo, hitrostjo osveževanja, odzivnim časom, povezljivostjo, ergonomijo, blagovno znamko in ceno. Če si vzamete čas za raziskovanje in primerjavo različnih modelov, lahko najdete najboljši monitor za svoje potrebe in proračun.

Lahko pa uberete bližnjico in na spletnem mestu ceneje.si z uporabo filtrov hitro najdete želeni monitor.

Med seboj namreč lahko primerjate skoraj 1800 izdelkov, zato smo prepričani, da boste našli idealno rešitev zase.

Vsekakor pa pri sprejemu končne odločitve upoštevajte tudi otrokove želje in potrebe. Samo tako bo uporaba varna in zabavna za vse.

Dodaj odgovor