Čolnički iz plute

Čolnički iz plute

Čolni so zagotovo ena od asociacij na poletje. Med počitnicami pa jih lahko skupaj z otrokom pripravimo kar doma. Majhni čolnički so za otroke (in odrasle) dobra zabava, saj jih lahko vzamete s seboj na morje, reko ali kar v domačo kad.

Potrebovali boste:

poletni colnicki

 

 

 

 

 

 

 

3 zamaške iz plute (od vina)

2 različni barvi tršega papirja
2 nabodala
1 perla (po želji)
lepilo
majhen izvijač
rezilo
podloga za rezanje

 

Priprava:

1. Zaščitite mizo s podlogo za rezanje. Nato naredite luknjo skozi sredino vsakega od treh zamaškov z majhnim izvijačem. Potisnite nabodalo skozi luknje, vse do konca nabodala, nato poljubno odrežite konec.

izdelava colnickov

 

 

 

 

 

 

 

2. Drugo nabodalo odrežite na približno 12 cm dolžine z konico. Poljubno izrežite jadro in obliko zastave. Za pritrditev jadra, naredite luknjo v zgornjo in spodnjo točko z nabodalom.

Bodite pozorni, da je vzorec na papirju obrnjen navzven.

3. Položite zamaške plosko na mizo in vstavite oster konec nabodala skozi sredino čolna. Potisnite jadro navzdol, tako da gleda na pluto. Na vrhu jadra pa z lepilom pritrdite zastavo. Držite na mestu za minuto, da se posuši.

izdelava colna za otroke

 

 

 

 

 

 

 

4. Če imate na voljo leseno perlo, jo lahko uporabite za zaključek na vrhu zastave, ki jo povežete z manjšim delom lepila in nato odrežete odvečno nabodalo.

poletni colnicek iz plute za otroke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Dirke se lahko pričnejo!

Dodaj odgovor