Kako hitro izdelati pustno masko: ptič, spiderman in masko za oči?

Pustovanje je običaj, ki se ponovi vsako leto v času, ko se zima poslavlja in se narava na novo rojeva. Otroci in tudi nekateri odrasli se vsaj enkrat v letu radi “spremenijo” v nekaj ali nekoga drugega. Že imate idejo kaj boste to leto za pusta hrusta? Še ne? Poglejte si preproste ideje, kako sami doma ali skupaj z otrokom pripraviti pravo pustno masko v le nekaj korakih.

Pustna maska ptič

Maska ptiča je primerna tako za punce (pri domišljijski maski lahko uporabite roza, vijolične ali druge pisane barve), kot tudi za fante (rjavi, zeleni in modri odtenki).   priprava za masko ptic                       Potrebujete: Trši karton za osnovo Škarje Lepilo Svinčnik Elastično vrvico Kolaž papir Luknjač Bleščice   Priprava:

 1. Masko lahko rišete na podlago direktno ali pa jo najprej na papir narišite v želeni obliki oz. jo natisnite iz predloge. Masko nato izrežite in prerišite na trši karton ter izrežite.
 2. Z luknjačem pri strani naredite luknjici za vrvico.
 3. Izrežite luknje za oči.
 4. Iz barvnega kolaža narežite različne barve in velikosti listov. Liste lepite drugega ob drugem okrog oči. Manjše listke nalepite dodatno na večje listke.
 5. Za lepši izgled okrog oči lahko dodate tudi bleščice.
 6. Skozi luknjice napeljite vrvico in vaša maska je gotova.

pustna maska ptic                       maska ptic

pustna maska iz papirja ptic

 

Maska Spiderman

Superjunaki bodo všeč predvsem fantom! To leto je vaš otrok lahko Batman, Spiderman, Ninja ali kateri drugi super junak! Potrebujete: Trši barvni karton za osnovo Škarje Lepilo Svinčnik Elastično vrvico Debelejši flomaster Luknjač   Priprava:

 1. Za Spidermana pripravite trši rdeči karton. Če doma nimate barvnega kartona uporabite rdeči kolaž in trši karton na katerega nalepite kolaž ali pa karton pobarvajte z rdečo tempera barvo.
 2. Masko lahko rišete na podlago direktno ali pa jo najprej na papir narišite v želeni obliki oz. jo natisnite iz predloge. Masko nato izrežite in prerišite na trši karton ter izrežite.
 3. Z luknjačem pri strani naredite luknjici za vrvico.
 4. Izrežite luknje za oči.
 5. Z debelejšim črnim flomastrom narišite pajkovo mrežo, ki se prične na sredini med očmi.
 6. Skozi luknjice napeljite vrvico in vaša maska je gotova.

izdelava spiderman maske                       spiderman maska

Bleščeča maska za oči

Potrebujete: Barvno peno ali trši karton za osnovo (če pene nimate na voljo) Škarje Lepilo Svinčnik Elastično vrvico Kolaž papir Luknjač Okraske po želji (perje, perlice, bleščice)   Priprava: 

 1. Pripravite barvno peno.
 2. Masko lahko rišete na podlago direktno ali pa jo najprej na papir narišite v želeni obliki ali jo natisnite iz predloge. Masko nato izrežite in prerišite na barvno peno ter izrežite.
 3. Izrežite luknje za oči.
 4. Pripravite lepilo in okraske ter okrasite masko.
 5. Skozi luknjice napeljite vrvico in vaša maska je gotova.

material za izdelavo pustne maske iz pene                       maska za oci obris                       maska za oci s perjem                       maska za oci

 

 

 

 

Na podoben način iz osnovne predloge naredite lahko skoraj vse pustne maske.   Predloga za izdelavo osnovne maske.                           Malo večji otroci vam bodo pri izdelavi z veseljem pomagali, sami pa boste hladne zimske dneve preživljali kreativno.                         Še več idej za pustne maske najdete tukaj: Kako si izdelamo pustno masko Batmana ali metulja? Izvirne ideje za pust.    Prijetno ustvarjanje!

Tags: , , , ,

Ne zamudite odličnih člankov, nagradnih iger in brezplačnih dogodkov, kjer jahamo, izvajamo poslikavo ali animacijo otrok...Samo všečkajte nas in boste na tekočem:


Comments are closed.

Praznujemo 1. rojstni dan igralnice

24. aprila BREZPLAČEN vstop

Organiziraj nepozaben otroški rojstni dan
Prenesite BREZPLAČEN vodič za organizacijo rojstnega dne, ki se ga bo vaš otrok še dolgo spominjal.
(Že preko 2.000 prenosov)