Poslikava obraza za noč čarovnic

You are currently viewing Poslikava obraza za noč čarovnic

Pred leti še nismo dobro vedeli kaj pomeni noč čarovnic, saj pri nas odganjamo zimo v času pusta s pustnimi šemami. Noč čarovnic pa je v tujini, predvsem Ameriki eden izmed najbolj priljubljenih in pričakovanih praznikov v letu. To je čas, ko se vsak lahko prelevi v svojega najljubšega junaka ali lik.

Če je tudi vas in otroke prevzela ideja, da bi se preoblekli v kostum in zabavali na ta dan smo za vas pripravili nekaj idej kako vam lahko poslikava obraza popestri karakter junaka.

Zakaj poslikava obraza na noč čarovnic?

Noč čarovnic, znana tudi kot Halloween je praznik, ki izvira iz keltskih tradicij in se je sčasoma razvil v enega izmed največjih praznikov v Združenih državah Amerike ter po vsem svetu. Ta praznik je znan po številnih tradicijah, kot so izrezovanje buč, oblačenje v strašljive kostume in seveda, poslikava obraza.

Zakaj je poslikava obraza tako priljubljena na noč čarovnic?

1.Hitro in enostavno: Poslikava obraza je hitra in enostavna alternativa šivanju kostumov. V zelo kratkem času se naprimer prelivite v tigra, metulja ali drugo bitje.

2.Unikatnost: S poslikavo obraza si lahko ustvarite popolnoma unikaten videz, ki ga ni mogoče enostavno kopirati s kupljenimi kostumi. Vaša poslikava obraza je lahko popolnoma edinstvena in pritegne pozornost na vsakem dogodku.

3. Izražanje kreativnosti: dan, ko je priložnost za izražanje kreativnosti. S poslikavo obraza lahko postanete karkoli si zaželite, od prijaznega medvedka, do strašnega vampirja ali princeske.

 

Kako si narediti poslikavo obraza na noč čarovnic?

Če se želite preleviti v “drugo” bitje ali ustvariti nekaj unikatnega preizkusite nekaj naših idej za poslikavo obraza kar doma:

  1. Priprava: Najprej očistite obraz in ga osušite. Poskrbite, da boste imeli vse potrebne barve, čopiče, gobice in vodo pripravljene. Za enkratne maske priporočam, da kupite manjši paket, kjer je že set barv.
  2. Načrtovanje: Razmislite o tem kakšen videz želite doseči, in ga najpre narišite na papirju.  Tako si boste lažje predstavljali kako izgleda končni izdelek.
  3. Nanašanje osnovnih barv: Začnite z osnovnimi barvami, na primer belo za duhove ali zeleno za čarovnice. Uporabite čopič ali gobico, da barvo nanesete enakomerno. Ne uporabljajte preveč vode, da barva ne bo preveč vodena.
  4. Detajli: narišite detajle kot so: oči, nos, usta in podrobnosti na obrazu. Uporabljajte tanjši čopič za natančno delo.
  5. Zaključek: Počakajte, da se barva do konca posuši in  po potrebi dodajte še zadnje detajle. Kristale, bleščice.Katere poslikave so posebej priljubne pri otrocih za noč čarovnic?

10 najbolj priljubljenih otroških poslikav obraza za noč čarovnic:

 1. Superjunaki: Otroci obožujejo superjunake. Poslikava obraza vključuje simbole in maske  znanih junakov, kot so Spider-Man, Batman, Pika polona, ninje.

2. Živali: Poslikava obraza v živalskem slogu je vedno odlična izbira. Otroci se lahko prelevijo v tigre, leoparda, metulje, pse, konje, mačke.

 

poslikava obraza

3. Pošasti: Ustvarite prijazne ali smešno strašljive pošasti z barvitimi poudarki, velimi očmi, zobmi.

4. Čarovnik ali čarovnica: Otroci lahko postanejo strašne čarovnica z bradavicami ali čarobni čarovnik s klobuki in zvezdami.

5. Pirat: Poslikava obraza v piratskem slogu vključuje prevezo čez oko, črno brado in lahko tudi piratski klobuk ali kapo.

6. Mavrični metulj: Metulji so vedno priljubljena izbira pri deklicah. Uporabite svetle, pastelne barve, da ustvarite krila in tipalke na nosu. Dodajte še kozmetične bleščice in kristalčke.

7. Princesa: Za male in velike princeske narišite elegantne kronice, poudarite bleščeče oči in ustnice v želeni barvi.

8. Simboli: jesenske tematike, bučke, listje, metle, čarobne paličice

Ne pozabite, da ni pravil in meja pri tem, kako boste ustvarili svojo poslikavo obraza, zato se zabavajte in se prepustite čarobnosti tega praznika!

 

Če se pripravljate na dogodek, kjer bi želeli profesionalno poslikavo se z veseljem odzovemu vašemu vabilu. Pri svojem delu uporabljamo profesionalne barve in čopiče, rišemo pa po željah otrok.

 

 

Naj bo to pust, noč čarovnic ali rojstni dan z veseljem rišemo nasmeh otrokom na obraz, če potrebujete poslikavo nas pokličete 040 415 211 ali nam pišite tanja@rubirudi.com.

 

 

 

 

 

Dodaj odgovor