19 idej za kreativne torte za otroški rojstni dan

19 idej za kreativne torte za otroški rojstni dan

Se približuje otroški rojstni dan, vas pa je strah priprave torte?

Razmišljate ali bi jo raje naročili ali bi se priprave lotili kar sami? Če niste ravno kreativni in iščete nekaj enostavnega,  kar bo všeč tudi otrokom, si poglejte kar 19 idej za vabljive torte, ki bodo zagotovo naredile dober vtis na slavljenca in povabljene.

1. Čokoladne palčke in bonbončki

Ta čokoladna torta je tako enostavna za pripravo! Vse kar morate storiti je, da spečete okroglo torto, jo namažete s smetano, dodate nadev po želji (npr. Sadje, čokolado,itd), nato jo s smetano premažete okrog in okrog, da se čokoladne palčke pritrdijo na zunanjo stran.  Po vrhu potresite pisane bonbone in torta je gotova!

Za bolj sočno in zdravo različico lahko uporabite več sadja, sadni kompot ter rastlinsko smetano.

Otroška torta iz čokolade

2. Torta za športnike

Morate speči dva torti in nato izrezati dva pravokotnike, tako da boste dobili obliko majice. Izrežite pol kroga s strani enega pravokotnika za izrez in nato okrasite z ustreznim barvnim prelivom (lahko napišete število in ime na torto).

Otroška torta za fante

 

3. Izvirna torta za fante

Ta zabavna torta je pripravljena brez peke, brez stresa in izgleda precej super! Razrežite  dve čokoladni torti, dodajte nekaj hrustljavih piškotov ter gumijaste črve, da izgleda kot umazanija. Vstavite (dobro očiščen ali nov) plastični tovornjak, nekaj svečk, in torta je gotova.

Izvirna otroška torta - bager

4. Otroška torta kača

Otroško torto kača lahko pripravite v samo nekaj preprostih korakih! Pripravite torto, izrežite  in poskrbite da dobite obliko “S”. Uporabite obarvano smetano glede na želeno barvo ter okrasite z dodatki.

Otroška torta - kača

 

5. Mali kolački v balonih

Kako simpatična ideja! Mini tortice v balonih. Tudi tukaj je priprava zelo preprosta. Uporabite svoj najbljubši recept za mini kolačke,  smetano za okrasitev pa razdelite  v štiri posodice. V vsako dodajte malo jedilne barve.  Izbrano barvno smetano nato stisnite na kolačke.  Ko so vsi okrašeni s smetano jih razporedite na velikem krožniku in priložite po en pramen traka pod vsak kolaček (prilepite z lepilnim trakom). Zberite vse kose traku skupaj in zavežite.

Otroška torta - mini kolački

6. Torta dirkalna steza

Ta torta je mogoče videti  zahtevna za pripravo, vendar je priprava res precej enostavna, potrebujete le nekaj časa.  Specite dva kolača in ju postavite eno na drugo s čokoladno kremo med obema. Nato oblijte s čokolado tudi celotno torto. Ko se torta lepo strdi, jo oblecite z belo sladkorno maso. Nato  izrežite kvadrate iz črne sladkorne mase in jih postavite okoli zunanjosti v razmaku, kot tudi število 1. Čeprav potrebujete nekaj časa za pripravo ter številne sestavine za okrasitev, je dekoracija nezahtevna, rezultat pa odličen.

 

Otroška torta - dirkalna steza

 

7. Otroška torta dinozaver

Za torto dinozaver morate speči dva okrogli torti ter nato izrezati oblike za telo, rep in vrat.  Preden jih boste prelivali z obarvano smetano (z jedilno barvo) in prelivi torto prestavite na pladenj. Za dekoracijo uporabite koščke kakava ali čokoladne bonbončke.

Torta za otroke - dinozaver

 

8. Torta domače živali

Ima vaš otrok rad živali? Potem bo ta torta super presenečenje! Specite dve plasti biskvita in napolnite z nadevom po želji. Zmešajte smetano z jedilno zeleno barvo in namažite po celotni torti. Ko se torta malo utrdi, izrežite ograjo iz sladkorne mase in jo okrasite okrog torte. Na vrh postavite živali ali svečke po izbiri.

Torta za otroke - kmetija živali

9. Mavrična torta

Ta mavrična torta je super enostavna, vendar  si morate vzeti nekaj časa za pripravo.  Uporabite pisane bonbončke, ter jih nanizajte v mavrični vzorec.

Torta za otroke - mavrična torta

10. Tortica na palčki “Cakepop”

Lahko praznujete s klasično torto ali pa bolj “moderno” verzijo tortico na palčki. Iz biskvita za torto oblikujete kroglice, pomočite v tekočo vročo čokolada ali drugo glazuro, posujte z mrvicami ali drugimi dodatki. Lahko pripravite simpatične živali ali bolj klasično verzijo lizik.

Torta za otroke - cakepop

Spodaj smo dodali še nekaj idej našega prijatelja Mateja, ki izdeluje okusne torte in čudovite torte po vaši želji .

 

 11. Torta Minioni

Torta za otroke - minioni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12. Torta za punce Frozen

Torta za otroke - frozen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13. Torta za otroke – sovice

Torta za otroke - Sovice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14. Torta – Plesna disko zabava za punce

Torta za otroke - Plesna, dance, hip hop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15. Torta za otroke – cirkuški vlak

Otroška torta - prvo leto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16. Torta Lokomotivček Tomaž

Otroška torta - lokomotivček tomaž

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17. Torta za punce – Cirkus

Otroška torta - konji - cirkus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18. Torta Na kmetiji

Otroška torta - na kmetiji

 

 

 

 

 

 

 

19. Torta za fante – Spiderman

Otroška torta - spiderman za fante

 

Želimo vam čudovito pripravo in čim bolj izvirne ideje pri ustvarjanju torte za otroški rojstni dan.

Vir: Torte izpod moških prstkov, sixsistersstuff.com, shesaid.com, ivillage.ca.

Predlogi za zdravo sladkanje

Zakaj bi se odrekali sladicam in jih uživali s slabo vestjo? Sladice lahko pripravimo na drugačen, bolj zdrav način in jih brez slabe vesti uživamo ali ponudimo svojim otrokom.

Preverite naš Celovit vodič za pripravo zdrave torte za rojstni dan za otroke in se brezskrbno sladkajte na rojstnem dnevu.

Dodaj odgovor