11 idej za vabila za rojstni dan za otroke

11 idej za vabila za rojstni dan za otroke

Iščete idejo za malo drugačno vabilo za otroški rojstni dan, saj veste da so vabila pomemben sestavni del praznovanja?

Vabilo lahko kupimo že narejeno v fizični obliki, jih posredujemo v elektronski obliki, če pa smo dovolj domiselni in kreativni jih lahko pripravimo tudi sami.

Pri vabilih na rojstne dneve otrok je dobro upoštevati starost in spol otroka ter komu so vabila namenjena.  Najbrž bodo drugačna, če boste vabili sorodnike, kot so babice, dedki in strici ali pa otrokovi sovrstniki.

Pri vabilih si lahko daste duška pri svoji in otrokovi izvirnosti. Vsekakor, ker smo običajno mame tiste, ki poskrbimo za rojstno-dnevna vabila za otroke, ne pozabimo dejavno vključiti tudi otroke. Otroci, čim mlajši so, bolj radi izdelujejo vabila za rojstni dan, zato je osnovno pravilo, da jih natisnemo, otroci pa jih osebno izročajo.

Morda je dobro na vabilo dodati našo telefonsko številko mobilnega telefona in prositi za potrditev udeležbe, še sploh, če je povabljencev veliko. Le tako boste lahko planirali, koliko česa potrebujete.

1. ideja – enostavno

Vabilo enostavno natisnemo s pomočjo predlog, ki so prosto dostopne na internetu. Skupaj z otrokom se odločimo za tisto, ki nam je najbolj všeč. Na vabilu ne sme manjkati kdaj, kje in zakaj se dobimo. Tekst naj bo preprost in razumljiv. Po želji so lahko vključeni tudi verzi, a ti so veliko bolj simpatični na čestitkah.

 

vabilo-rojstni-dan-otrok

 

2. ideja – domiselno

Sami sestavimo predlogo za vabilo, uporabimo pa elemente, kot so sličice otrokovih junakov iz risank, knjig, tortic, balončkov, dinozavrov, piratov, princesk, ki jih lahko dobimo na internetu. Vse skupaj sestavimo v privlačno kompozicijo in navedemo kje, kdaj in kaj praznujemo. Vse skupaj natisnemo barvno, v toliko kopijah, kot jih potrebujemo. Seznam povabljencev sestavimo skupaj z otrokom.

 

vabilo-slika-junakov-frozen

 

3. ideja – unikatno

Vabilo za rojstni dan izdelamo sami z otrokom. Naredimo si šablono pikapolonice, metulja, medvedka… Obrišemo jo na barvni šeleshamer ali karton. Vabilo lahko uporabimo tako, da obris podobe živalce enostavno obrnemo in nanjo na hrbtno stran napišemo vabilo. Prvo stran okrasimo, porišemo, pobarvamo, nalepimo bleščice, pike, oči itd. Ni nujno, da so vsa vabila popolnoma enaka. Prvo stran lahko okrasi otrok sam ob naši pomoči, odvisno seveda od njegove starosti. Če naredimo izrezan lik popolnoma simetričen, ga lahko po sredini prepognemo (tako smo si zagotovili tudi simetrijo pri izrezovanju) in iz prepogiba nastane klasična oblika vabila. Vabilo za rojstni dan napišemo na notranjo desno stran.

 

vabilo-rojstni-dan-otrok-unikat

 

4. ideja – presenečenje

Izdelamo majhne darilne vrečke, vanje damo majhno zavito čokoladico ali nekaj zavitih bonbonov ter priložimo listek z vabilom. Vabilo tako ne rabi biti kaj posebnega, lahko je to samo natisnjen ali napisan listek s podatki kam in kdaj naj pridejo povabljenci na zabavo za rojstni dan.

 

vabilo-rojstni-dan-otrok-presenečenje

 

5. ideja – slika slavljenca

Za vabilo na rojstni dan uporabite otrokovo sliko. V različne slike predmetov, kot na primer lokomotivo,
avto, darilo, naslovnico modne ali športne revije, mobitel itd. vstavite s pomočjo računalniških znanj otrokovo sliko in vpišite vse podatke o zabavi kar na prvo stran. Izdelek natisnete v toliko kopijah, kot je povabljencev.

 

vabilo-rojstni-dan-otrok-slika

 

6. ideja – zgibajmo

Vabilo za otroški rojstni dan lahko domiselno zgibamo v papirnato kapo, ladjico, cvet, pismo. Na posamezne dele zgibanke napišemo kdo, kdaj, kje in zakaj praznuje. Uporabimo lahko barvni papir, nanj natisnemo, nalepimo ali napišemo besedilo.

 

vabilo-rojstni-dan-otrok

 

7. ideja – specimo

Skupaj z otrokom iz slanega testa izrežemo z modelčki za piškote, s kozarci ali nožem zanimive oblike, kot na primer srček, krog, kvadrat, rožico. S slamico naredimo luknjico v testo. Testo spečemo, skozi luknjico pa napeljemo trak za darila ali vrvico. Na testo nalepimo natisnjen tekst vabila, ki ga po potrebi pomanjšamo, da ustreza velikosti modelčka iz testa. Namesto slanega testa lahko uporabimo fimo ali das maso.

 

vabilo-rojstni-dan-slani-okraski

 8. ideja – vabilo ZMAJČEK

vabilo zmaj

 

❧ Potrebuješ material ❧

☺bel in obarvan karton
☺ origami papir
☺ trak v različnih barvah,
☺ barvna voščilnica
☺ filc

❧ Orodje ❧
☺ ravnilo
☺ olfa nož
☺ škarje
☺ lesena nabodala
☺ lepilo
☺ tiskalnik ali nalivno pero

 

 

 

 

 

❧ Korak za korakom ❧

1. korak: Izreži kos 4.25cm x 10cm kos barvnega kartona.
2. korak: Natisni ali napiši podrobnosti vabila na kos belega kartona. Uporabi olfa nož in nareži vabilo na 2,25 “x 10,5” dolge trakove.
3. korak: Izreži obliko zmaja iz potiskanega papirja za origami. Zloži vertikalno in horizontalno od nasprotnih vogalov.
4. korak: Izreži 6,25cm velik kos traku. Ovij okoli lesenega nabodala.
5. korak: Zaščiti leseno nabodalo s kosom traku.
6. korak: Izreži obliko loka iz filca. Nalepi lok tam, kjer se stikata nabodalo in koncu zmaja.
7. korak: Uporabi olfa nož in naredi dva majhna razporka na barvni voščilnici.
8. korak: Vstavi zmaja z nabodalom skozi špranje.
9. korak: Ovij papir z napisanim vabilom okoli barvnega kartona. Pritrdi s kosom traku ali lepilom.

 

naredi vabilo

 

 

 

 

 

vabilo za rojstni dan

 

 

naredi darilo

 

 

 

 

 

 

 

9. ideja – vabilo ČEŠNJICA v doma narejeni škatlici

Potrebujete karton, barvni papir (rdeč in zelen), vrvico, lepilo, češnje lahko oblikujete iz fimo mase, ali kupite že narejene.

vabilo češnja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. ideja – domiselno vabilo z BALONOM

Balon najprej napihni, napiši želeno voščilo, nato pa pritrdi na karton skupaj z ostalim voščilom.

ideja za vabilo

 

 

 

 

 

 

 

 

11. ideja – Vabilo PISANE LUČKE

Ko lučke razpreš je v njih zapisano vabilo na zabavo. Potrebujete le nekaj papirja, karton in sladoledne palčke.

kreativna vabila za rojstni dan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iščete verze za rojstni dan? Poglejte si naše posebne predloge.

Želimo vam prijetno ustvarjanje in čudovita vabila.

Dodaj odgovor