14 idej za praznovanje rojstnega dne pozimi

14 idej za praznovanje rojstnega dne pozimi

Večkrat slišim reči starše: Naš otrok ima pa pozimi rojstni dan, takrat nimamo veliko izbire za praznovanje! Ravno zato smo za vas pripravili 14 idej za zimsko praznovanje.

Tudi jaz sem zimski otrok. Meseca januarja je bil vedno mraz. Včasih  je zapadel sneg, zato smo bili vsak moj rojstni dan notri na toplem. Kot otroku se mi je zdela takrat to edina opcija, po tihem pa sem zavidala bratu, ki je rojen julija in je imel toliko več možnosti za praznovanje.

Za vse zimske otroke pa imamo dobro novico, da obstaja pozimi veliko več možnosti za praznovanje kot si mislite.

Z malo kreativnosti in zabave, so zimski rojstni dnevi lahko prav tako nepozabni kot praznovanje v toplejših mesecih.

Poglejte si 13 možnosti za praznovanje rojstnega dne pozimi:

 

1. Praznovanje doma

Večina zimskih zabav se ponavadi odvija v zaprtih prostorih. Če imate na voljo primeren prostor, je najboljše in tudi najcenejše prizorišče vaš dom!

Za praznovanje v stanovanju si preberite 10 zlatih pravil.

 

2. Zabava z animatorji

V kolikor bo zabava potekala na domu, za zabavo zimskih otrok priporočamo, da rezervirate animatorja, ki bo posrbel za igre in animacijo otrok. Otroke lahko dodatno razveslite s poslikavo obraza in modeliranjem balonov.

 

 

4. Praznovanje v otroški igralnici 

Pri Rubi in Rudi vam nudimo tudi animacijo s prigrizki v za praznovanje rojstnega dne v igralnici v Ljubljani, kjer je dovolj prostora za igre večjega števila otrok.

 

4. Klovni in čarodeji 

Če pa imate radi klovne ali čarodeje so tudi oni prava izbira za popestritev zabave.

 

5. Rojstni dan na drsališču

Drsališča so v zadnjih letih postala prav popularna tako, da ne bo težko najti ledene dvorane, odprtega drsališča ali mogoče celo zamrznjenega ribnika v bližini.

 

6. Zimsko ustvarjanje 

V kolikor ste omejeni s prostorom, je kreativno ustvarjanje odlična popestritev za zimski rojstni dan.

Več ustvarjalnih idej boste našli na naši strani pod Ustvarjalne ideje.

 

7. Zgradimo snežni grad ali iglu

V kolikor vreme dopušča in zapade veliko snega, je to odlična zimska ideja. Izkoristite sneg na vašem dvorišču in pripravite zabavo z gradnjo gradu. Otroci z lopatami lahko naredijo tunele, rove, okna in vse kar ima grad.

Namesto gradu pa lahko zgradite iglu.

 

8. Sankanje

Spuščanje po bližnjem hribu je otrokom vedno zabavno. Lahko pa se pozanimate kje najamete skupinske sani za več oseb in se skupinsko poženete po hribu.

 

9.Kepanje

Razporedite se v dve ekipi, naredite si “zid” iz snega, pripravite kepe in igra se lahko začne.  Zadenite nasprotnika ali pa skupno ciljajte v postavljene tarče s kepami.

snezene kepe

10. Hokej na ledu

V tej igri bodo uživali predvsem malce starejši fantje.

 

11. Zimska zabava

Kaj potrebujemo za čisto pravo zimsko zabavo? Zimsko dekoracijo (pom pome, snežinke, itd.) Predvsem naj prevladuje modra, bela in srebrna barva. Ne pozabite na torto v obliki snežnega moža ali druge zimske tematike, vročo čokolado ali kakav in zimske igre.

 

12. Vleka s vprežnimi psi

To je bila tudi ena od mojih želja za rojstni dan. Ja, želela sem si poskusiti kako je, če tečeš z vlečnimi sanmi. Najprej sem bila še skeptična, ali je to v redu za živali, ali kaj trpijo…po pogovoru z lastnikom vprege, pa me je pomiril, da psi potrebujejo akcijo, gibanje. Izkušnja je čudovita! Posebej, ko si na snegu na lep sončni dan in ti veter piha v lase.

 

13. Frozen zabava – ledeno kraljestvo

Zima je odličen čas, da pripravite čarobno praznovanje na tematiko ledenega kraljstva, ki je očaral predvsem dekleta. Tematiki ledeno kraljestvo se čudovito poda poslikava  obraza Frozen.

 

14. Vodna zabava

Plavanje je januarja lahko zanimiv kontrast, posebej, če zunaj sneži. Notranji bazen ponuja možnost potapljanja , pljuskanja, plavanja in zabave tudi, če je vreme zunaj hladno ali mokro.

rojstni dan v bazenu

 

Srečno in uspešno pri pripravi zimske zabave. Z veseljem pa vam priskočimo na pomoč pri animaciji in pripravi programa. Pišite nam na tanja@rubirudi.com ali nas pokličite na 040 415 211. 

Vir slike: gigmasters.com, todaysparent.com

Dodaj odgovor