Animacija otrok na poroki od A do Ž

Animacija otrok na poroki od A do Ž

Ob dogodku kot je poroka je dobro že v naprej pomisliti tudi na povabljene najmlajše goste. Če bodo med povabljenimi svati tudi otroci, je dobro, da se za otroke posebej pripravi in organizira primerna animacija in varstvo.

Če bodo otroci brez varstva in animacije lahko pričakujete tekanje za otroci, nesproščenost svatov, preutrujenost otrok, lahko tudi jok.

Da bo poroka res poseben dan za mladoporočenca in povabljene, otroci pa se bodo prav tako zabavali na »svoji zabavi« je dobro, da se na le to dobro pripravite.

Pripravili smo vam 7. najbolj pogostih vprašanj in odgovorov, ki vam bodo v pomoč pri pripravi varstva in animacije za otroke.

 

animacija otrok na poroki

 

 

7. nasvetov pri varstvu in animaciji za otroke na poroki

 

1. Kdaj naj bodo otroci prisotni na poroki, kdaj pa v varstvu?

V času poročnega obreda so otroci lahko prisotni ob svojih starših, saj je poroka otrokom zanimiv obred.  V primeru, da imata mladoporočenca otroke, za njune otroke v času obreda lahko poskrbijo dedki in babice.

Po poročnem obredu ponavadi že pridejo animatorji, ki prevzamejo otroke v varstvo. Ob obedu se otroci lahko pridružijo ostalim svatom in so skupaj s svojimi starši ali pa jedo skupaj z varuhi za posebno mizo.

 

2. Kakšna naj bi bila priporočljiva starost otrok na poroki?

Če je le možno, je najbolje, da so na poroki otroci, ki so starejši od 4. let. Mlajši so še zelo vezani na svoje starše, ne sodelujejo še pri programu in imajo drugačne potrebe in zahteve glede počitka, prehrane in tudi igre.

 

3. Kdo bo poskrbel za varstvo in animacijo otrok?

Mogoče ste najprej pomislili na svojo mlajšo sestrično, ki rada varuje otroke? Ali pa na starejšo sosedo, ki občasno popazi vaše sina/hčerko?

Razumljivo je, da poroka prinese kar nekaj stroškov in tako, vsi pomislimo, kje bi lahko prihranili nekaj evrov in dobili cenejšo opcijo varstva.

Varstvo in animacija skupine otrok, posebej, če so različni stari zahteva zanesljivo, zrelo in iznajdljivo osebo, ki ima veliko energije, veselja in idej. Varovati enega ali dva otroka nekaj ur, je drugače kot varovati in animirati skupino različno starih otrok.

Mogoče vas bo stalo nekaj evrov več, če se boste odločili za profesionalno organizirano varstvo, vendar boste lahko brezskrbni, da bo v celoti poskrbljeno tako za varstvo, kot animacijo in celotni material, rekvizite in igrače, za kar bi v nasprotnem primeru morali poskrbeti vi.

 

4. Kje se bodo zabavali otroci v času poroke?

Ne glede na to, ali bo poroka na prostem ali v notranjih prostorih, poskrbite, da bo v času zabave za otroke na voljo dovolj velik, če je le možno pregrajen ali ločen prostor.

Posebej je to pomembno, če so prisotni tudi mlajši otroci, saj je sam program z glasbo in velikim številom ljudi lahko zelo moteč za otroke.

 

5. Kdo bo poskrbel za spanje otrok?

Dogodek kot je poroka lahko traja do zgodnjega jutra, zato je dobro že v naprej vedeti kdo bo poskrbel za počitek otrok.

Pričakovati, da bodo otroci zdržali celotni dogodek skupaj z nami in se pri tem še zabavali ni najbolj idealna možnost.

Brez skrbi boste tako vi, kot svati, če boste že v naprej imeli pripravljen prostor in dogovor z animatorji oz. varuhi, ki bodo namesto vas poskrbeli za spanje otrok.

 

6. Kakšne igre se bodo otroci igrali in kaj za to potrebujemo?

Pozanimajte se kakšno je število, starost in tudi spol povabljenih otrok. Le tako, boste lahko pripravili primerne aktivnosti za krajšanje časa vseh otrok.

Za mlajše otroke do 4. let svetujemo, da pripravite različne igralne kotičke, kjer so lahko kreativni ali pa se umirjajo ob igri.

5. idej za otroške igre do 5.let najdete tukaj. 

6. zabavnih iger najdete tukaj. 

Packanje z domačimi prstnimi barvami. 

Starejši otroci od 4. let dalje pa si želijo že večjih izzivov, iger in drugih aktivnosti. Poskrbite za kreativne igre, športne in tudi družabne igre.

Ideje za 12. otroških iger. 

Izdelajte pinato. 

Pripravite eksperiment. 

Poglejte si tudi 16. idej za poletne aktivnosti.

 

Če bo za animacijo poskrbel izkušen animator, bo za program otrok poskrbljeno. V primeru, da se animacije lotevate v lastni izvedbi, si točno določen program dobro pripravite v naprej.

 

7. Kako lahko popestrimo animacijo?

Posebno v toplih poletnih mesecih, ko so dnevi daljši so zanima tudi napihljiva igrala, ki jih lahko najamete za čas vaše zabave.

Če zabava poteka na prostem, del animacije pripravite na prostem.

Mogoče ima tudi hotel ali lokal v katerem bo poročna zabava na voljo otroška igrala, igrišče ali druge aktivnosti za otroke?

Pozanimajte se tudi ali je v bližini kakšna zanimiva atrakcija za otroke, ki bi si jo lahko ogledali.

Prav tako je otrokom zanimiva: poslikava obraza, oblikovanje z baloni, obisk čarovnika, itd.

Če bo za animacijo poskrbel profesionalni animator, dodatne animacije niti ne potrebujete.

 

Pri upoštevanju vseh sedmih nasvetov boste pripravili poseben dogodek tudi za najmlajše povabljence.

Da pa bo vaš poročni dan poseben in nepozaben, za celotno animacijo poskrbimo mi, skupaj z izkušenimi animatorji. Zaupajte nam vaše želje, z veseljem vam prisluhnemo!

 

Za več informacij in ceno animacije otrok na poroki pokličite na 040 415 211 ali nam pišite na

tanja@rubirudi.com.

 

Dodaj odgovor