Poletna vetrnica

Poletna vetrnica

Otroci so še vedno v tesni povezavi z naravo, zato je lahko preprosta vetrnica otrokom zelo zanimiva. Najboljše od vsega pa je, če z otrokom skupaj pripravita ali izbereta akvarel sliko po lastni izbiri in vejo iz bližnjega drevesa.

Potrebovali boste:

izdelava vetrnice

 

 

 

 

 

 

 

akvarel barve, čopiči in trši papir ali le trši barvni papir
svinčnik, ravnilo in škarje
žebljiček
drevesna vejica
lepilo, košček lepilnega traka

Priprava:

Otroku pripravite prostor, akvarel barve in čopiče, da prosto naslika sliko. Ko se slika popolnoma posuši, lahko začnete. Če imate na voljo, lahko izberete že narejeno sliko ali pa le trši barvni papir.

1. Izrežite vaš akvarel, tako da dobite popoln kvadrat. Lahko uporabite mero 15 cm, kar dobite lepo velikost vetrnice, lahko pa uporabite tudi večjo ali manjšo velikost.

2. Označite točno središče vašega kvadrata. To lahko storite z merjenjem kvadrata iz enega kota do drugega in z označevanje sredinske točke.

3. Narišite črto od vsakega kota do malo več kot polovice označene središčne točke.

4. Režite po liniji do polovice linije. Razrezi bodo spremenili vaš kvadrat v obliko, ki spominja na štiri delni cvet.

vetrnica

 

 

 

 

 

 

 

5. Odločite se, ali želite zložiti krake v vsak desni ali vsak levi kot. To ne igra nobene vloge, ampak, morate biti dosledni pri zlaganju.

6. Zapognite vsak desni ali levi kot kraka vetrnice, ne glede na to ali se giblje v smeri urinega kazalca ali v nasprotni smeri urinega kazalca okoli kvadrata. Ko zapognete vsak krak navzdol, z lepilom ali lepilnim trakom na središču zalepite krake do središčne točke kvadrata. Lepilni trak lahko pustite, ali kasneje odstranite.

7. Potisnite žebljiček skozi središčno točko kvadrata in uporabite svinčnik, da razširite to luknjo. Luknja mora biti dovolj široka, da se vetrnica prosto vrti okoli žebljička.

8. Na zadnji strani prilepiti leseno vejo, primerno velikosti vetrnice. Poskrbite, da ne obstaja kakršna koli groba točka na veji, ki bi preprečila vetrnici, da se vrti.

poletna vetrnica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vetrnico lahko postavite pred hišo, na balkon ali vrt, kjer bo lep poletni okras.

Dodaj odgovor