10 nasvetov za feng shui otroško sobo

You are currently viewing 10 nasvetov za feng shui otroško sobo

Je vaš otrok nemiren, včasih nespoštljiv ali se slabše uči? Lahko verjamete, da z uporabo Feng Shui nasvetov neželen položaj lahko tudi obrnete?

Stvari nikoli nisem prepuščala naključju. Že ob prvi sinovi sobi sem raziskovala, kako bi bilo najbolje, da je postavljena postelja, kakšne barve vključiti in podobno. Sedaj, ko se selimo v drugo hišo in bo dobil novo sobo, mi pa nove prostore, me je feng shui še bolj navdušil. Kako naj pobarvam stene, kam postavim posteljo, kam in koliko omar otrok potrebuje? Ja, kar nekaj je vprašanj, katere si verjetno postavlja še več staršev. Da vam bo v pomoč smo za vas našli top 10 nasvetov, ki jih lahko že danes vključite v življenje vaših otrok.

Ugotovite, kako uporabljati feng shui v sobi vaših otrok in ustvarite prijeten prostor, ki spodbuja spanje, srečo in harmonijo.

Poskusite teh 10. preprostih nasvetov in opazujte spremembe.

1. Prostor je pomemben
Izogibajte se zakrčenih in ozkih prostorov. Otrokov prostor mora biti tako prostoren, kot je le to mogoče, tako da lahko rastejo in razvijajo svoje potenciale v največji možni meri.

2. Soba naj bo svetla in čista
Da bi pritegnili dobro pozitivno energijo v otroško sobo, jo je treba hraniti svetlo in čisto. Zagotavljanje čistoče spalnice otrok in študijske sobe bo pomladila njihovo energijo.

3. Brez nereda
Prostor naj bo urejen in čist, saj nered moti pretok energije in ustvarja občutek zmede. Če ima prostor smetnjak, naj bo pokrit ves čas in pogosto praznjen. To bo dobro za poučevanje in odgovornost za čistočo otroku.

Primer slabega feng shui v otroški sobi: 

slab-feng-shui-otroska-soba

 

4. Lokacija spalnice
Spalnica mora biti postavljena na odprto in jasno območje. Ta se ne bi smela nahajati v kletnih prostorih. Spanje v kleti ustvarja prevelike “jin” energije, ki vpliva na zdravje otroka.

5. Izbira postelje
Vedno izberite posteljo, ki je dovolj velika za vašega otroka. Izogibajte se binglanju otroških nog na koncu postelje, ki bi omejila njegovo osebno rast in dosežek. Najboljša pozicija postelje je takšna, da lahko vidite vrata iz vzglavja proti skrajni steni. Nikakor naj ne bo postelja neposredno pred vrati, ali nasproti vrat ali med okonom in vrati.

Za posteljo je trdno vzglavje z enostavno zasnovo zelo priporočljivo, saj simbolizira dobro podporo v življenju. Vzmetnica naj bo dvignjena od tal, najbolje z okvirjem. Prazen prostor pod posteljo zagotovlja dober pretok energije na vašega otroka med spanjem. Pogradi (tisti, ki so 2 nadstropji) niso priporočljivi, saj povzročajo stres in pritiskajo na tiste, ki spijo v njih. Poskusite se izogniti vodnih postelj, ker voda ujeta v postelji povzroča prekomerno jin energijo, kar je slabo za zdravje.

6. Položaj študijske mize
Izogibajte se postavitvi študijske mize vzporedno z vrati, saj povzroča uničujočo energijo, ki hiti proti otroku in povzroča nesrečo.
Okno simbolizira slabo podporo, zato poskrbite, da hrbet vašega otroka ni postavljen proti oknu. S tem boste preprečili izpostavljenost negativni energiji, ki povzroča neugoden položaj za otroka. Postavite mizo stran od mest z visečimi predmeti, kot so: klimatske naprave, lestenci, itd., saj povzročajo utrujenost in splošne bolezni.

Dober feng shui v otroški sobi: 

dober-feng-shui-otroska-soba

7. Brez rastlin
Zelo je nezaželeno, da so rastline (resnične ali plastične) v otroški spalnici, saj slabšajo zdravje in odnašajo otrokovo energijo.

8. Brez vodnih elementov
Vodne fontane ali slike slapov niso primerne za otroške sobe, saj ustvarjajo negativno energijo, ki vplivajo na otrokov odnos z najbližjimi.

9. Katero barvo izbrati?
Za mladostnika mora barva sobe imeti pravo ravnovesje jin in jang energije, kar pomeni, da ne sme biti pretemna ali presvetla in biti v harmoniji z otrokovim okusom in osebnostjo. Za stene, se izogibajte svetlih barv, ali preživahnih odtenkov in vzorcev, saj bi lahko preveč stimulirali otroka in vplivali na njegov centralni živčni sistem in motnje spanca. Priporočjive so pastelne barve, modre, zelene in rožnate, da ustvarijo pomirjujoče vzdušje. Te posebne barve so zdravilne in pomirjajo.

10. Še nekaj napotkov
Okvirjene fotografije družine v sobi ustvarjajo pomirjujočo energijo. Za zvišanje otrokove samozavesti in samopodobe, postavite v sobo ogledalo v katerem se lahko vidi v celoti in je na njegovi višini oči, nikakor ne večje. Ogledalo naj ne bo postavljeno nasproti postelje. Če ima otrok težave s spanjem, se izogibajte umetninam s hitro premikajočimi se slikami, kot so naprimer valovi, transportni motivi.

 

Vir slike: womanshoping.ru, fengshuibyfishgirl.com

 

Dodaj odgovor