Darila za otroke malo drugače

Darila za otroke malo drugače

Ste pomislili, da bi darila za otroke lahko izdelali tudi sami? Vaš otrok je povabljen na prijateljev/ičin rojstni dan, vi pa ne veste, kaj bi otroku kupili? Morda mu lahko izdelate darilo kar doma. Upoštevajte le spol in starost otroka. Po svojem otroku lahko sklepate, kaj so »modne« teme, zato se z njim posvetujte.

Nekaj nasvetov, kaj bi lahko izdelali doma:

Pecimo: Z otrokom specimo mafine in jih lepo okrasimo. Vanje lahko zapičimo tudi po eno svečko v vsak mafin. Če smo bolj vešči, se lahko lotimo celo torte.

peka-z-otrokom

Kulinarične dobrote: naredimo domač sladoled, kremo, sirup, marmelado, zeliščni kis, zeliščno olje.

domac-sladoled
Šivajmo: Če je otrok manjši, lahko izdelamo plišaste igračke, ropotuljice, odejice. V knjižnici si izposodimo knjige o šivanju s krojnimi predlogami mehkih živalic, punčk in podobno. Veliko idej
dobimo tudi v knjigah o ustvarjanju, ročnih delih itd. Sešijemo lahko aplikacije, obeske za ključe, modne dodatke za lase, trakove, elastike, oblečene v blago, čipkaste ovratnike, etuije za mobitel,
tablične računalnike za najstnike, mini nahrbtnike, torbice, predpasnike za male gospodinje, vrečke za copate za otroški vrtec, odejice za majhne otroke.

zašite-blazine

Kvačkajmo, pletimo: Mehke igrače lahko tudi kvačkamo ali spletemo. Lahko pa ostanemo pri bolj preverjenih praktičnih izdelkih. Pozimi pridejo v poštev šali, kape, rokavice, poleti torbice, trakovi za lase, modni dodatki, odejice za dojenčke, blazinice, ropotuljice z zvončki.

bacek-jon-torbica

Les: kupimo ali izdelamo lesene tablice z imeni za otroško sobo. Iz lesenih barvnih kroglic lahko izdelamo nakit, modne dodatke, okvire za slike, ogledala, zaboj za igrače itd.

lesena-igrača

Fimo in das masa: oblikujemo lahko nakit, modne dodatke, obeske za ključe, posodice za svinčnike, svečnike, figurice itd.

fimo-masa-sovice

Eko darila za starejše najstnike: Po receptu izdelamo naravno trdo ali tekoče milo, kreme, domače parfume, mazila, sirupe, dišavne vrečke proti moljem, dišeče venčke, copate iz filca, zeliščno sol itd.

naravno-milo

Napotke za izdelavo dobimo v knjigah ali na internetu. Prijetno ustvarjanje.

 

Fotografije:
simplyknitting.co.uk
pintarest.com
s3-us-west-1.amazonaws.com
chemicalfreelife.tumblr.com
mollymell.blogspot.com

Dodaj odgovor