Juuuhuuuu, počitniške skrbi so tu!

Juuuhuuuu, počitniške skrbi so tu!

Pomlad se urno preveša v poletje in topli sončni dnevi že dišijo po igrivem počitniškem brezdelju, bodisi v objemu morskih valov, na svežem podeželskem zraku ali celo na potovanjih v daljne kraje.

Žal pa ima le malokdo možnost tako brezskrbno preživeti celotno poletje. Medtem ko šolarji počasi praznijo svoje torbe in se šole veselo pripravljajo, da za dolga dva meseca zaprejo svoja vrata, se morate prenekateri starši na poletje še posebej dobro pripraviti. Čeprav si s svojim odraščajočim navihancem želite preživeti čim več sproščenih trenutkov, brezkompromisen ritem življenja to le stežka dopušča. Po tednu ali dveh dopusta se mora večina staršev znova vrniti k običajnim dnevnim obveznostim.

Po burnem letu…Vsakodnevna naglica in zahteve sodobne družbe že med šolskim letom terjajo svoj neodpisljivi dolg. Ne le starši, pogosto so v brezštevilne dejavnosti do vrh glave vpreženi tudi otroci sami. Od ranega jutra, ko najživahnejše in najbolj zvedave predstavnike naše družbe posadimo v šolske klopi, jih togo usmerjamo in lovimo kvote učne snovi, domače naloge in obšolske dejavnosti pa pogosto zapolnijo dobršen del preostanka dneva. Mnogim družinam tako tudi ob spretnemu manevriranju med obveznostmi in stresom ostane le malo časa za skupno druženje, najmlajšim pa le malo priložnosti za neobremenjeno, samostojno in ustvarjalno udejstvovanje.

 

To še najbolj občutijo tisti iz bolj urbanih okolij, kjer so možnosti za spontano igro in druženje bolj omejene kot v manjših skupnostih. V poletnem času pa se situacija še nekoliko poslabša, saj marsikje primanjkuje že primernih zunanjih površin za preživljanje časa na prostem, pred veliko vročino pa se je moč zateči le v klimatizirane zaprte prostore. Zato je pametno dobro premisliti, kako poleti aktivno zaposliti svoje otroke in njihove možgančke, da jim po glavah ne bi hodilo preveč neumnosti, počitnice pa bodo še vedno počitnice.

 

 

Kam z otroki?Možnosti med katerimi se lahko odločajo starši je kar nekaj, vsaka pa ima poleg dobrih tudi nekaj slabih plati. Več o tem lahko preberete na Kako izbrati najboljše počitniško varstvo za vašega otroka? 

Tradicionalnejše oblike preživljanja poletja za mlajše šolarje, kot so pomoč starih staršev, skrb starejših bratov in sester, poletne šole, tabori in kolonije, so še vedno priljubljene, a vseeno težko zapolnijo vse poletne proste dni. S tovrstnimi izzivi se pri načrtovanju počitnic sooča vse več mladih družin, ponudba oblik poletnega varstva pa postaja v zadnjih letih vedno bolj pestra in počasi prestopa običajne okvire.

 

 

Kam se torej obrniti, da bo vaš otrok med poletjem v mestu doživel tisto pravo, brezskrbno otroštvo? Tako, ki najde pogum ob gibanju in igri? Ki spodbuja radovednost in ustvarjalne zamisli? Tako, ki približa naravo in odkrivanje sveta okrog sebe?

 

Morda se ni treba ozreti daleč! Da boste starši brezskrbneje zakorakali v poletne dni, smo enega bolj raznolikih in zanimivih počitniškh programov ponovno pripravili v podjetju Rubi in Rudi na obrobju Ljubljane. Že lansko poletje je pri nas del počitnic preživelo veliko veselih in zadovoljnih nadobudnežev, letos pa smo program varstva še nadgradili in ga obogatili z nekaj novostmi.

 

Naša zvesta prijatelja ostajata konja Inga in Oliveti, ki sta doma na kmetiji Česenj na Brodu. Z njima se bomo družili ob vsakodnevnem jahanju in pomoči pri negi, spoznavali kmetijo, skakali po travniku, se zabavali z vodo na vročem soncu in ustvarjali v prijetni senci drevesnih krošenj. Vsako jutro, ko je trava na kmetiji še prekrita z rosnimi kapljicami, pa se bomo to poletje zbrali v naši novi, le dobrih 20 min hoda oddaljeni, igralnici Rubi in Rudi.

Igralnica Rubi in Rudi. Več kot 300m2 velika igralnica, ki bo naša streha nad glavo v primeru slabega vremena ali prevelike vročine, je v celoti opremljena po meri otrok. Prostorna garderoba s kopalniško opremo, mize za starše ali že malo večje otroke, ter kuhinja, so za male razposajence še najmanj zanimivi. Velikanski svetel prostor z jedilnim kotičkom, zabavni rekviziti in igrala, ustvarjalni pripomočki in potrebščine pa otroke povabijo v neskončne možnosti za igro in vse vrste aktivnosti. Za vsakogar se nekaj najde.

 

 

V Rubi in Rudi ostajamo zvesti načelu združiti prijetno s koristnim, pri oblikovanju letošnjega programa varstva pa so nas poleg preteklih izkušenj in strokovnih spoznanj vodila predvsem zanimanja in želje otrok ter njihovih staršev. Poleg športnih, spretnostnih in vodnih iger na prostem smo zasnovali vsakodnevne delavnice s paleto dejavnosti z različnih področij, bistvenih za otrokov razvoj. Otroci se bodo na ustvarjalnih, glasbeno-ritmičnih, gibalnih in jezikovnih delavnicah na zabaven način urili v besednem in nebesednem izražanju, pozornosti, samozavedanju in socialnih veščinah. V prostem času pa bodo lahko področja, ki jih bodo zanimala, poljubno razvijali in nadgrajevali, in se zabavali ob druženju z vrstniki.

 

Ob vsem povedanem naj nekaj podrobnosti še ostane zavitih v skrivnost, odkrili pa jih boste lahko sami, če nas obiščete! Letos je zaradi zanimanja na voljo kar devet terminov, ki se že pridno polnijo. Hitro preverite prosta mesta, saj je število otrok v posamezni skupini omejeno.

 

Več o programu varstva in rezervaciji pa si poglejte tukaj.  

Za morebitna vprašanja  smo na voljo na 040 415 211 (Tanja) ali na tanja@rubirudi.com.

 

 

 

Dodaj odgovor