Nasveti za ustvarjanje nepozabnih otroških dogodkov: vodič za organizacijo

You are currently viewing Nasveti za ustvarjanje nepozabnih otroških dogodkov: vodič za organizacijo

Ali načrtujete rojstnodnevno zabavo, šolski piknik ali kateri koli drug dogodek za otroke? Organizacija dogodkov za otroke zahteva natančno načrtovanje in pozornost do najmanjših podrobnosti, da bi zagotovili nepozabno izkušnjo tako za otroke kot tudi za njihove starše.

Kazalo vsebine skrij

V kolikor se sprašujete ali organizirati dogodek tudi v vaši skupnosti preverite kje vse smo vključeni in dejavni! Že več kot 15. let nam zaupajo tako starši kot tudi znana večja in manjša podjetja v Sloveniji.

Organizacija dogodkov, kjer je potrebno poskrbeti za VSE, tudi za zabavni program otrok,  je lahko zelo stresna za organizatorja. Ravno iz tega razloga smo za vas pripravili vodič, ki vam bo v pomoč pri pripravi nepozabnega dogodka.

Seznam dogodkov za otroke, kjer je možna animacija, poslikava obraza

in varstvo otrok

dogodki za otroke

1. Rojstnodnevne zabave:

Rojstnodnevne zabave so odlična priložnost za vključitev animacije, poslikave obraza in zagotavljanje varstva otrok. Animatorji lahko izvajajo različne igre in aktivnosti, medtem ko drug animator izvaja poslikavo obraza po želji. Že več kot 10. let pa pri Rubi in Rudi organiziramo rojstnodnevne zabave s konji na dveh lokacijah: v Ljubljani in v Lescah.

 

2. Otroške delavnice in tečaji:

Otroške delavnice in tečaji so odličen način za učenje novih veščin in zabavno druženje. Animatorji lahko vključijo poslikavo obraza in druge ustvarjalne dejavnosti v programe delavnic, ki bodo tematsko povezane in pripravljene za otroke. Delavnice se odlično izvajajo v trgovskih centrih, pisarnah podjetja, prostorih kjer smo prostorsko bolj omejeni oz. želimo zaposliti otroke na bolj umirjen način.

 

ustvarjalne delavnice za otroke

3. Dobrodelni dogodki:

Dobrodelni dogodki so priložnost za združitev dobrodelnega delovanje in zabave. Animatorji organizirajo animacijo, poslikavo obraza in varstvo otrok, pri čemer se zbrana sredstva namenijo za pomoč otrokom ali družinam v stiski. Dobrodelni dogodki ponavadi potekajo v večjih dvoranah ali pa na prostem. Kakorkoli,  v vsakem primeru je super, da poskrbite za program otrok, saj boste tako privabili več staršev in družin.

 

4. Pikniki in družinske prireditve:

V podjetju se vsako leto organizira piknike in družinske prireditve za zaposlene in njihove družine. Na takšnih dogodkih se lahko otroci zabavajo z animacijskim programom, ki se dodano popestri s poslikavo obraza. Otroci tako uživajo v varnem okolju pod nadzorom strokovnega osebja.

5. Praznovanja v vrtcih:

Vrtci pogosto organizirajo različne dogodke in praznovanja za otroke. Animatorji lahko ustvarijo zabavne in interaktivne programe, ki bodo prilagojeni starostni skupini otrok v vrtcu. Večkrat pa pridemo tudi v vrtec poslikati obraz in roke skupinice otrok, kar je za njih posebno doživetje.

6. Kulturni dogodki, festivali, prireditve:

Kulturni dogodki in prireditve lahko vključujejo tudi posebne programe za otroke, ki vključujejo animacijo, poslikavo obraza in varstvo otrok. To je odlična priložnost, da se otroci seznanijo s kulturo in umetnostjo na zabaven in interaktiven način. Tudi, če je festival namenjen odraslim, priporočamo, da se poskrbi del programa tudi za otroke.

 

poslikava obraza v podjetju

 

7. Korporativni dogodki, dnevi odprtih vrat:

Podjetja pogosto organizirajo dogodke za svoje zaposlene in njihove družine. Animatorji lahko poskrbijo za animacijo otrok, poslikavo obraza ter varstvo otrok medtem, ko se starši udeležujejo poslovnih dejavnosti. Velikokrat smo bili že prisotni v podjetjih, kjer so prav za otroke zaposlenih pripravili poseben program ob dnevu odprtih vrat, kjer so zaposleni starši.

8. Otvoritve trgovin in podjetij:

Ob otvoritvah trgovin ali poslovnih enot podjetja se organizirajo dogodki, kjer se otroci lahko zabavajo ob animacijskem programu, se poslikajo ter starši nemoteno opravijo nakupe ali se družijo s poslovnimi partnerji.

Če boste otvorili novo enoto, trgovino ali ste preuredili oddelek priporočamo, da se povežete z dekorativnim podjetjem, ki ureja dekoracije iz balonov, cvetja in drugih aranžmajev. Prijetno na oko urejen vstop v prostor je prva točka, ki jo vidi kupec ali gost. Prav tako priporočamo, da okrasite prostor, kjer bo potekala animacija z baloni, okrasnimi plakati, tablami, da bo vabljivo tudi za otroško oko.

9. Športni dogodki in turnirji:

Na športnih dogodkih in turnirjih podjetje lahko organizira zabavne aktivnosti za otroke, da se starši lahko osredotočijo na športno dogajanje.

Animatorji ponavadi prinesejo s seboj ves potreben športni material, rekvizite in pripravijo celotni program.

animacija otrok na dogodku

 

10. Družabni dogodki v hotelskih kompleksih:

Podjetje lahko organizira družabne dogodke v hotelskih kompleksih, kjer se lahko otroci zabavajo s programom za otroke, medtem ko se starši sprostijo in uživajo v hotelu.

Ti dogodki ponujajo široko paleto možnosti za zabavo in ustvarjalnost ter zagotavljajo varno okolje za otroke, kjer se lahko sprostijo in uživajo v druženju s svojimi vrstniki.

Kako uspešno organizirati dogodek za otroke?

Za vas smo pripravili nekaj ključnih nasvetov za organizacije takšnih dogodkov.

1. Določite ciljno publiko in temo:

Pred začetkom organizacije je ključno določiti ciljno publiko dogodka in temo. Razmislite o starostni skupini otrok, ki jih želite doseči ter njihovih interesih. Tako boste lažje izbrali primerno temo in dejavnosti za zabavo. Za otroke mlajše od 4. let priporočamo drugačen program kot pa za starejše otroke od 4. let, prav tako najstniki želijo drugačno obliko popestritve.

2. Izberite primeren čas in datum:

Upoštevajte urnik in obveznosti tako otrok kot njihovih staršev pri izbiri časa in datuma dogodka. Izogibajte se datumom, ko so lahko velike konkurenčne prireditve ali prazniki, ki bi lahko zmanjšali udeležbo.

animacija otrok

 

3. Izberite primerno lokacijo:

Lokacija igra ključno vlogo pri uspehu dogodka. Razmislite o prostoru, ki je primeren za aktivnosti, ki jih načrtujete. To lahko vključuje notranje ali zunanje prostore, odvisno od letnega časa in vrste dejavnosti. V poznem pomladnem času in poleti je veliko dogodkov organiziranih na prostem. Vedno imejte plan B, kar pomeni streho v primeru dežja ali nepredviljivih sprememb (veter, dež, toča, močno sonce..). Veliko podjetij organizira dogodke kar v svojem podjetju/pisarnah iz vidika zmanjšanja stroškov najema prostora.

Če so dejavnosti bolj umirjene narave in sedeče potem bo pisarna v redu. V kolikor pa imate bolj gibalne animacije in aktivnosti priporočamo, da razmislite o najemu bolj primernega prostora.

4. Načrtujte zabavne in interaktivne dejavnosti:

Otroci imajo radi aktivnosti, ki spodbujajo njihovo kreativnost in razvoj. Vključite igre, ustvarjalne delavnice, športne aktivnosti, predstave ali animacijo, ki bo ohranila njihovo pozornost in jih zabavala skozi celoten dogodek.

Posebno, če dogodek traja nekaj ur priporočamo: najem napihljivih igral, kotička za najmlajše, ustvarjalnega kotička, kotička s tatuji ali poslikavo obraza.

Veliko ustvarjalnih in gibalnih idej najdete na našem blogu.

 

V kolikor pa želite ta del prepustite izkušenim animatorjem nas pokličite na 040 415 211 ali pišite na tanja@rubirudi.com za ponudbo.

 

5. Zagotovite kakovostno hrano in pijačo:

Ne pozabite na prigrizke! Poskrbite za raznovrstno ponudbo hrane in pijače, ki bo zadovoljila tako otroke kot tudi njihove starše. Razmislite tudi o morebitnih alergijah in prehranskih omejitvah gostov. Finger food je na takšnih dogodkih najbolj zaželjen, prav tako sadna nabodala, mafini, sladice v lončkih. Izbran catering bo najbolje znal prisluhniti vašim željam, prav tako pa bodo poskrbeli za vse ostalo, kar je povezano s hrano. (pribor, servieti, priprava, pospravljanje).

6. Komunicirajte s starši in gosti:

Redno komunicirajte z starši in gosti pred, med in po dogodku. Poskrbite, da so vsi seznanjeni s potekom dogodka, lokacijo, urnikom in morebitnimi posebnimi zahtevami. V kolikor pride do sprememb jih predhodno obvestite.

Priporočamo, da imate pripravljen seznam potrjenih gostov, kar vam bo v pomoč pri nadaljnih dogovorih s cateringom, animatorji in drugimi zunanjimi sodelavci, kjer igra vlogo število prisotnih oseb.

7. Vključite varnostne ukrepe:

Varnost otrok je vedno najpomembnejša. Poskrbite za ustrezen nadzor med dejavnostmi, preverite morebitne nevarnosti na lokaciji ter zagotovite prvo pomoč in nujne kontakte za vsak primer. Tudi, če najamete le napihljiva igrala, ne priporočamo, da otroke pustite same brez nadzora. Je že res, da je to del animacije, vendar iz vidika varnosti priporočamo, da zagotovite usposobljene osebe, ki bodo ves časa ob igralu.

Otroci brez nadzora uporabljajo igrala po svojih željah, prav tako trampoline, plezalna igrala.

8. Ne pozabite na darila in spominske predmete:

Presenetite otroke s spominskimi darili ali majhnimi nagradami, ki bodo ohranili spomin na dogodek. To lahko vključuje majhne darilne vrečke, diplome za sodelovanje ali skupinske fotografije.

V praksi so se do sedaj odlično odrezale prav spominske fotografije iz dogodka. Magnetki s slikami otrok, ki jih otrok dobi takoj na dogodku. Lahko pa so tudi praktična darila z logotipom podjetja.

 

Primer dobre prakse: nepozabna izvedba dogodka za 0troke v podjetju

V današnjem času se podjetja vse bolj zavedajo pomena ustvarjanja pozitivnih izkušenj za svoje stranke in njihove družine. Ena od ključnih priložnosti za to so dogodki, ki so posebej zasnovani za otroke. Podjetje “R&R” je nedavno izvedlo izjemen dogodek za otroke, ki je navdušil tako male goste kot tudi njihove starše.

Poglejmo si primer dobre prakse izvedbe takšnega dogodka

 

Načrtovanje z mislijo na ciljno publiko

Podjetje “R&R” je začelo načrtovati dogodek že nekaj mesecev vnaprej, pri čemer so natančno raziskali ciljno publiko – otroke v starostnem obdobju od 4 do 10 let. S temeljitim poznavanjem interesov in potreb te starostne skupine so oblikovali program, ki je bil prilagojen njihovim željam.

Načrtovanje toliko časa prej jim je omogočilo, da so dobili željeni prost termin za prostor, lahko so izbrali željen catering, si uredili animacijo za otroke in pravočasno obvestili vse zaposlene o datumu.

Raznolik in privlačen animacijski program

Glavna zvezda dogodka je bil animacijski program, ki je bil raznolik in privlačen za otroke različnih starosti. Podjetje je najelo izkušene animatorje, ki so pripravili serijo interaktivnih iger, ustvarjalnih delavnic in zabavnih predstav. Otroci so lahko sodelovali v številnih dejavnostih, kot so lov na zaklad, ustvarjanje umetniških del ali pa so si ogledali igrano predstavo.

dogodki v podjetju za otroke

 

Varstvo otrok in udobje staršev

Podjetje R&R je posebno pozornost posvetilo tudi varstvu otrok in udobju njihovih staršev. Na voljo so bile izkušene varuške, ki so skrbele za varnost in zabavo otrok medtem, ko so se starši lahko sprostili in uživali v dogodku brez skrbi. Prav tako so poskrbeli za udobno in prijetno okolje za vse udeležence.

Pogostitev

Podjetje je že nekaj tednov pred dogodkom pripravil predloge za pogostitev gostov. S catering podjetjem so se dogovorili o celotni zasnovi dogodka, željeni hrani in pijači, končno potrditev gostov pa je sporočilo slab teden dni prej.

Darila za goste

Starši in otroci so se v času dogodka lahko slikali s profesionalnim fotografom, ki je spomine takoj natisnil in shranil v priporočno mapo z logotipom podjetja. Fotograf je prinesel s seboj vso opremo, vključno z velikim ozadjem in tiskalnikom za slike.

Kreativne poslikave obraza in kostumi

Poleg animacije so otroci uživali tudi v kreativnih poslikavah obraza. Izkušeni umetniki so ustvarili raznolike motive, ki so zadovoljili različne okuse in želje otrok. Poleg tega so bili otroci oblečeni v barvite kostume, ki so dodali pridih celotnemu dogodku.

 

 

poslikava obraza samorog

Transparentna komunikacija in povratne informacije

Pred, med in po dogodku je podjetje  vzpostavilo transparentno komunikacijo z gosti. Starše so redno obveščali o poteku dogodka, varnostnih ukrepih in morebitnih spremembah. Poleg tega so po dogodku zbirali povratne informacije od gostov, da bi lahko še izboljšali svoje storitve v prihodnosti.

Povzetek

Izvedba dogodka za otroke v podjetju R&R je odličen primer dobre prakse, ki kaže, kako z natančnim načrtovanjem, kreativnostjo in skrbnostjo lahko ustvarimo nepozabno izkušnjo za otroke in njihove družine. S pravilnim pristopom lahko podjetja ustvarijo pozitiven vtis in gradijo trdne odnose s svojimi strankami ter ustvarijo dolgoročno vrednost za svoje podjetje.

Z dobro načrtovanjem in skrbno organizacijo lahko ustvarite nepozabne otroške dogodke, ki bodo otrokom in njihovim staršem zagotovili radostne in nepozabne trenutke.

Sledite tem nasvetom in ustvarite dogodek, ki bo ostal v spominu vseh udeležencev še dolgo po koncu zabave.

 

V kolikor iščete pomoč pri organizaciji dogodkov za otroke, smo pravi naslov za vas.

Pošljite nam povpraševanje na tanja@rubirudi.com ali nas pokličite na 040 415 211, da skupaj preverimo vaše želje in za vas pripravimo primerno ponudbo.

Dodaj odgovor