Petnajst najboljših nasvetov za poslikavo obraza

You are currently viewing Petnajst najboljših nasvetov za poslikavo obraza

Po več kot 15. letih priprav in organizacij otroških dogodkov in rojstnih dni, je bila poslikava obraza vedno HIT zabave. Seveda se iz skupinice 15 otrok našel tudi otrok, ki si ni želel poslikave, ali pa je rabil malo več časa, da se je opogumil, vendar na koncu je bila večina otrok zadovoljno nasmejana ob pogledu drug na drugega.

Otroci uživajo pri opazovanju nastajanja poslikav in pogovorov kaj so si izbrali njihovi prijatelji.  Čudovita izkušnja je opazovati, kako se  vsak otrok vživlja v super junaka, lik ali žival, ki jo poskuša poustvariti. Še bolj zabavno pa je opazovati ko se med seboj igrajo kužki in mucki, spiderman ter princeske. Domišljija res nima meja! 

Naj bo pustni čas ali praznovanje rojstnega dne, če razmišljate, da bi doma popestrili zabavo s poslikavo obraza kar sami upoštevajte petnajst nasvetov, ki vam bodo v pomoč.

 

Petnajst najboljših nasvetov za poslikavo obraza 

Poslikava: RubiRudi

  1. Pripravite si prostor, potrebujete mizo in udoben stol. Če nameravate izvajati poslikavo obraza skozi celotno zabavo si postavite udoben stol, če ne želite ves čas stati. Delo zna biti presenetljivo utrujajoče opravilo.
  2. Profesionalne barve so cenovno dražje in jih ponavadi dobite le v specializiranih trgovinah. Če potrebujete barve za enega otroka ali en dogodek izberite manjši komplet barv, ki bo pokril osnovne barve, ki jih potrebujete za poslikavo. Kupite jih lahko v vsaki večji trgovini, knjigarni, drogeriji.

                                                                                                   set palete: Hobyart, Kranj

3. Izogibajte se barvam na oljni osnovi. Hitreje se razmažejo, po dogodku pa jih je težje odstraniti. Raje uporabite barve na vodni osnovi

4. Make up pripomočki in ličila niso primerna za majhne otroke. V kolikor želite pobarvati obraz otrokom z vašimi ličili preverite, da so varna za otroško kožo. Posebej se izogibajte predela okrog oči.

5. Uporabljajte vlažno gobico ali čopič, saj boste tako lažje nanesli barve.Priporočamo manjšo posodo za vodo, kozmetične gobice, vrč čiste vode, da jo lahko po potrebi napolnite. Vsako gobico uporabite le za enega otroka in jih ne menjajte med seboj.

6. Primeri iz spleta: priporočamo MANJ JE VEČ! Pikapolonica na licu je lahko prav tako lepa! Preveč močne barve (rdeča, črna, oranžna..) znajo biti na otroku preveč vpadljive. Cvetlice, metulji, pajki se hitreje narišejo in lepše lahko izpade.

Slike iz spleta

 

7. Pripraviti si čopiče, po možnosti različnih velikosti

8. Pri roki imejte neodišavljene vlažilne robčke, da lahko obrišete ali popravite naslikano.

9. Izogibajte se predela oči (posebej pri otrocih mlajših od 3.let) ter ustnic.

10. Za začetno slikanje predlagam, da slikate eno tematiko. Torej, če je tematika safari, si pripravite par primerov kaj bi lahko narisali. To vam bo olajšalo slikanje obraza, saj se boste morali naučiti le nekaj modelov, ki bodo všeč otrokom.

Bolj zahtevne poslikave prepustite maskerjem, ki imajo na voljo pravi material in praktične izkušnje :).

Primer slik iz spleta: preprosti motivi, ki ne zahtevajo pretiranega pred znanja in veščin.

 

 

Slike iz spleta

11. Bleščice! Zlasti pri dekletih so bleščice velik HIT. Če jih boste uporabljali, obvezno kupite kozmetične! Kupljene v papirnicah so primerne za papir in ne obraz, saj vsebujejo delce, ki lahko pridejo v stik z očmi. 

12. Samolepilni kristalčki. Obstajajo že kristalčki z gelom! V izogib kožnih reakcij in alergij preverite, da je lepilo primerno za kožo

13. Imate tremo? Danes so na voljo razno razne šablone za poslikavo obraza, lahko so vam v pomoč. Ne pozabite, da so otroci veseli poslikave in ne bodo tako kritični kot vi do vaših ustvarjalnih spretnosti.

14. V kolikor bi želeli popestriti zabavo, niste pa preveč spretni z risanjem imate še eno super varianto. Tatooje! Razno razne tematske dobite v vsaki bolje založeni trgovni, potrebujete le malo vode, kakšno gobico za nanos in zabava je zagotovljena.

15. Vam zmanjkuje časa, idej, znanja vseeno pa bi želeli popestriti praznovanje ali dogodek z otroki?

Poslikavo obraza že več kot 7. let izvajamo na vašem domu na Gorenjskem, v Ljubljani ali drugje po Sloveniji.

Rezervacija termina: tanja@rubirudi.com ali 040 415 211

 

Več o poslikavi obraza in ceni

poslikava RubiRudi.com


 

Dodaj odgovor