25 idej kje praznovati rojstni dan

25 idej kje praznovati rojstni dan

Se približuje otroški rojstni dan vi pa razmišljate kje bi praznovali?

Dobra zabava je zagotovo odvisna tudi od primernega prostora! Ni vsako stanovanje dovolj prostorno ali primerno za razigrane otroke.

Otroci potrebujejo svoj prostor tako za igro kot tudi pogostitev s pijačo, hrano in torto.  Več prostora je boljše je!

Preden z vami delimo ideje za primerne lokacije praznovanj si preberite katere dejavnike je potrebno upoštevati pred izbiro primernega prostora!

Katere dejavnike je potrebno upoštevati pri iskanju primernega prostora za zabavo?

 1. Upoštevati morate število gostov (boste imeli povabljenih 5, 10, 20 ali več gostov)
 2. Letni čas in vremenske spremembe (dež, vročina, sneg, mraz, senca, klima)
 3. Aktivnosti na lokaciji (prostor za igro, prostor za pogostitev, igrala,prostor za pripravo hrane, možnost dostave, cateringa..)
 4. Omejitve, ki jih prinaša posamezna lokacija (parkirna mesta, velikost prostora, oddaljenost od vašega doma, ..)
 5. Cena (določite vašo okvirno ceno, ki bo namenjena za plačilo prostora)

 

POMEMBNO: Najprej določite datum in uro praznovanja, nato poiščite primeren prostor in oddajte vabila.

Nikakor ne v obratni smeri!

 

Iz večletnih izkušenj pri organizaciji praznovanj vam lahko povem, da smo velikokrat poskusili »reševati« situacije, ko so starši že določili datum, uro, razposlali vabila potem pa so iskali prostor ali animatorja. V času sezone praznovanj smo bili seveda večkrat zasedeni, drugi animatorji pa prav tako. Starši so ostali brez prostora in brez animatorja.

Večkrat smo prejeli tudi klic v zadnjem trenutku, da bi praznovali v igralnici, saj so starši želeli praznovati doma na vrtu (poletje), sedaj pa je napovedan cel vikend dež. Če je prosto seveda z veseljem pripravimo prostor, če pa smo zasedeni to ne gre. Vzemite v zakup vse te dejavnike, da vas ne preseneti vročina ali nenadne poletne plohe, ko iščete primerno lokacijo za praznovanje.

 

Kakšen je torej najboljši način za iskanje prostora

za rojstno dnevno zabavo?

 

Naredite seznam otrokovih najljubših dejavnosti in lokacij ter prečrtajte vse:

 • kar vam ne ustreza,
 • kar ni izvedljivo glede na vreme ali letni čas,
 • ni primerno za otrokovo starost
 • ne ustreza vašemu proračunu.

 

Praznovanje z mlajšimi otroki

Pri mlajših otrocih je posebno pozornost potrebno nameniti udobju in varnosti.

 • Prisotnost staršev. Potrebovali boste prostor, kjer ste lahko prisotni tudi starši otrok, saj mlajši otroci za sproščeno igro na svoji zabavi ne potrebujejo 30 gostov, ampak mamo in očeta.
 • Če se ne boste posluževali cateringa ali dostave hrane si zagotovite kuhinjo za pripravo hrane, gretje mleka, napitkov
 • Igrala prostor, ki bo imel na voljo raznolike igrače in igrala, ki bodo zamotila in zabavala otroke.
 • Previjanje Ko praznujejo mlajši otroci, so ponavadi prisotni tudi dojenčki, ki potrebujejo prostor za nego in dojenje. Preverite, da bo na praznovanju poskrbljeno tudi za mamice z dojenčki.
 • Vremenski pogoji Ni pomembno kateri letni čas slavi vaš malček. Tudi, če slavite poleti, ne pozabite na visoke temperature, ki jih otroci slabše prenašajo. Prav tako vas lahko presenetijo nenadne plohe, ali v prehodu letnih časov padanje temperature. V vsakem primeru imejte alternativo praznovanja v pokritem prostoru, kjer je zagotovljena klima in streha.

25 idej kje praznovati rojstnega dne

 

 

Športna dvorana

Športne dvorane so odličen prostor za varno igro vaših malčkov. V odprtem skupnem prostoru se bodo vaši otroci lahko brezskrbno zabavali, saj je na voljo dovolj prostora za raziskovanje in pripravo torte. S seboj prinesite le dovolj igrač in žog.

 

Otroška igralnica

Otroci obožujejo igralnice! To je prostor, ki je prilagojen posebno za namen otroške zabave. Tukaj vam ni potrebno skrbeti za igrače in igro otrok, saj so ponavadi igralni prostori že opremljeni z vsem potrebnim, da se otrok v njej dobro počuti in zabava. V kolikor praznuje malček, povabljeni pa so tudi starejši otroci povprašajte ali je igralnica primerna tudi za starejše otroke.

 

rojstni dan igralnica

 

 

Piknik prostor

Toplejši pomladno/poletni meseci so naklonjeni tudi praznovanjem na prostem. Poiščite piknik prostor, ki vam bo nudil prostor za otroško igro in tudi aktivnosti za odrasle. Piknik prostor ponavadi zagotavlja športne aktivnosti, nudi streho v primeru dežja ter možnost peke hrane.

Preden organiziraš piknik si preberi 9 nasvetov za uspešen piknik z otroki.

 

Vaš dom

Včasih je najbolje, da priredite rojstno  dnevno zabavo kar doma. Slavljencu je domače okolje najbolj poznano, zato se tudi najbolje počuti v znanem prostoru, kjer prijateljem lahko razkaže svojo sobo in igrače.

Če praznujete v stanovanju si preberite tudi 10 zlatih pravil za praznovanje v stanovanju.

Prednosti praznovanja doma:

 • Vaš dom vam omogoča večji nadzor nad organizacijo zabave, dekoracijo, hrano.
 • Ni vam treba skrbeti za rezervacijo prostora.
 • Poznano okolje.

Slaba plat praznovanja na domu:

 • Neprimeren prostor za zabavo in druženje (velikost, večstanovanjska hiša, veliko pohištva v prostoru, predmeti, ki niso primerni za otroke)
 • Celotna priprava zabave in hrane ter tudi končno čiščenje je na vas (organizatorju)
 • Pomanjkanje parkirnih mest

Če praznujete doma se otroci lahko prosto igrajo, lahko pa popestri program z vodeno animacijo in animatorjem, ki bo poskrbel, da se bodo otroci zabavali. Vse rekvizite ponavadi animator prinese s seboj.

Za več informacij o ANIMACIJI NA DOMU kliknite tukaj. 

Zabavo lahko popestrite tudi s POSLIKAVO OBRAZA (facepainting). 

 

Javne igralnice v trgovskih centrih

Prostori za komercialne zabave so pogosto eno najlažje dostopnih lokacij za organizacijo zabave.

Prednosti praznovanja v javni igralnici trgovskega centra:

 • Dostopnost
 • Veliko igral

Slabost praznovanja v javni igralnici trgovskega centra:

 • Veliko število različno starih otrok
 • Odprti tip igre, vstop za vse otroke
 • Ni individualne obravnave želja

 

Gozd

Imate v bližini vašega doma priljubljen gozdni kotiček kamor radi zahajate z otroki? Je v bližini tudi kakšen potok, ali celo klop in mize. Pozanimajte se ali tam lahko uredite praznovanje rojstnega dne.

 

Živalski vrt

Obisk živalskega vrta je vedno posebno doživetje. Če pa je to ravno za otroški rojstni dan še toliko bolje. Malčki imajo radi živali, ponekod nudijo možnost druženja z najljubšo živaljo. Preverite tudi, če si lahko zagotovite prostor za torto.

ideja za rojstni dan

 

 

Javni park/igrišče

Javni parki ponujajo veliko prostora za igre in aktivnosti, nekje je celo možno najeti prostor za piknik. V parku so na voljo tudi igrala, kjer se otroci lahko igrajo.

Slabost praznovanja v parku:

– nimate zagotovljene strehe v primeru dežja ali močnega sonca

– prostor je javen, sočasno je na igrišču še več drugih otrok, staršev, ni zasebnosti

– ni posebnega prostora za pogostitev

 

ideje za rojstni dan

 

Plesni tečaj

Vaš otrok rad pleše? V tem primeru priredite njegovo rojstno dnevno zabavo v plesnem studiu in ga vključite v plesni tečaj, ki otroku omogoča, da se nauči novih plesnih korakov.

Plezanje

Otroci imajo radi plezanje, predvsem fantje, zato za plezalca, plezalna stena zna biti idealen kraj za otroško rojstno dnevno zabavo. Ali pa prostor kjer je možno čim več plezati.

Ustvarjalne delavnice

Ali vaš otrok rad slika?Reže, lepi, barva? Ne glede na to katera je njegova najbolj priljubljena tehnika, ustvarjalna zabava bo poskrbela za razvoj njegove kreativnosti in zanimive izdelke.

ustvarjalni rojstni dan

 

Keramični studio

Keramični tečaji in ustvarjanje z glino otrokom dajejo veliko priložnosti za kreativnost. In ko pride čas za odhod domov, bodo imeli za vedno spomin na zabavo.

 

Kegljišče

Kegljišča so odlična zabava tako za malo starejše otroke kot tudi za starše. Kegljišča ponavadi nudijo tudi možnost hrane in pijače.

 

Trampolin park

Trampolin parki so kot nalašč za otroke, ki radi skačejo in so polni energije. Najemite prostor za uro ali dve in se jim še vi pridružite pri veselem skakanju.

 

Gimnastični center

Ideja zanimiva predvsem za dekleta. Pisani trakovi, obroči, trampolini, bazeni s kockastimi penami in drugimi gimnastičnimi elementi v veliki prostorni telovadnici znajo biti zanimivi za gibčna dekleta.

 

Kmetija z jahanjem

Je vaš otrok velik ljubitelj živali, še posebno konjev? Ali pa bi se rad spoznal z njimi pobližje?

V kolikor si želite, da otroci praznovanje rojstnega dne preživijo čim več na svežem zraku v družbi konj, je kmetija pravi naslov za vas. Poleg spoznavanja konj, nege in jahanja organizatorji poskrbijo tudi za pogostitev in animacijski program.

Na obrobju Ljubljane Brod že več let nudimo nepozabni rojstni dan z jahanjem konj za otroke.

Vse informacije o praznovanju s konji najdete tukaj. 

Prednosti:

 • Spoznavanje živali in pravilno ravnanje z njimi
 • Učenje novih veščin (jahanje, krtačenje, nega)
 • Veliko gibanja na prostem

Slabosti:

 • Na prostem praznovanja lahko potekajo v suhem in toplem vremenu (konec aprila – oktobra)
 • Zaradi varnosti je jahanje konj primerno za otroke starejše od 4. let

jahanje rojstni dan

 

Kinodvorana

Če je slavljenec ljubitelj animiranih risank ali filmov razmislite, da bi slavljenca in prijatelje odpeljali na filmski dan. Kupite vstopnice v katerem lahko uživa celotna skupina, založite se s kokicami in pijačo ter uživajte v sproščenem dnevu.

 

Drsanje

Pokrito drsališče na prostem ali v dvorani je lahko idealen prostor za aktivno druženje, če vaš otrok praznuje pozimi in rad drsa.

 

Akvarij

Akvariji so poučni in zanimivi za otroke vseh starosti. Voden obisk z vodičem je za ljubitelje morskih živali lahko zelo lepa rojstno dnevna izkušnja.

 

Igrišče za mini golf

Aktivnost na prostem, ki je prijetna tako malim kot večjim obiskovalcem.  Na igriščih za mini golf imajo pogosto prostor z mizami in stoli, ki jih najamete za pogostitev.

 

Najbolj ugodni kraji za otroški rojstni dan

V kolikor je vaš proračun za praznovanje omejen in se sprašujete, kje prirediti čim bolj ugodno rojstno dnevno zabavo, imamo nekaj dodatnih idej, ki so prijazne do vaše denarnice.

 

Bazen/jezero

Imate v vaši družini poletnega slavljenca? Goste prosite naj prinesejo kopalke, brisačo in sončno kremo. Skupaj obiščite bližji bazen ali jezero.

Ta klasična rojstno dnevna zabava je kot nalašč za otroke, ki imajo raje ne strukturirano igro. Otroci bodo uživali v plavanju, vožnji po toboganih in škropljenju.

S seboj prinesite dovolj svežega sadja, pijače in malih prigrizkov.

Za dodatno varnost poskrbite s prisotnostjo dodatne odrasle osebe. Preverite pri starših kako dobri plavalci so otroci in ali potrebujejo rokavčke.

 

Sadovnjak

Obisk sadovnjaka in nabiranje sezonskega sadja zna biti poučna in zabavna izkušnja.  Dogovorite se za ogled in obiranje, po zaključku obiranje pa se poveselite s praznovanjem in torto.

Dvorišče

Domače dvorišče je lahko prostor za rojstno dnevno zabavo in je tudi cenovno ugodno. Lahko kupite ali sami z otroki izdelate dekoracijo za zabavo, pripravite kanapeje ali spečete hrano na žaru in povabite vse goste, ki jih želite. Samo poskrbite, da bo vreme na vaši strani.

 

praznovanje doma

 

Slaščičarna

 

Otroke odpeljite v slaščičarno in jim dovolite, da si sami izdelajo kupe, sladolede dodajo smetano, dodatke. Pokličete v slaščičarno in si rezervirajte mizo ter se dogovorite o možnostih izdelave svoje slaščice.

 

Plaža

Če praznujete v toplejših mesecih in imate možnost odpeljati se na morje, bo to zagotovo veselo presenečenje za slavljenca in povabljene goste.

S seboj prinesite aktivnosti za na plažo (loparje, karte, žogo za vodo), brisače, sončno kremo ter veliko tekočine in sočne prigrizke.

 

V kolikor potrebujete pomoč pri organizaciji rojstnega dne ali izbiri prave lokacije za vas me kontaktirajte na tanja@rubiinrudi.com. 

Dodaj odgovor