Kako izbrati imena otrok?

Kako izbrati imena otrok?

Imate ožji izbor izbranih imen – ampak kako izbrati tisto pravo ime za svojega otroka? Čas poroda se približuje, vi pa ste še vedno v dilemi. Z uporabnimi nasveti in triki si lahko pomagate do finalnega izbora imena otrok.

 

 

12 trikov kako izbrati imena otrok

 

1. Pozabite na imena

Mogoče vas bo ta nasvet presenetil, vendar vam svetujemo, da se ne odločate dokončno o izbiri imen dokler otrok ni rojen. Ko se bo otrok rodil in boste pred seboj imeli to čudovito, nežno bitje se vam lahko odprejo občutki kako bi poimenovali svojega otroka. Je on res Jure ali Kristjan? Ali hčerka Maja ali Petra? Pogled v oči otroka vam bo prinesel pravi odgovor.

izbira imena za otroka

 

 

 

 

 

 

 

2. Naredite selekcijo

Delite svoja najljubša imena z eno osebo, ki vam je blizu in vas zelo dobro pozna, poleg vašega partnerja seveda. Mogoče nasvet, pozabite na vašo mamo, verjetno vas zelo dobro pozna, vendar izbira imen za otroka zna biti velik zalogaj za pogovor.  Lahko je to vaša sestra ali prijateljica. Včasih pomaga hitra reakcija najdražjih, da se lažje odločimo.

imena otrok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Povejte glasno

Nekaj dni preizkušajte izgovarjati svoja najljubša imena na glas večkrat dnevno. Sta vam všeč imena Maj in Žak? Dva dni uporabljajte eno ime, naslednja dva dni pa drugo ime. Ime uvrstite v dnevni pogovor:”Katera barva majice bo bolj ustrezala Maju?”
Poslušajte svoje občutke – katero ime se najbolj naravno sklada z vami in partnerjem?

 

4. Napišite

Napišite imena najljubših imen otrok. Poleg imen dopišite tudi otrokov priimek in poglejte kako ime zveni. Vam je všeč? Premalo unikatno? Prekratko? Predolgo? Napisano ime v celoti vam bo dalo transformacijo pogleda iz teorije v prakso.

imena otrok

 

 

 

 

 

 

5. Imejte zabavo

Ste izbrali nekaj imen, pa se nikakor ne morete odločiti katero bi izbrali? Povabite nekaj dobrih prijateljev na zabavo, kjer boste glasovali in izbirali najboljše ime za otroka. Tako se boste lažje odločili katero ime izbrati, imeli pa boste tudi zabavo in prijeten čas s prijatelji.

 

6. Izberite tisto, ki vam pričara nasmeh

Strokovnjakinja za izbiro imen in avtorica knjig Suelain Moy svetuje, da zavrzite seznam imen in se namesto tega poglobite vase. Zaprite oči in pomislite katero ime vam je res zelo, zelo všeč? Katero ime vam vsakič pričara nasmeh na obrazu? Če vam je to ime zelo všeč, verjemite, da ko bo otrok rojen in imenovan s tem imenom, ga boste še bolj vzljubili.

 

7. Vprašajte strokovnjaka

Želite biti na vsak način prepričani, da ste izbrali pravo ime za svojega otroka? Poiščite strokovnjaka iz področja iz numerologije, ki vam bo povedal oz. izračunal pravo ime za otroka. V tujini so za svetovanje imen na voljo tudi srtokovnjaki, ki vam pravo ime pomagajo izbrati na podlagi zvoka in ritma otroka.

Preverite lahko tudi na tej strani: theperfectbabyname.com.

numerologija imena

 

8. Poglejte v družino

Vprašajte svoje starše in stare starše po družinskih imenih. Mogoče dobite unikatno ime ali izpeljanko za
svojega otroka. Vam je blizu katero ime sorodnikov? Potem izberite to ime!

 

9. Glasovanje

Ena od možnosti kako izbrati imena otrok je tudi glasovanje. Na družbenih omrežjih napišite želena imena in počakajte na izid glasovanja.

ime za otroka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. Pomen imena otrok

Za izbrano ime poiščite pomen imena ali obratno. Poglejte razlago imen, mogoče vas bo kateri pomen tako očaral, da se boste preprosto zaljubili v ime.

 

11. Dve imeni

Že veste, da nosite fantka, izbrana pa imate dva imena, ki sta vama všeč?Izberite najprej eno ime, drugega pa hranite za naslednjega otroka, če bo fantek. Če vam imeni skupaj zvenita lepo, otroka lahko poimenujete tudi z obema imenoma hkrati.

 

12. Abeceda

Ste totalno izgubljeni? Imate nekaj dobrih izbir, ampak se ne morete dokončno odločiti? Mogoče vam bo v pomoč abecedno pravilo. Zoja ali Žan bosta zadnja v vrsti za tek, Andrej ali Alenka pa bosta vedno prva na vrsti.

 

Želimo vam srečno pri izbiri najlepšega imena za vašega otroka.

 

Kako izbrati imena otrok? > Domov

 

Vir: Parents.com

Dodaj odgovor