Kako izbrati starosti primerno darilo za otroke

You are currently viewing Kako izbrati starosti primerno darilo za otroke

Veliko je priložnosti, kjer obdarujemo otroke: od rojstnih dni, dedka Mraza, Božička, Miklavža do drugih priložnosti. Pogosto smo tako postavljeni pred vprašanje – kaj podariti otrokom?

To je lahko težka uganka, saj želimo podariti primerno in uporabno darilo, ki bo obdarovancu všeč. V pomoč pri izbiri primernega darila vam bo naslednji vodič.

 

klic

1. Če le imate možnost je najlažje, da vprašate starše, kaj bi otrok rad. Če otroka poznate osebno, pomislite ali je kakšna stvar, ki jo je pred kratkim omenil, da mu je všeč in je še nima.

V nasprotnem primeru pomislite na izdelke in darila, ki bi lahko bila primerna za otroka ter nato odločitev preverite še pri starših ali bližnjih prijateljih (če je otrok starejši).
zajček

 

 

2. Pomagajte družini ali mamici z malčkom ter podarite oblačila, igrače ali nujne potrebščine kot so: plenice, živilski proizvodi, mazila,itd. Bodite pozorni na dejstvo, da malčki hitro prerastejo neko stvar, tako da ne zapravljajte preveč sredstev in fokusa na en »oddelek«.
igrače za malčke

 

 

 

 

3. Denar vložite v igrače in izobraževalno – zabavne aktivnosti za majhne otroke. Bodite pozorni na izdelke, ki imajo etikete “Za starost 3 let in več ” ali “12 mesecev do 24 mesecev«. Kocke, velike talne sestavljanke in plastelin so super za to starostno skupino, saj otroci radi razmišljajo in uporabljajo mentalno simulacijo. Bon za kreativno delavnico je tudi lahko odlična ideja za pet let starega otroka.

 

 

4. Izberite več interaktivnih iger in igrač za starost od 6 do 8 let. Stvari, kot so kompleti za ustvarjanje, punčke, akcijske figure, itd. Namesto nakupa živali, jim raje podarite delavnico ali komplet za izdelavo le te.

 

5. Ne obupajte, če ne najdete, ali ne veste kaj točno bi podarili otrokom med 9 do 11 letom. Nekaj idej vključuje: CD-je, DVD-je, oblačila, (ki so jih izrecno zahtevali), MP3 predvajalniki, vstopnice za kino, video igre, zbirateljske karte, umetniške stvari ali računalniki.

Veseli bodo tudi:

  • Kompleti (znanost, čarovnija, električna vezja)
  • Namizne igre za otroke (Otroci otoka Catan, Človek ne jezi se, Activity).
  • Tradicionalne igre (šah, kartice, štiri v vrsto)
  • Knjige (Hura za fante, Hura za punce)

 

7. Kaj kupiti otrokom nad 8 let in najstnikom? Fantje si ponavadi želijo s športom povezana darila, medtem ko dekleta cenijo več mode in bolj ustvarjalno usmerjena darila.

12-kit-beads-nov-3

 

sport

 

 

 

 

 

 

Nasveti

  • Poskusite se izogniti nakupu oblačil, če tega ni omenjeno. Pustite to staršem, saj vedo največ o stilu otroka. Otrok bi bil lahko razburjen, če bi bila večina njegovih daril oblačila in ne nekaj, kar si v resnici želi.
  • Če načrtujete, da bi kupili koncertno vstopnico za najstnika, se prepričajte, da je to v redu tudi staršem
  • Če niste prepričani, ali bo otroku darilo všeč, staršem pustite račun, da ga lahko kasneje zamenjajo.

 

Želimo vam srečno pri izbiri primernega darila.

 

Vir: wikihow.com

Dodaj odgovor