15 nasvetov za nakup daril

15 nasvetov za nakup daril

Vselej, ko se približujejo prazniki, naj bo to rojstni dan ali božič, ostanemo brez idej za unikatna in izvirna darila. Kaj komu podariti, da mu/ji bo darilo všeč? Če ste naveličani tega, da iz leta v leto podarjate enake stvari in če vas zanimajo unikatna praznična darila, potem je čas, da preizkusite naše ideje za edinstvena darila. Primerna so prav za vsakogar, zato nihče od vaših obdarovancev ne bo ostal ravnodušen. Prav tako ideje za darilo lahko uporabite za rojstni dan, božič ali kateri drugi praznik.

Zdi se, da imajo današnji otroci na voljo vse, kar jim pade na pamet. Veliko otrok ima toliko različnih igrač in igric, da starše kar zmrazi ob misli, da bi to zbirko še povečali.

1. Število daril – odvisno od otrokove starosti

Najbolje bo, če število daril omejite glede na starost. Ko bo otrok star 10 let, na tej točki nekoliko bolj omejite število daril. Otroci se namreč hitro navdušijo, a to navdušenje je lahko zelo kratkotrajno. To preprosto pravilo vam bo pomagalo tudi pri tem, da se bratje in sestre ne bodo pritoževali nad tem, da je nekdo dobil več daril kot ostali. Pri tej starosti naučite otroka pravila “manj je več” in da več igrač pomeni tudi večjo odgovornost (skrb za te igrače, pospravljanje igrač, ipd.). Postavljanje meja in učenje preprostosti sta čudoviti darili, ki jih lahko predamo svojim otrokom že v njihovi zgodnji mladosti.

2. Poglejte si tudi 6 nasvetov, kako izbrati pravo darilo.

3.  Tukaj boste našli praznična darila tako za ženske, moške kot tudi otroke –> 30 idej za božična darila

 

4. Darila za male in velike 

Če želite podariti nekaj, kar ne bo po enem dnevu obležalo med kupom igrač in hkrati nekaj, kar bodo otroci cenili in občudovali, jim podarite personalizirano otroško knjigo. Otroci bodo navdušeni nad branjem knjige, katere platnico krasi njihovo ime in si jo bodo zapomnili še leta in leta. Obstaja veliko različic – pri nekaterih se ime otroka pojavi znotraj zgodbe, pri nekaterih pa mu je posvečena kar celotna pesem. To je čudovita ideja za praznično darilo, ki ga lahko posvetite vašim otrokom, vnukom, nečakom in nečakinjam, skratka kateremukoli otroku, ki ga želite razveseliti ob letošnjem božiču.

5. Spomnite se na bližnje in daljne prijatelje

Tudi doma narejena voščilnica je lahko lepa pozornost za bližnje in daljne sorodnike in prijatelje.

Kako jo preprosto izdelati doma z vašim otrokom? Poglejte tukaj.

Nekaj idej za novoletne in božične voščilnice boste našli tukaj.

Vas zanima kako izdelati voščilnice doma z otroki? 

izdelava-voscilnic

 

6. Še eno posebno vrsto daril predstavljajo darilni kompleti. V knjigarnah in trgovinah lahko najdete darilne komplete Zvezdar/Selectbox in podobne, ki ponujajo različne izkušnje na področju kulinarike, wellnesa, aktivnosti, itd. obdarovanec pa si sam izbere svojo izkušnjo.

 

7. Želite podariti darilo, omejeni pa ste finančno?

Pokukajte na različne slovenske ponudnike kuponov, ki nudijo tudi do 80% popusta na darila in storitve. V večini primerov lahko izberete možnost nakupa kot darilo, tako, da obdarovanec dobi kupon s katerim koristi storitev. Tako lahko podarite masažo, komplete čajev ali kave, bone za večerjo, cvetje in še marsikaj drugega.

8. Verjetno eno izmed najboljših daril meseca je “restavracija meseca”, kjer lahko kupite darilne bone za restavracijo, ki je najljubša vaši družini ali prijateljem…. vsi bodo zadovoljni.

 

Božična darila za otroke

 

9. Mami, koliko dobrih mož obstaja?

Tudi pri nas v Sloveniji nas že nekaj let obdarujejo kar trije dobri možje: Miklavž, Božiček in dedek Mraz. Odločitev kdo bo obdaroval otroke v vaši družini je seveda vaša. Ko pa Miklavž prinese darilo doma, pri babici, v vrtcu/šoli in potem še naslednji dan na ulični predstavi, celotna podoba dobrega moža začne izgubljati pravi smisel.
Ko se malo poleže prvi val obdarovanj naših otrok, že pride božič in z njim Božiček, drugi dobri mož, ki prinaša darila.. doma, pri drugi babici, teti..
Otrok tako, ne glede na starost, ostaja v pričakovanju naslednjega darila, ne v spontanosti, radosti in veselju ob prejemanju.
In potem še pride tretji mož..hočemo, nočemo..ga srečamo na lokalni prireditvi, pride v vrtec, obišče nas v podjetju..Torej, koliko dobrih mož za res obstaja pri vas doma?

10. Kupite darilne kartice

Če nimamo posebnih idej za darilo, je ena izmed možnosti tudi darilna kartica, ki je primerna za otroke vseh starosti. Z darilno kartico lahko otrok ali starš kupi, kar si želi, in se obenem uči upravljanja z denarjem. Prednost je, da kartico lahko uporabljamo na različnih lokacijah, obenem pa je to lahko tudi spodbuda za druženje z družino ali prijatelji.

 

11. Podarite jim izkušnjo

Namesto polnjenja otrokove sobe z vedno novimi igračami, raje podarite otroku darilo v obliki izkušnje.

obisk-parka-z-otroci

 

Peljite jih v njihov najljubši tematsko-obarvan park, na koncert njihove najljubše skupine, v kino, ali pa kar na mini potovanje. Kvalitetno preživljanje prostega časa z otroki je samo po sebi čudovito darilo. Skupaj boste ustvarili spomine, ki si jih boste zapomnili za vedno…precej dlje kot katerokoli igračo.

 

jahanje-konjev

Od pomladi dalje za otroke starejše od 4.let v Ljubljani pripravljamo tematske delavnice z jahanjem, ustvarjanjem in igrami. Cenovno je cena zelo dosegljiva vsakomur (15€/otroka), otroku pa nudi prijetno izkušnjo druženja, kreativnosti in preživljanja časa v naravi. Tudi to je lahko lepo darilo za otroka, nečaka, vnuka.

Otroci obožujemo poslikavo obraza, mogoče je to darilo, ki bi ga lahko podarili za praznik, rojstni dan ali drugo priložnost.

Pri Rubi in Rudi vam nudimo darilne bone v višini vrednosti, ki jo sami določite in uporabite po vaši želji: delavnice z jahanjem, najem igralnice, rojstni dan, poslikava, itd.

 

Opis delavnice 

 

Pozimi je aktualno tudi smučanje, sankanje, drsanje. Mogoče podarite karto za eno od teh zimskih aktivnosti? Ali pa vstopnico za dnevno kopanje v bližnjih toplicah?

Za malo večje otroke bi bila zanimiva tudi vožnja z vlečnimi psi ali spanje v igluju.

12. Izdelajte sami

Babice, dedki, tete in strici bodo navdušeni, če se boste izdelave darila skupaj z otrokom lotili kar sami.

Tudi z najmlajšimi lahko izdelate snežno kroglo, ki bo lep spomin na prve ustvarjalne stvaritve. Kako jo izdelati poglejte tukaj.

snezne-krogle

 

Podarite unikatno ploščico za vhodna vrata, navodila za izdelavo najdete tukaj.

Daljši večeri so idealni za kreativne popoldanske in večerne urice. Darilo lahko spečemo, nakvačkamo, sestavimo…več idej boste našli tukaj.

peka-piskotov

 

 

13. Predlagajte zamenjavo
Otroku ponudite priložnost, da nekaj svojih igrač podari naprej drugim otrokom, ki med prazniki niso dobili veliko daril (ali pa sploh nobenega!). To je pravi način in trenutek, da otroke naučimo o darovanju tistim, ki si tega ne morejo privoščiti. V Sloveniji obstaja projekt Božiček za en dan, kjer izberete otroka in posebej za njega pripravite božično darilo. Darilo lahko pripravite in zavijete skupaj z vašim otrokom.
Otrok bo doživel topel občutek veselja ob pomoči drugim…neprecenljivo darilo!

14. Ustvarjalne igrače

Nekaj, kar se vse bolj vrača v modo, so zagotovo igrače, ki spodbujajo ustvarjalnost naših otrok. Otroci imajo to zelo radi, saj jim s tem dajemo možnost, da pokažejo svojo kreativnost in iznajdljivost. Ta darila omogočajo tudi to, da otroci ustvarijo svoje lastne izdelke, ki imajo prav zato veliko večjo vrednost kot katerakoli druga igrača.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Med takšne igrače uvrščamo (seveda otroške) pečice, blagajno, pekarno, set za ustvarjanje zapestnic ali ogrlic, ipd. Veliko očetov in dedkov se kar sami lotijo izdelave mini otroške kuhinje, pekarne, notranjega šotora..to je lahko tudi druženje in skupni projekt z vašim otrokom!

Prav vsako od teh daril bo v njih prebudilo kreativnost in svobodomiselnost.

 

15. In še najbolj pomemben nasvet!

Uživajte v ustvarjanju, iskanju idej in obdarovanju. Naj vaša darila prihajajo od srca, pa naj bo to voščilnica ali ročno sešit pulover.

Srečno v letu, ki prihaja in lepe praznike.

 

www.RubiRudi.com
tanja@rubirudi.com

 

Vir slika: wonderfuldiy.com

Dodaj odgovor