15 idej kako popestriti otroški rojstni dan

15 idej kako popestriti otroški rojstni dan

Otroški rojstni dan je resnično poseben dan za otroka in starše. Rojstni dan je odlična priložnost, da se otroci družijo s prijatelji, zabavajo ob najljubših igrah, posladkajo s svojo najljubšo sladico ter prejmejo darila. Običajno se otroški rojstni dan praznuje s torto, baloni in drugimi dekoracijami, ki ustvarjajo praznično vzdušje.

Kako pa popestriti praznovanje rojstnega dne?

Za vas smo pripravili

15. idej kako popestriti otroški rojstni dan

 

1. Tematska zabava:

Izberite temo, ki jo ima vaš otrok rad in celotno praznovanje orientirajte po tem. Lahko je to superjunak, junak iz risank, najljubša žival ali kaj drugega.

 

2. Fotografiranje:

Najemite fotografa, ki bo posnel vse pomembne trenutke zabave, in nato poskrbite, da bodo starši dobili kopije fotografij.

Za starejše otroke lahko postavite fotokotiček s polaroidnim fotoaparatom in pripomočki za zabavno slikanje, npr.: brki, srčki, klobuki, preoblekami…

 

3. Poslikava obrazov:

Porisani obrazi so zagotovo zanimiva popestritev zabave. Najemite profesionalnega animatorja/maskerja, ki bo otrokom risal obrazne poslikave. Različno stari otroci se tako prelevijo v super junake, živali ali druga pravljična bitja.

Več o poslikavi obraza/facepainting in rezervaciji termina kliknite tukaj

 

macka

4. Hišni kino:

Organizirajte domači otroški film ali animacijo, specite kokice in zabava se lahko prične. Mogoče zvečer, če otroci prespijo pri vas pripravite pižama party.

5. Plesna zabava:

Najemite plesnega učitelja ali plesnega animatorja, ki bo otrokom pokazal nekaj plesnih korakov na slavljenčevo najljubšo pesem.

6. Igralni kotiček:

Postavite kotiček s številnimi igračami, ki bodo otrokom omogočile, da se igrajo in zabavajo.  Ne pozabite vključiti igrač tako za fante kot dekleta. Vključite tudi družabne igre, kjer se lahko skupaj igra več otrok hkrati.

7. Sladki kotiček:

Pripravite lepo okrašeno mizo z različnimi sladicami, ki bodo otroke navdušile. Kolački, cake popsi, palčke, sveže sadje.

8. Peka piškotov:

Otroci lahko sami ali s pomočjo odrasle osebe spečejo piškote in jih okrasijo z različnimi okraski.

Preprosti domači piškoti – recept

Recept za piškote brez peke iz treh sestavin najdete tukaj

9. Ustvarjalne delavnice:

Postavite tudi mize in stole za ustvarjalni del, risanje, barvanje in pripravite kreativni material.Otroci obožujejo packanje, rezanje, lepljenje. Če domov prinesejo lep izdelek še toliko bolj zanimivo.

ustvarjalne ideje najdete tukaj

10. Lov na zaklad:

Organizirajte igro lov na skriti zaklad, ki bo otrokom pomagala razviti njihove spretnosti in logično razmišljanje. Pripravite namige, jih skrijte po prostoru in iskanje se lahko prične.

11. Vodne igre:

V poletnih mesecih lahko organizirate zabavne vodne igre, kot so igre z vodnimi balončki, vodne pištole, šprickoti, igre v bazenu, vodni tobogan.

Poglejte tudi 15 idej za osvežitev z vodnimi igrami

12. Čarodej:

Najemite čarodeja, ki bo otroke zabaval s čarovnijami in izvirnimi triki.

Preberite si tudi članek: Kako se odločiti med animatorjem, poslikavo obraza, čarodejem ali klovnom?

13. Športne igre:

Organizirajte turnir v nogometu, košarki, odbojki ali kateri koli drugi športni igri.

14. Igrajmo se:

Igrajte se različne igre, kot so: twister, namizni nogomet, plesne igre,  itd.

Več idej za igre najdete tukaj.

15. Zabava z živalmi:

Najemite strokovnjaka za živali, ki bo otroke naučil več o živalih. V kolikor ima slavljenec rad konje in bi želel jahati pa razmislite o praznovanju s konji ali udeležitvi delavnice z jahanjem.

Rojstni dan z jahanjem konja

Delavnica z jahanjem konja

 

Upam, da vam bo ta seznam pomagal pri načrtovanju nepozabnega otroškega rojstnega dne. Ne pozabite, da je najpomembneje, da se otroci zabavajo!

V kolikor potrebujete pomoč pri načrtovanju zabave za otroke vam z veseljem priskočimo na pomoč, pišite nam na tanja@rubirudi.com.

Dodaj odgovor